Για τη γνωστή δικαστική διαμάχη γύρω από την απώλεια του βιβλίου πρακτικών και του ταμείου

Ο Αδάμ Καρέκος απαντά στην ανακοίνωση της ΟΛΣΑ

29/08/2022 - 13:00 Ενημερώθηκε 29/08/2022 - 12:57

Σε απάντηση του δημοσιεύματος που μας κοινοποίησε η ΟΛΣΑ και αφορούσε την υπόθεση της δικαστικής διαμάχης μεταξύ της διοίκησης της Ομοσπονδίας και κάποιων μελών συντοπίτικών συλλόγων σε σχέση με καταγγελίες τους για την απώλεια του βιβλίου των πρακτικών και του ταμείου, εκ μέρους των καταγγελόντων ο πρόεδρος των Σκαλοχωριτών Αδ. Καρέκος με επιστολή του δίνει τη δική του εκδοχή , απαντώντας στο δημοσίευμα με τίτλο: « ΑΠΑΛΛΑΓΉ ΤΗΣ ΟΛΣΑ ΜΕ ΑΠΌΦΑΣΗ ΕΦΕΤΕΊΟΥ ΑΠΟ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΈΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ» Η απάντηση του Αδάμ Καρέκου, που διετέλεσε και Γ.Γ. της ΟΛΣΑ έχει ως εξής:
Η απάντηση Καρέκου
«Κύριε διευθυντή  της εφημερίδας "Εμπρός". Στο φύλλο της εφημερίδας με αριθμό 185/16.07.22, σελίδα 19 δημοσιεύσατε άρθρο με τίτλο" ΑΠΑΛΛΑΓΉ ΤΗΣ ΟΛΣΑ ΜΕ ΑΠΌΦΑΣΗ ΕΦΕΤΕΊΟΥ ΑΠΟ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΈΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ"! Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε τόσο εσάς αλλά και το αναγνωστικό σας κοινό για την παραπληροφόρηση και τα ψέματα των κρατούντων την ΟΛΣΑ!   Από το περασμένο καλοκαίρι,στην Εισαγγελία Αθηνών, είχε αρχειοθετηθει η από τον Μάιο του 2019 αναφορά μας (Α.Καρεκου, Τάκη Ιορδάνη, Θ.Καραγεωργη), σε σχέση προς: α) Την απώλεια των βιβλίων της ΟΛΣΑ ( των Πρακτικών του Δ.Σ.,του Ταμείου της) και β) τη μη παραίτηση,ως ώφειλε κατά το Καταστατικό,του τότε Προέδρου της ενω τούτος ήταν πια υποψήφιος Δήμαρχος, Δήμου του Λεκανοπεδίου.Τουτο το γεγονός, είχαμε κοινολογησει με τον τύπο, ΜΔΚ. Δέκα κοντά μήνες τώρα, ουδεμία εκ μέρους των κρατούντων την ΟΛΣΑ, αντίδραση. Κανενα σχόλιο σε κάποιο ΜΚΔ. Σιγή ιχθύος!!!   Ο οποιος προβληματισμός, έλαβε απάντηση την Κυριακή 26 Ιουνίου 22, ημέρα της ετήσιας Γ.Σ.της Ομοσπονδίας,που οι κρατούντες της, την συνήθη διαδικασία,θέλησαν να μετατρέψουν σε "Ρωμαϊκό Θρίαμβο" τους. Τούτο το διαβάζουμε στο Δελτίο Τύπου της ΟΛΣΑ,της 4ης Ιουλίου 2022.

Ειδικότερα στο πρώτο θέμα της διαδικασίας με τίτλο "Απαλλαγή της ΟΛΣΑ με απόφαση Εφετείου από τις συκοφαντικές καταγγελίες των τριών συμπατριωτών μας", όπου επί λέξει αναφέρεται: " Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας αναφέρθηκε στην πανηγυρική δικαίωση της ΟΛΣΑ από το Εφετείο Αθηνών, που απέρριψε ως αβάσιμη την καταγγελία τριών συμπατριωτών κατά της ΟΛΣΑ...". Εξ αυτών, κάποιος θα μπορούσε να βγάλει το συμπέρασμα ότι η " Απαλλαγή της ΟΛΣΑ" και η πανηγυρικη δικαίωση της" ήταν αποτέλεσμα διαδικασίας στο ακροατήριο και μάλιστα σε επίπεδο ΕΦΕΤΕΊΟΥ. Η αλήθεια,αντί όλων αυτών ,που προφανώς θα ευχόντουσαν οι κρατούντες στην Ομοσπονδία να είχαν συμβεί, είναι ότι η αναφορά μας ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΘΗΚΕ. Μετά την υποβολή αυτής τον Μάιο του 2019 και την στη συνέχεια διενέργεια της σχετικής προκαταρκτικής εξέτασης και των απαιτούμενων προανακριτικων πράξεων, ο Εισαγγελέας έκρινε ότι δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για την άσκηση ποινικής διώξεως. Ετσι, αρχειοθέτησε την αναφορά μας. Αυτού λεχθεντος, θέλουμε να προσθέσουμε ότι η αρχειοθέτηση της αναφοράς μας, ουδόλως σημαίνει "απαλλαγή της ΟΛΣΑ" και "πανηγυρική δικαίωση" της,ως και όσων περιλαμβανόταν σ'αυτη. 

Ακόμη αυτό το"απέρριψε ως αβάσιμη την καταγγελία " είναι τελείως αυθαίρετο και ψευδές,αφού στους 26 περίπου μήνες από την αναφορά μας ως την αρχειοθέτηση αυτης, έλαβαν χώρα,κατά  πως προβλέπονται σε περίπτωση αναφορών όπως η δικής μας,ως προαναφέραμε, προκαταρκτική εξέταση και προανακριτικές πράξεις. Το κυριότερο όλων, είναι ότι η αρχειοθέτηση της εν λόγω αναφοράς μας, δεν σημαίνει ότι τα χαμένα βιβλία της Ομοσπονδίας μας(των Πρακτικών του Δ.Σ.και κυρίως του Ταμείου της), ευρέθησαν! Τούτα εξακολουθούν,να είναι χαμένα!!! Είναι δε γνωστό ότι αν προκύψει νεώτερο αποδεικτικό στοιχείο η διαφορετικό πραγματικό περιστατικό σχετικό με την αναφορά μας, τότε η υπόθεση ανασύρεται απ'το αρχείο και επαναρχίζει η όλη διαδικασία. Πάντως,αυτό που είναι αξιοπρόσεκτο είναι το προδηλο ψεύδος ότι για όλα αυτά έλαβε χώρα δικη ενώπιον δικαστηρίου,ως διαβάζει κανείς το απόσπασμα. Ποίο δικαστήριο;;; Τούτο βέβαια το είπε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας εν πλήρει γνώσει ότι είναι ψευδες για να το ακούσουν  οι παρευρεθεντες  στη Γ.Σ. και νά πεισθούν ότι οι κρατούντες την Ομοσπονδία, άξιζαν τον "Ρωμαϊκό Θρίαμβο" τους, αφού κατατρόπωσαν τους αντιπάλους τους!» 

                                   
Αδάμ Εμμ. Καρεκος                  
Πρόεδρος του Συλλόγου Σκαλοχωριτων Λέσβου και πρώην Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής.                       

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey