FOLLOW US

Κοινωνία

  • Λαϊκή Συνέλευση Κουλμπάρας - Κιόσκι για την πεζοδρόμηση
«Να μην επαναληφθεί το περσινό αποτυχημένο πείραμα»

Ανοικτή λαϊκή συνέλευση, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το απόγευμα στην πλατεία του Αϊ Γιάννη του Αρμένη στην Κουλμπάρα, με πρωτοβουλία του προσωρινού Διοικητικού Συμβουλίου του υπό ίδρυση Συλλόγου των κατοίκων των περιοχών Κουλμπάρα - Κιόσκι.

Στη διάρκειά της, συζητήθηκαν από τους συμμετέχοντες κατοίκους της περιοχής, το θέμα της προωθούμενης πεζοδρόμησης των βασικών οδικών αρτηριών και συγκεκριμένα των οδών Χίου, Μητροπόλεως και Βερναρδάκη. Ομόφωνα δε οι συμμετέχοντες αποφάσισαν την πραγματοποίηση παραστάσεων διαμαρτυρίας στις αρμόδιες αρχές αλλά και τη προσφυγή στη δικαιοσύνη εφόσον αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Το ψήφισμα

Η Συνέλευση κατέληξε ομόφωνα στο παρακάτω ψήφισμα, το οποίο και θα επιδοθεί σε αρχές, φορείς και υπηρεσίες.

«Εμείς που συναντηθήκαμε σήμερα Τετάρτη 6 Ιουνίου στη λαϊκή Συνέλευση και υπογράφουμε αυτό το ψήφισμα, κάτοικοι των συνοικιών Κουλμπάρα και Κιόσκι, δηλώνουμε τα παρακάτω σε κάθε κατεύθυνση, προς τον αρμόδιο Δήμο Λέσβου και τη Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης, τις Εισαγγελικές αρχές και τις δημοτικές και κρατικές υπηρεσίες (Ελληνική Αστυνομία, Πυροσβεστική υπηρεσία, ΕΚΑΒ και Λιμενικό Σώμα) και με αφορμή την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης και την επιχειρούμενη πεζοδρόμηση των βασικών οδικών αρτηριών μέσω των οποίων προσεγγίζουμε στα σπίτια μας.

- Αρνούμαστε την επανάληψη του περσινού αποτυχημένου πειράματος που στηρίχθηκε σε πρόχειρες αποφάσεις της τελευταίας στιγμής.

- Δεν δεχόμαστε εκβιαστικά διλήμματα και μάλιστα από όσους ήταν και παραμένουν αρμόδιοι για τη τήρηση της παραβιασθείσας νομιμότητας και οι οποίοι επανέρχονται σήμερα για να επαναλάβουν τις περσινές παρανομίες.

- Αρνούμαστε και καταγγέλλουμε σε κάθε κατεύθυνση την παραβίαση βασικών μας δικαιωμάτων, αυτών της υγείας, της ζωής, της ασφάλειας και της ιδιοκτησίας.

Καλούμε τις αρμόδιες υπηρεσίες:

- Να μην προχωρήσουν και φέτος με παράνομες διαδικασίες στην πεζοδρόμηση των οδών Χίου, Μητροπόλεως και Βερναρδάκη.

- Να ελεγχθεί το σύνολο της περιοχής και ιδιαίτερα κατά τις ώρες πεζοδρόμησης του υπόλοιπου ιστορικού κέντρου την χρησιμότητα της οποίας αναγνωρίζουμε, για τις παράνομες σταθμεύσεις που καθιστούν αδύνατη την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων, ιδιωτικών και προπάντων δημόσιων, για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

- να ελεγχθεί η ρύπανση από τις επιχειρήσεις που λειτουργούν στην περιοχή. - Να επανεξετασθεί το δίκτυο αποκομιδής απορριμμάτων, να τοποθετηθούν κάδοι απορριμμάτων στους χώρους των μαγαζιών.

- Να ελεγχθεί η χωρίς προηγούμενο και καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας ηχορύπανση και κάθε λογής παραβατικότητα.»

 

Συνάντηση με Αστυνομία και Τροχαία

Συνάντηση με τον Ταξίαρχο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή βορείου Αιγαίου στην οποία παραβρέθηκε ο Αστυνομικός Διευθυντής Λέσβου και η Διοικήτρια του Τμήματος Τροχαίας Μυτιλήνης, είχε χτες αντιπροσωπεία του ΔΣ του υπό σύσταση Συλλόγου των κατοίκων της περιοχής Κουλμπάρα και Κιόσκι.

Αφορμή της επίσκεψης αποτέλεσε η προχθεσινή επέμβαση στελεχών της Τροχαίας στην οδό Γιαννιτσών κατά την οποία επιδόθηκαν κλήσεις παράνομης στάθμευσης στο σύνολο των αυτοκινήτων που ήταν σταθμευμένα στη συγκεκριμένη οδό και τα οποία ανήκαν σε μόνιμους παρόδιους κατοίκους. Από μεριάς της Αστυνομίας δηλώθηκε ότι όσον αφορά το θέμα της πεζοδρόμησης του ιστορικού Κέντρου δεσμεύεται στην τήρηση του νόμου που επιβάλει συγκεκριμένες διαδικασίες. Οι οποίες όμως στην περίπτωση προς το παρόν δεν έχουν τηρηθεί.

Όπως μάλιστα τονίσθηκε, αποφάσεις που παράνομα έχουν ληφθεί δεν δεσμεύουν την Αστυνομία. Αυτό μάλιστα από το Τμήμα Τροχαίας έχει τονισθεί με σχετικές επιστολές προς το Δήμο που κοινοποιηθήκαν στις Εισαγγελικές αρχές. Ιδιαίτερα ας σημειωθεί ότι όσον αφορά την πινακίδα που υπάρχει ακόμα και σήμερα, στη συμβολή των οδών Βερναρδάκη και Κλαπάδου στο Κιόσκι, η οποία επιτρέπει τη διπλής κατεύθυνσης κυκλοφορία για τους μόνιμους κατοίκους από τις 9 το βράδυ έως τις 4 τα χαράματα πράγμα που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των όσων κινούνται εκεί, τονίσθηκε ότι γραπτώς θα ζητηθεί από το Δήμο Λέσβου να κάνει γνωστό το γιατί η συγκεκριμένη πινακίδα υπάρχει εκεί. Πάντως όπως σημειώθηκε η οδός Βερναρδάκη για την Ελληνική Αστυνομία είναι μονόδρομος - άνοδος και κάθε άλλη κίνηση σε αυτόν είναι παράνομη.  

Όσον αφορά την οδό Βερναρδάκη όπως και κάθε άλλη οδό, τονίσθηκε ότι επιτρέπεται η στάθμευση εφόσον δεν υπάρχει σήμα απαγόρευσης στάθμευσης, υπό τον όρο ότι το υπολειπόμενο πλάτος της οδού επιτρέπει τη δίοδο αυτοκινήτων.

Από το Σύλλογο των κατοίκων της περιοχής Κουλμπάρα και Κιόσκι ζητήθηκε μεταξύ άλλων να υπάρξει αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων ηχορύπανσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Δευτέρα, 11 Ιουνίου 2018 19:05
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top