Με πρωτεργάτες τους μαθητές!

Πακέτο αλληλεγγύης για τη Βρίσα

05/07/2017 - 15:08

Ο Σύλλογος Γονέων των Μαθητών του Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Βρίσας Λέσβου, σε συνεργασία με την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Λέσβου, την επόμενη μέρα του καταστροφικού σεισμού, ξεκίνησε την προετοιμασία της δράσης «Πακέτο - Βρίσα».

Πρωτεργάτες της δράσης αυτής, είναι Λέσβιοι μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Όλοι οι πολίτες που δεν θέλουν απλά να καθησυχάσουν την συνείδησή τους, αλλά να διεκδικήσουν μερίδιο ευθύνης και να συμμετάσχουν ουσιαστικά. Συνεργαζόμενοι με τους εκπαιδευτικούς και τους συλλόγους γονέων όλων των σχολείων της Βρίσας και του Πολιχνίτου και με την υποστήριξη των γονέων τους, προβαίνουν σε:

- Καταγραφή των σεισμόπληκτων συμμαθητών τους.

- Παραγγελία σχολικών ειδών και ειδών ένδυσης, προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες ηλικιακές και σωματομετρικές τους ανάγκες.

- Ετοιμασία πακέτων με τα είδη αυτά, τα οποία θα παραδώσουν οι εθελοντές μαθητές στους σεισμόπληκτους μαθητές τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Τα απαραίτητα προϊόντα, όλα αρίστης ποιότητας, θα φτάσουν στα χέρια των εθελοντών μαθητών, συνοδευόμενα από όλα τα απαραίτητα παραστατικά, χωρίς την παρέμβαση μεσαζόντων, με παράλληλη διεκδίκηση πολύ χαμηλής τιμής από τους προμηθευτές, ώστε με το ποσό των 100 ευρώ, να εξασφαλιστεί: Φόρμα, παπούτσια, εσώρουχα, κάλτσες και σχολικά είδη για όλους τους παραλήπτες των πακέτων.

Οι εθελοντές μαθητές, μέσω ιστοσελίδας που ετοιμάζουν, θα αναζητήσουν ανάδοχους των πακέτων αυτών, οι οποίοι θα κληθούν να καταθέσουν το χρηματικό ποσό της επιλογής τους, σε τραπεζικό λογαριασμό ειδικού σκοπού του Συλλόγου. Εκτιμάται πως ο αριθμός των σεισμόπληκτων μαθητών δεν θα υπερβεί τους 100 (η καταγραφή βρίσκεται σε εξέλιξη), άρα αναζητούνται 10.000 ευρώ. Σε περίπτωση που οι ανάδοχοι υπερβούν τους 100 και συγκεντρωθούν περισσότερα χρήματα, τότε το πακέτο θα εμπλουτιστεί με περισσότερα είδη, ή γιατί όχι... να ετοιμαστεί ένα δεύτερο πακέτο για τα Χριστούγεννα.

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος μπορεί να γίνει επικοινωνώντας με την πρόεδρο του συλλόγου, Παναγιώτα Δροσίνη, στο τηλέφωνο: 6974-579343, ή το μέλος της Γ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Λέσβου, Ευάγγελο Φραγκουλάκη, στο τηλέφωνο: 6970-399313.

 

 

 

50.000 ευρώ από τον Πάπα Φραγκίσκο και 30.000 δολ. από την Αρχιεπισκοπή Αμερικής

Με τη βοήθεια του Θεού… στη Βρίσα

 

Το ποσό των 50.000 ευρώ διέθεσε ο Πάπας Φραγκίσκος για την αντιμετώπιση αναγκών των σεισμόπληκτων της Λέσβου. Όπως ενημέρωσε η Αποστολική Νουντσιατούρα στην Ελλάδα «ο Άγιος Πατέρας, επειδή αισθάνεται πολύ κοντά στους πληγέντες από τους σεισμούς στο νησί της Λέσβου, διέθεσε το ποσό των 50.000 ευρώ, ώστε, κατά την κρίση του Αρχιεπισκόπου π. Νικολάου, να διατεθεί για την ανακούφιση των πληγέντων», σύμφωνα με την ΕΡα Αιγαίου.

Όπως έγινε γνωστό, ο Αρχιεπίσκοπος Νάξου, Τήνου, Άνδρου, Μυκόνου, κ. Νικόλαος, με την ιδιότητα και του Αποστολικού Τοποτηρητή της Καθολικής Επισκοπής Χίου, Λέσβου και Σάμου, αμέσως μετά το σεισμό στη Λέσβο, ζήτησε από την Αποστολική Νουντσιατούρα στην Ελλάδα, να ενημερώσει σχετικά τον Πάπα Φραγκίσκο. Πράγματι, ο αντιπρόσωπος του Πάπα στην Ελλάδα, Μάξιμος Catterin, αμέσως ενημέρωσε τον Πάπα Φραγκίσκο και ανακοινώθηκε η παραπάνω δωρεά.

Τις αμέσως επόμενες μέρες, ο Αρχιεπίσκοπος κ. Νικόλαος, με τον κ. Catterin, θα επισκεφθούν τη Λέσβο, ώστε να παραδώσουν στο όνομα του Πάπα, το χρηματικό ποσό «ως έμπρακτη απόδειξη της αγάπης του για τους σεισμόπληκτους της Λέσβου».

Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οικονομική βοήθεια ύψους 30.000 δολαρίων ΗΠΑ αποστέλλει τις επόμενες μέρες, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής στους σεισμόπληκτους της Λέσβου. Το ποσό αυτό προέρχεται από το ταμείο της Φιλοπτώχου Αδελφότητας της Αρχιεπισκοπής και θα παραδοθεί στο Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την περίθαλψη των σεισμόπληκτων των χωριών που χτυπήθηκαν από το μεγάλο σεισμό της 12ης Ιουνίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey