Προτείνουν δομή εκτός αστικού ιστού

Μοριανοί: «Όχι στον Καρά – Τεπέ»

16/09/2020 - 16:00

Την αντίθεσή τους εκφράζει ο Σύλλογος κατοίκων Μόριας, Παναγιούδας και όμορων κοινοτήτων στη δομή που δημιουργείται στο πεδίο βολής του Καρά –Τεπέ, καθώς βρίσκεται εντός του αστικού ιστού, δίπλα σε Παναγιούδα-Μόρια και πολύ κοντά στην πρωτεύουσα, δίπλα και πάνω σε κεντρική οδική αρτηρία, εντός στρατιωτικής περιοχής και πλησίον ζώνης χονδρεμπορίου απ' όπου τροφοδοτείται η αγορά της Μυτιλήνης. 

Παράλληλα εκφράζουν το φόβο τους για τον κίνδυνο μονιμοποίησης του νέου αυτού καταυλισμού του Καρά Τεπέ λόγω των εργασιών και των μεγάλων επεμβάσεων στο χώρο αλλά και κυρίως λόγω της χτεσινής απόφασης του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου που αφορά τη μίσθωση γεωτεμαχίων που αναρτήθηκε στη Διαύγεια (αρ. πρωτ. 11352/14-09-2020). 

«Δομή εκτός αστικού ιστού»

Τα μέλη του συλλόγου επειδή εκτιμούν ότι οι προτάσεις απεμπλοκής της Λέσβου από τη διαχείριση του μεταναστευτικού δεν εισακούονται και επειδή δεν θα γίνει μεταφορά όλων των μεταναστών εκτός νησιού όπως ζητούν, προτείνουν μετεγκατάσταση της δομής του Καρά Τεπέ σε περιοχή εκτός αστικού ιστού και κατοικημένων οικισμών μακριά από κεντρικές οδικές αρτηρίες, στρατιωτικές και εμπορικές ζώνες. Υπάρχουν τέτοιες θέσεις στο κέντρο του νησιού.

Στα βουνά οι παραβατικοί του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ. & οι φορείς Covid-19

Υπάρχει έντονο το αίσθημα της ανασφάλειας στους κατοίκους με δεδομένο ότι, όπως σημειώνεται, εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες μετανάστες - ανάμεσά τους και οι 200 περίπου παραβατικοί του ΠΡΟ.ΚΕ.ΚΑ-, είναι διασκορπισμένοι στα βουνά, κατεβαίνουν στα χωριά και στην πόλη για προμήθειες, κανείς δεν γνωρίζει πού και πώς διαβιούν, ποιός είναι φορέας covid-19 και ποιος όχι. Ο Σύλλογος Κατοίκων Μόριας, Παναγιούδας και όμορων Κοινοτήτων λόγω της έκρυθμης κατάστασης που εξακολουθεί να επικρατεί στην περιοχή των χωριών μας εκφράζει την έντονη ανησυχία του για την αίσια έκβαση και εκτόνωση αυτής.

Η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να συζητήσει υπεύθυνα και να προτείνει εφικτές και ρεαλιστικές λύσεις. Οι αδιέξοδες πολιτικές, η απουσία ολοκληρωμένων προτάσεων, η μη ρεαλιστική αντιμετώπιση των πραγμάτων, η ανευθυνότητα και η NIMBY («όχι στην αυλή μου») τακτική ορισμένων οδήγησε στο σημερινό αδιέξοδο.  

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey