Η ΔΕΗ επηρεάζει τη ΔΕΥΑΛ και οι δυο μαζί, παίζουν με τα νεύρα και τις αντοχές των δημοτών σε πολλές περιοχές του νησιού

Ούτε ρεύμα, ούτε νερό… καλοκαιριάτικα!

10/07/2018 - 16:17

Λίγο οι διακοπές ρεύματος της ΔΕΗ, λίγο τα απροσδόκητα προβλήματα που πάντα προκαλεί το καλοκαίρι, λόγω αυξημένης ζήτησης νερού, έχουν κάνει άνω κάτω τη ΔΕΥΑΛ τις τελευταίες δύο εβδομάδες, σε μία περίοδο μάλιστα που εκείνη έχει και ανοιχτά μέτωπα, με παρεμβάσεις της σε εξέλιξη, όπως στην περίπτωση του έργου κάτω από το «Ξενία». Οι περιοδικές διακοπές υδροδότησης και η χαμηλή πίεση, είναι καθημερινά φαινόμενα σε αρκετές περιοχές της Λέσβου, προκαλώντας εύλογο εκνευρισμό στους δημότες, αφού μιλάμε για περίοδο θέρους.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ πάντως Αντώνης Γιαννάκης, μιλώντας στο «Ε» εμφανίστηκε καθησυχαστικός, υποστηρίζοντας πως πολύ σύντομα θα έχει εξομαλυνθεί η κατάσταση, τονίζοντας πως για τα περισσότερα προβλήματα, δεν ευθύνεται η ίδια η ΔΕΥΑΛ.

Τα τελευταία παράπονα για τις συχνές διακοπές του νερού, έρχονται από τους κατοίκους της Αγίας Μαρίνας και του Πληγωνίου, οι οποίοι εδώ και τρεις ημέρες, τελούν υπό καθεστώς… λειψυδρίας. Το νερό τρέχει με το σταγονόμετρο στην καλύτερη των περιπτώσεων και στη Νεάπολη, με το πρόβλημα να εκτονώνεται με την επιστράτευση βυτίων για να ενισχυθεί η παροχή.

Η βλάβη στην Αγία Μαρίνα

Όπως όλα δείχνουν το πρόβλημα οφείλεται σε κάποια βλάβη στην αντλία της γεώτρησης που εξυπηρετεί τις παραπάνω περιοχές και εκτιμάται πως μέσα στην εβδομάδα θα έχει αποκατασταθεί. Παρ΄ όλα αυτά οι κάτοικοι των δύο χωριών, είναι εύλογα αγανακτισμένοι από την κατάσταση, με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας της Αγίας Μαρίνας Αντώνη Νέστορα να εκφράζει τη δυσαρέσκειά του στο «Ε». «Κάνουμε υπεράνθρωπες προσπάθειες για να κρατηθεί όρθιο το σύστημα, αλλά πλέον δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο. Πρέπει το θέμα να διευθετηθεί από τη ΔΕΥΑΛ άμεσα», είπε χαρακτηριστικά.

Μικροβλάβες σε πολλές περιοχές

Προβλήματα όμως με περιοδικές διακοπές υδροδότησης, αλλά και με παροχή με εξαιρετικά χαμηλή πίεση, παρατηρείται και σε άλλες περιοχές του νησιού, ακόμα και στις «τουριστικές». Όπως εκείνες του Μολύβου και της Πέτρας. Το καλοκαίρι δεν είναι… δροσερό ούτε στα Παράκοιλα, ούτε στον Πλακάδο και στον Σκόπελο, αλλά ούτε και στην Καλλονή, αλλά αυτή η προβληματική κατάσταση είναι αποτέλεσμα μιας… άλλης προβληματικής κατάστασης. Που ακούει στο όνομα «ΔΕΗ». Και η οποία με τις αρκετές διακοπές ρεύματος, έχει τινάξει αρκετά συστήματα παροχής νερού στον αέρα, αναγκάζοντας τα συνεργεία της ΔΕΥΑΛ να είναι… επί ποδός για να αποκαταστήσουν τις ζημιές. «Έχουμε οκτώ συνεργεία σε επιφυλακή όλο το 24ωρο για να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τα προβλήματα. Οι ζημιές δυστυχώς είναι αρκετές και δεν ευθυνόμαστε εμείς για αυτό. Όμως κάνουμε το καλύτερο δυνατό και πιστεύω ότι σύντομα η κατάσταση θα εξομαλυνθεί», είπε στο «Ε» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Αντώνης Γιαννάκης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey