Εξύβρισε τους αυτόπτες μάρτυρες που του ζητούσαν να σταματήσει

Η φωτογραφία του σκυλάκου είναι από τις 18/6/2019-2 ημέρες μετά το συμβάν Η φωτογραφία του σκυλάκου είναι από τις 18/6/2019-2 ημέρες μετά το συμβάν

Οδηγός παρέσυρε αδέσποτο σκυλί μέσα στην Ερμού

24/06/2019 - 11:55 Ενημερώθηκε 24/06/2019 - 12:07

Ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων “Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης” μας ενημερώνει για άλλο ένα εξωφρενικό περιστατικό εγκατάλειψης αδέσποτου ζώου μετά από τροχαίο ατύχημα, στην οδό Ερμού στο κέντρο της Μυτιλήνης, την Κυριακή 16 Ιουνίου και περί ώρα 19:45.

Όπως μπορείτε να δείτε στο video από κάμερα ασφαλείας καταστήματος που τους κοινοποιήθηκε, δύο αδέσποτα σκυλιά κυνηγιούνται παίζοντας πάνω στο δρόμο. Ξαφνικά εμφανίζεται ένα αυτοκίνητο το οποίο κατευθύνεται με μικρή ταχύτητα επί της οδού προς τον Άγιο Θεράποντα. Τα σκυλιά είναι στη μέση του δρόμου και κατευθύνονται προς το αμάξι.

Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο video, o οδηγός είναι αδύνατο να μην τα έχει δει τα ζώα, εφόσον βέβαια κοιτάει το δρόμο, αλλά το αυτοκίνητο δεν κόβει ταχύτητα και πέφτει πάνω στα σκυλιά. Το μεγαλύτερο σκυλί «μαγκώνει» κάτω από το αμάξι και σέρνεται στο οδόστρωμα, ενώ το μικρότερο (το λευκό) τρέχει να ξεφύγει από το αμάξι που δεν σταματά.



Ο οδηγός θα φρενάρει μόνο 20-30 μέτρα αργότερα, όταν παρεμβαίνουν οι αυτόπτες μάρτυρες που του φώναζαν «σταμάτα! Έχεις παρασύρει ένα σκυλί!»! Αντί να σταματήσει, να κατέβει να δει τι έγινε ή έστω να απολογηθεί, θα πει στην κοπέλα, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, «άει παράτα μας μωρή!», και θα φύγει σαν κύριος. 

Στο τέλος του video φαίνεται το χτυπημένο ζώο να σέρνεται, αδυνατώντας να κινήσει τα πίσω του πόδια. Σύμφωνα με τους μάρτυρες, ευτυχώς η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο και είναι σε φάση ανάρρωσης.

Ο σκυλάκος μεταφέρθηκε σε ιδιωτικό κτηνιατρείο όπου του έγιναν 14 ράμματα καθώς είχε σκιστεί το πόδι του και η μία πλευρά του, ενώ έχει και σπασμένη λεκάνη. Δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του αλλά ακόμα δεν μπορεί να σταθεί στα πίσω πόδια του ενώ έχει και ακράτεια. Σήμερα, Δευτέρα, θα υποβληθεί σε νέες εξετάσεις και ακτινογραφίες.

Να σημειωθεί πως έχει γίνει ήδη γίνει καταγγελία στο ΑΤ Μυτιλήνης, καθώς οι μάρτυρες συγκράτησαν τον αριθμό κυκλοφορίας του αμαξιού και τα χαρακτηριστικά του οδηγού, και σήμερα θα κατατεθεί και το αποδεικτικό video.

H ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης τονίζει πως θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε ο συγκεκριμένος εγκληματίας να οδηγηθεί ενώπιων της Δικαιοσύνης και να τιμωρηθεί με τις μέγιστες ποινές που προβλέπει η Ελληνική νομοθεσία. 

«Είναι ντροπή για τον πολιτισμό μας και αίσχος για τη Λέσβο να επιτρέπουμε σε κάποιους ανεγκέφαλους να σκορπάνε το θάνατο σε ανθρώπους και ζώα, και να διασύρουν τον τόπο μας! Πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος!» σημειώνουν.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey