Μετατρέπουν την αίθουσα πολιτισμού του Υπουργείου -  που φιλοξενείται «προσωρινά» το Εφετείο- σε αίθουσα Δικαστηρίου

«Ουδέν  μονιμότερον του προσωρινού» [Vid]

20/01/2021 - 14:58 Ενημερώθηκε 21/01/2021 - 14:28

Στην Διεύθυνση Πολεοδομίας Περιβάλλοντος Λέσβου, την ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ, και την ανεξάρτητη αρχή «ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ» έχει υποβάλλει επίσημη καταγγελία ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Υπουργείου Αιγαίου για το γεγονός ότι η αίθουσα εκδηλώσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ένα μοναδικό κόσμημα μέσα σε ένα διατηρητέο κτήριο, μετατρέπεται, όπως υποστηρίζεται, σε αίθουσα δικαστηρίου με τις ευλογίες της Κτηματικής Υπηρεσίας, του Υπουργείου Δικαιοσύνης και την πλήρη αδιαφορία του δικού μας Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Προσωρινά το Εφετείο

Στην αίθουσα είχε αποφασιστεί να φιλοξενείται προσωρινά το Εφετείο Βορείου Αιγαίου. Από τότε υπάρχουν πιέσεις, όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων του Υπουργείου Αιγαίου, Κώστας Κελαϊδίτης, προκειμένου η αίθουσα να μετατραπεί σε δικαστική. Ο κ. Κελαϊδίτης τονίζει ότι δεν πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις για να λειτουργήσει η συγκεκριμένη αίθουσα ως δικαστική.

Όπως αναφέρει ο κ. Κελαϊδίτης σε δήλωσή του, στο «Ε» ο Υπουργός Δικαιοσύνης, έχει κοινοποιήσει απόφαση στην οποία χαρακτηρίζει το χώρο ως δικαστικό κατάστημα και βάση αυτού, προφανώς κινούνται οι όποιες διαδικασίες για μετατροπή της αίθουσας σε δικαστική.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey