Οι Φαρμακοποιοί της Λήμνου Εκπαιδεύονται

24/09/2018 - 10:34

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου στα πλαίσια της Δια - Βίου επιμόρφωσης των μελών του και των φαρμακοϋπαλλήλων, που εδώ και χρόνια έχει κάνει θεσμό, διοργανώνει διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο στη Λήμνο στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου στο Ξενοδοχείο Porto Plaza.

Το σεμινάριο θα έχει ως θεματολογία:

Α. Η φαρμακευτική φροντίδα του Σακχαρώδους Διαβήτη και οι τεχνολογικές εξελίξεις στη διαχείριση του,

Β. «Εμβολιασμοί Παιδιών & Ενηλίκων - Ασφάλεια & αποτελεσματικότητα Εμβολίων - Αντιμετωπίζοντας την εμβολιοφοβία στο Φαρμακείο», με εισηγητές τον κ. Κλημεντίδη Διαμαντή, κλινικό φαρμακοποιό, και τον κ. Αντύπα Αθανάσιο, Marketing Manager, Ascensia Diabetes Care Ελλάς ΑΕ. Οι ομιλητές θα αναφερθούν σε θέματα όπως:

Η φαρμακολογία των αντιδιαβητικών φαρμάκων, οι συμπληρωματικές προσεγγίσεις της νόσου, οι τεχνολογικές εξελίξεις και τις προκλήσεις στην διαχείριση του Διαβήτη.

Την δεύτερη ημέρα του εκπαιδευτικού σεμιναρίου ο κλινικός φαρμακοποιός κ. Κλημεντίδης αναπτύσσοντας το θέμα των εμβολίων θα αναφερθεί στους μηχανισμούς δράσης των εμβολίων, στους εμβολιασμούς ενηλίκων & παιδιών, στις αντενδείξεις των εμβολίων (μύθοι και αλήθειες), καθώς και πως θα αντιμετωπίσουμε την μάστιγα του αντιεμβολιαστικού κινήματος.

«Θεωρούμε πρωταρχικό μας στόχο τη συνεχή εκπαίδευση των συναδέλφων φαρμακοποιών, αφού οι φαρμακοποιοί αποδεδειγμένα είναι ο βασικός πυλώνας της πρωτοβάθμιας περίθαλψης υγείας, που ειδικά στις παραμεθόριες περιοχές όπως είναι και η Λήμνος, ο ρόλος τους είναι καταλυτικός» επισημαίνει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey