Η από λάθος εμπλοκή του Κώστα Αστυρακάκη στην υπόθεση, προκάλεσε τελικά μεγαλύτερη αναστάτωση από αυτή που έτσι κι αλλιώς ισχύει σχετικά με την προοπτική της νυχτερινής πεζοδρόμησης

«Μύλος» στα Λαδάδικα…

31/05/2018 - 17:32 Ενημερώθηκε 31/05/2018 - 17:40

Η υπόθεση (επανα)πεζοδρόμηση στα Λαδάδικα, γίνεται όλο και πιο περίπλοκη, με συνεχείς μικρές και μεγαλύτερες παρεξηγήσεις, να συνθέτουν δυστυχώς μία εικόνα χάους, που επί του παρόντος φαντάζει δύσκολο να συμμαζευτεί και να καταλήξει σε μία συγκεκριμένη απόφαση για τη λειτουργία της περιοχής μέσα στο καλοκαίρι. Μετά λοιπόν την άκαρπη άτυπη συνέλευση των εμπλεκομένων συνοικιακών συμβουλίων των επίμαχων περιοχών, παρουσία καταστηματαρχών και περίοικων και φυσικά μελών της δημοτικής κοινότητας Μυτιλήνης και την επιστολή 40 περίπου καταστηματαρχών στα Λαδάδικα, που ζητούσαν την εκ νέου εφαρμογή του μέτρου της «νυχτερινής πεζοδρόμησης», προέκυψε άλλη μία διάσταση απόψεων. Αφού με αφορμή την (από λάθος) αναφορά του ονόματος του αντιδημάρχου Κώστα Αστυρακάκη στην παραπάνω επιστολή, ο τελευταίος αν και εμφανίστηκε υπέρμαχος της εφαρμογής της πεζοδρόμησης του ιστορικού κέντρου, κατήγγειλε (έμμεσα) πως υπήρξαν «πλαστογραφήσεις» των υπογραφών κάποιων καταστηματαρχών που φέρονται να ζητούν την εκ νέου εφαρμογή του μέτρου. Για να προκαλέσει με τη σειρά του, την απάντηση εκ μέρους των υπογραφόντων, οι οποίοι διέψευσαν κατηγορηματικά το ότι έγινε κάτι τέτοιο… Την ίδια ώρα όμως, το επίμαχο μέτρο που πέρυσι ως γνωστόν λειτούργησε περισσότερο ως μία «συμφωνία κυρίων», παρά ως «νόμος», φέτος τίθεται εν αμφιβόλω. Και με δεδομένο πως η δημοτική αρχή (μέσω καταρχήν της δημοτικής κοινότητας Μυτιλήνης) δεν έχει κατορθώσει ως τώρα να βρει τη φόρμουλα που θα δώσει νομική υπόσταση στο προσωρινό αυτό μέτρο, προκαλούνται τελικά περισσότερες διαφωνίες και παρεξηγήσεις μεταξύ των εμπλεκομένων από τις προσδοκώμενες συναινέσεις. Με αποτέλεσμα, μία απόφαση που κανονικά θα έπρεπε να έχει ληφθεί εδώ και χρόνια προς όφελος της περιοχής και πέρυσι η εφαρμογή της κέρδισε τις εντυπώσεις, να κινδυνεύει φέτος να πάει περίπατο.

 

Η από λάθος (ήσσονος βέβαια σημασίας) εμπλοκή του αντιδημάρχου (Πολιτισμού και Τουρισμού) Κώστα Αστυρακάκη στο θέμα της πεζοδρόμησης, στην επιστολή των 40 καταστηματαρχών από τα Λαδάδικα και το «τρίγωνο» της πλατείας Σαπφούς, προκάλεσε απρόσμενη σύγχυση και αναστάτωση. Αφού ο κ. Αστυρακάκης (σ.σ. αναφέρθηκε στην επιστολή ως αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής) απάντησε στην επιστολή αυτή που δημοσιεύτηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, σχολιάζοντας πως το λάθος στην αναφορά του ονόματός του έγινε σκόπιμα. Και παρά το ότι εμφανίστηκε υπέρμαχος της προοπτικής της εφαρμογής της πεζοδρόμησης στην περιοχή, ισχυρίστηκε ότι οι κάποιες υπογραφές εκ μέρους των καταστηματαρχών που ζητούν την επανεφαρμογή του μέτρου της «νυχτερινής πεζοδρόμησης», δεν υφίστανται.

 

Η παρέμβαση Αστυρακάκη

«Σχετικά με το κείμενο - δημοσίευμα, που αφορά την πεζοδρόμηση στα Λαδάδικα, τις νυχτερινές ώρες στη διάρκεια του καλοκαιριού, όπου αναφέρομαι και ως Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής (αυτή την αρμοδιότητα και την αντίστοιχη ευθύνη για το θέμα έχει άλλος συνάδελφός μου) και στο οποίο υπάρχουν υπογραφές συμπολιτών μας (κάποιες από τις οποίες δεν υφίστανται),έχω να πω τα εξής. Πρώτον ο άνθρωπος που προκάλεσε το δημοσίευμα γνώριζε πολύ καλά πως δεν είμαι Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής. Και δεύτερον από την προεκλογική ακόμα περίοδο, πριν από 4 χρόνια, συζητώντας εγώ με τον Δήμαρχο για διάφορα ζητήματα αναπλάσεων και αισθητικής αναβάθμισης της πόλης, είχαμε συμφωνήσει και στην δρομολόγηση των διαδικασιών αλλαγής χρήσεων στην περιοχή Λαδάδικα ώστε να υπάρχει η δυνατότητα έκδοσης και αδειών υγειονομικού ενδιαφέροντος», σημείωσε χαρακτηριστικά στην τοποθέτησή του, για να αποκαλύψει μάλιστα πως έχουν ήδη προχωρήσει (μέσω Πολεοδομίας) οι διαδικασίες για τις αλλαγές αυτές. Για να καταλήξει με την εκτίμηση πως η πεζοδρόμηση πρέπει σε κάθε περίπτωση να προχωρήσει: «Σε συνέχεια των παραπάνω, είχαμε και την περσινή πεζοδρόμηση τις νυχτερινές ώρες στα σοκάκια της περιοχής, με τη χρήση τραπεζοκαθισμάτων. Η εικόνα αυτή άρεσε στη Δημοτική Αρχή, στους συμπολίτες μας αλλά και στους επισκέπτες. Η εικόνα αυτή θέλουμε να διατηρηθεί. Και θέλουμε να βρεθούν οι λύσεις αυτές (κάτι που έχει γίνει και στα Λαδάδικα Θεσσαλονίκης και την Πλάκα στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις) ώστε να υποχωρήσουν οι όποιες ανησυχίες συμπολιτών μας, σε σχέση με την ασφαλή διέλευση οχημάτων άμεσης δράσης, όπως είναι τα ασθενοφόρα, Πυροσβεστικές κλπ. Φέτος εξ’ άλλου προγραμματίζουμε , μαζί με τους ουζοποιούς του νησιού, να συνεχιστεί στην Πλατεία Σαπφούς και στα Λαδάδικα το Ouzo Fest πιο αναβαθμισμένο, με περισσότερες μουσικές - κυρίως- δράσεις. Η διαχείριση τέτοιων σοβαρών ζητημάτων που αναβαθμίζουν την αισθητική την λειτουργικότητα και την τουριστική εικόνα μιας περιοχής, πρέπει να γίνεται με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και κυρίως συναινέσεις».

 

Η τοποθέτηση αυτή όμως και ειδικότερα η καταγγελία του κ. Αστυρακάκη πως κάποιοι επιχειρηματίες εμφανίστηκαν να υπογράφουν κείμενο υπέρ της νυχτερινής πεζοδρόμησης, χωρίς να έχουν συναινέσει για κάτι τέτοιο, προκάλεσε την αντίδραση των επιχειρηματιών. Οι οποίοι απάντησαν (την επιστολή τους υπογράφουν οι κ.κ. Σοφοκλής Αθανασέλλης και Χρήστος Κοντέλης) ως εξής:

 

«Όλοι υπέγραψαν»

«Με έκπληξη διαβάσαμε την  δήλωση - παρέμβαση του Αντιδημάρχου κ. Κωνσταντίνου Αστυρακάκη, σχετικά με την επιστολή 40 περίπου καταστηματαρχών της περιοχής Λαδάδικα, για την επικείμενη πεζοδρόμηση φέτος το καλοκαίρι. Καταρχήν δεν μπορούμε να αντιληφθούμε το νόημα αυτής της παρέμβασης, αφού ο κ. Αστυρακάκης δεν είναι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής. Ο καθένας αντιλαμβάνεται ότι η αναφορά μας στο όνομά του, αντί του αρμόδιου Αντιδημάρχου Ποιότητας Ζωής κ. Νίκου Καρασάββα, έγινε καθαρά από συντακτικό λάθος», ισχυρίστηκαν αρχικά οι επιχειρηματίες και κατέληξαν ως εξής: «Η επιστολή μας ουσιαστικά επαινεί σαφέστατα την εφαρμογή του μέτρου της περσινής πεζοδρόμησης από τη Δημοτική Αρχή, ενώ παράλληλα επιζητεί και τη φετινή εφαρμογή της κατά τα περσινά πρότυπα και όχι επιλεκτικά σε ορισμένους μόνο δρόμους.

Στην άνευ λόγου αυτή παρέμβαση του κ. Αντιδημάρχου, υπονοείται εμμέσως πλην σαφώς ότι οι υπογραφές των καταστηματαρχών είναι

πλαστογραφημένες, γεγονός που διαψεύδουμε κατηγορηματικά. Για την αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνουμε ότι μετά τη σύνταξη της επιστολής από μια μικρή ομάδα επιχειρηματιών, εμείς προσωπικά, απευθυνθήκαμε στο μεγαλύτερο μέρος των καταστηματαρχών της περιοχής, οι οποίοι μετά την ανάγνωση του κειμένου, την υπέγραψαν με πολύ μεγάλη προθυμία. Ακολούθησε η αποστολή της στα ΜΜΕ της Λέσβου, ενώ η συγκομιδή και νέων υπογραφών συνεχίστηκε και μετά τη δημοσιοποίησή της. Η φράση του κ. Αντιδημάρχου ότι “κάποιες από τις υπογραφές δεν υφίστανται” μας προσβάλλει προσωπικά και τον παρακαλούμε να ανακαλέσει άμεσα».

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey