Κάλεσμα του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης με αφορμή το ναυάγιο στην Θερμή

«Όλοι και όλες στην πλατεία Σαπφούς σήμερα στις 19:30»

06/10/2022 - 12:00 Ενημερώθηκε 07/10/2022 - 09:48

Ο Σύλλογος Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης απευθύνει κάλεσμα σε κινητοποίηση που διοργανώνεται σήμερα, Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022 στην πλατεία Σαπφούς στις 19:30  με αφορμή το ναυάγιο που σημειώθηκε τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας στην θαλάσσια περιοχή της Θερμής «για να καταδικάσουμε όσους έχουν μετατρέψει το Αιγαίο σε υγρό «τάφο» κατατρεγμένων από τους πολέμους, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, αντί για θάλασσα Ειρήνης». 

Ειδικότερα στο κάλεσμα σημειώνεται:

«Άλλο ένα ναυάγιο σημειώθηκε σήμερα το πρωί ανοιχτά της Θερμής στη Λέσβο με 17 νεκρούς εκ των οποίων 16 γυναίκες αφρικανικής καταγωγής και 1 νεαρός άνδρας.

Καλούμε όλες τις γυναίκες του μόχθου, άνεργες, εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενες, αγρότισσες, νέες και φοιτήτριες, όλο το λαό της Λέσβου, σήμερα στις 19:30 στην πλατεία Σαπφούς για να καταδικάσουμε όσους έχουν μετατρέψει το Αιγαίο σε υγρό «τάφο» κατατρεγμένων από τους πολέμους, τη φτώχεια και την εξαθλίωση, αντί για θάλασσα Ειρήνης. 

Πρόκειται για περιστατικό που έρχεται να προστεθεί στην μακριά λίστα των δολοφονικών σχεδιασμών των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ που οι πόλεμοι τους και οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις τους ανάγκασαν και αναγκάζουν χιλιάδες γυναίκες να αναζητήσουν ένα καλύτερο μέλλον για την οικογένεια και τα παιδιά τους και τελικά βρίσκονται εγκλωβισμένες και αβοήθητες μακριά από τις πατρίδες τους. Είναι τα θύματα της πιο άγριας βίας και εκμετάλλευσης που πολλές φορές το πληρώνουν και με την ίδια τους τη ζωή! Είναι τεράστιες οι ευθύνες των κυβερνήσεων της Ελλάδας διαχρονικά! 

Δεν ανεχόμαστε την «κανονικότητα» των θανάτων προσφύγων και μεταναστών! Διαδηλώνουμε απέναντι στην απάνθρωπη πολιτική του εγκλωβισμού, του ξεσπιτώματος, που έχει την σφραγίδα της ΕΕ και υλοποιείται από την σημερινή κυβέρνηση αλλά και τις προηγούμενες. 

Όλες και όλοι στην πλατεία Σαπφούς σήμερα στις 19:30».

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey