Ο Βρισαγώτης που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 100 κορυφαίους οφθαλμιάτρους του κόσμου

Ο Δρ. Ευάγγελος Γραγουδάς εκλέχτηκε αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών

25/11/2021 - 10:24

Ο Δρ Ευάγγελος Γραγουδάς, ο Βρισαγώτης που διακρίθηκε ως ηγετική φυσιογνωμία στην ιατρική έρευνα, στην κλινική πρακτική, στην καθοδήγηση νέων επιστημόνων, στη συγκρότηση επιστημονικών ομάδων, στις ακαδημαϊκές δημοσιεύσεις και στις αναφορές στο έργο του, εκλέχτηκε ομόφωνα αντεπιστέλλον μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Ο Ευάγγελος Γραγουδάς συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 100 κορυφαίους οφθαλμιάτρους του κόσμου. Έχει κερδίσει το βραβείο Champalimaud Vision Award 2014, το οποίο θεωρείται το Νόμπελ στην έρευνα για την όραση.

Μία εκ των εδρών  στο πανεπιστήμιο Χάρβαρντ φέρει το όνομά του, ενώ το πορτρέτο του είναι αναρτημένο στο αμφιθέατρο της Κλινικής Ματιού και Αυτιού της Μασαχουσέτης και η προτομή του κοσμεί το προαύλιό της.

Σπούδασε Ιατρική στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και το 1969 έφυγε για τη Βοστόνη, όπου κέρδισε υποτροφία για την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, στην οποία για πολλά χρόνια στη συνέχεια δίδαξε.

Τα έργα του

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση στην οφθαλμολογία συνέβαλε με τρία σημαντικά έργα διεθνούς ακτινοβολίας.

  • την αξιοσημείωτη κλινική πρακτική του στις παθήσεις του αμφιβληστροειδούς και το ενδοφθάλμιο μελάνωμα.
  • το μακροχρόνιο ενδιαφέρον του στη φωτοδυναμική θεραπεία (PDT), για τη θεραπεία νεοαγγείωσης της ωχράς κηλίδος.
  • την ενασχόλησή του με την οφθαλμική αγγειογένεση και τη θεραπεία αντι-αγγειογένεσης.

«Ο Δρ. Γραγουδάς είναι πραγματικά ένας άνθρωπος να τον θαυμάζεις: είναι καινοτόμος επιστήμονας και έχει αλλάξει την πρακτική της οφθαλμολογίας, ένας εξαίρετος κλινικός γιατρός, ένας σπουδαίος δάσκαλος, ένας σωστός συνάδελφος.

Μαζί με τα θερμά μας συγχαρητήρια, θέλουμε να εκφράσουμε και τις ευχαριστίες μας για την αφοσίωσή του Δρ Γραγουδά στον τόπο μας και να ευχηθούμε να είναι πάντα δημιουργικός και να προσφέρει στην ανθρωπότητα» σημειώνεται στην έκθεση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey