Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου συμμετέχει στην κινητοποίηση της Πέμπτης στη πλατεία Σαπφούς

«Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα»

07/06/2021 - 10:22

Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 10 Ιουνίου, στις 10:30 το πρωί στην πλατεία Σαπφούς απευθύνει ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου, με σύνθημα «Όχι στον εργασιακό μεσαίωνα».

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Λέσβου, Γιώργος Αλεξίου, αναφέρει στην ανακοίνωση:

«Η κυβέρνηση προχωράει ακόμα πιο αποφασιστικά να βάλει οριστική ταφόπλακα στα Εργατικά Δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων.

Ο νέος αντεργατικός Νόμος που ετοιμάζεται να φέρει η σημερινή κυβέρνηση για ψήφιση στη Βουλή εκτός από την επιβολή της 10ωρης εργασίας προβλέπει και κατάργηση της αμοιβής των υπερωριών , μεγαλύτερη ευελιξία και ελαστικότητα στις σχέσεις εργασίας, ενώ επιχειρεί την κατάργηση βασικών συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, προκειμένου να φιμώσει τα αγωνιστικά και μαχητικά συνδικάτα και να τα βάλει στο «γύψο».

Με την επιβολή της Ατομικής Σύμβασης Εργασίας , προσβλέπουν στην «ελεύθερη» όπως λένε «συμφωνία» μεταξύ εργαζόμενου και εργοδότη για να σπάσουν τον πιο ισχυρό δεσμό που δένει τους εργαζομένους με τα συνδικάτα

Με τις αλλαγές στο συνδικαλιστικό Νόμο ( Ν.1264/1982) επιδιώκουν να βάλουν τους εργατικούς αγώνες στο γύψο. Να προωθήσουν το ηλεκτρονικό φακέλωμα και να νομιμοποιήσουν την εργοδοτική τρομοκρατία. Να δώσουν αποφασιστικό χτύπημα στο απεργιακό δικαίωμα, αφού επιβάλλεται εκτός από τον απαράδεκτο τρόπο της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας και η νόμιμη απεργοσπασία για τους περισσότερους κλάδους.

Το νέο αντεργατικό τερατούργημα της κυβέρνησης σε συνδυασμό με την μόνιμη τηλεργασία και τους «Αναπτυξιακούς Οργανισμούς των Ο.Τ.Α.» δεν αφήνει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, αλλά και αυταπάτης ότι σκέφτονται «για το καλό μας».

Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ενώνουν τη φωνή τους μαζί με όλους τους κλάδους εργαζομένων για να δώσουν την δική τους δυναμική, ηχηρή απάντηση στην κυβέρνηση για την κατάργηση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων που με αγώνες και αίμα κατακτήθηκαν.

Υπερασπιζόμαστε κατακτήσεις και κεκτημένα δικαιώματα, όπως το σταθερό ημερήσιο χρόνο δουλειάς και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.). Διεκδικούμε Εργασία και Ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια για όλους».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey