«Μπλακ άουτ» από το Εργατικό Κέντρο στην Εφορία

30/11/2017 - 14:43

Τη ΔΟΥ Μυτιλήνης κατέλαβαν, νωρίς χτες το πρωί, στελέχη του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου, συμμετέχοντας με το δικό τους πλαίσιο στο γενικό μπλακ άουτ κινητοποιήσεις σε Λέσβο και Λήμνο με αίτημα την παραμονή των νησιών σε καθεστώς μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Τα στελέχη του Εργατικού Κέντρου δεν επέτρεψαν την είσοδο στη ΔΟΥ των εργαζομένων σε αυτήν, ενώ κρέμασαν πανό με τα αιτήματα τους από τα παράθυρα του κτηρίου.

   Όπως υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους «ο μειωμένος ΦΠΑ αποτελεί κατάκτηση του εργατικού και λαϊκού κινήματος που αντιστάθμιζε το αυξημένο μεταφορικό κόστος, έτσι ώστε να μην υπάρχει απομόνωση των κατοίκων των νησιών λόγω της μεγάλης ακρίβειας. Παραμένει, γι' αυτόν τον λόγο, εργατική κατάκτηση και δικαίωμα και όχι δήθεν αντιστάθμισμα για το προσφυγικό - μεταναστευτικό. Οι λογικές ότι "πατώντας" στη δυστυχία των προσφύγων και των μεταναστών θα πάρουμε και εμείς κάποια ψίχουλα δεν έχουν θέση ανάμεσα μας ».

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου  Θοδωρής Ασλανίδης «τα λαϊκά νοικοκυριά ήδη πλήττονται από τα αντιλαϊκά μέτρα που τους έχουν επιβληθεί με τα μνημόνια, αλλά και τα νέα μέτρα που έρχονται. Ειδικά στα νησιά το βάρος θα είναι ακόμα μεγαλύτερο από την αύξηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Συμμετέχουμε με την κατάληψη στις κινητοποιήσεις και προετοιμάζουμε την απεργία στις 14 του Δεκέμβρη».

 

ΦΩΤΟ ΠΑΜΕ1 (ΦΑΚΕΛΟΣ ΦΠΑ)

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey