Στο χώρο του πάρκου του Ηρώου Πλωμαρίου

Μνημείο της «Λεσβιακής Φάλαγγας»

04/07/2017 - 20:28

Σημαντικά έργα νέας διαρρύθμισης του πάρκου που περιβάλλει το Ηρώο Πλωμαρίου, πραγματοποιούνται από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, στο οποίο ανήκει διοικητικά και διαχειριστικά.

Εκτός των άλλων διευθετήσεων, θα εγκατασταθεί χλοοτάπητας καθώς και καινούργια παγκάκια, για την ανάπαυση όσων επιθυμούν να επισκεφθούν τον χώρο και να τον περπατήσουν. Ακόμα στις τέσσερις γωνίες του χώρου που καταλαμβάνει το Ηρώο, θα φυτευτούν τέσσερις ελιές, που εκτός του ότι αποτελούν το χαρακτηριστικό δένδρο της περιοχής, θα τονώσουν και το ήδη υπάρχον πράσινο.

Στο πλαίσιο αυτής της αναβάθμισης του χώρου, μετά από αίτηση της Λέσχης Πλωμαρίου «Βενιαμίν ο Λέσβιος», εγκρίθηκε από το Δ.Σ. του Ταμείου, η παραχώρηση χώρου για την εγκατάσταση επιτύμβιων πλακών, στις οποίες θα αναγράφονται τα 220 ονόματα των Λεσβίων της Αμερικής, που το 1912 συγκρότησαν την «Λεσβιακή Φάλαγγα», και με δικά τους έξοδα ένδυσης και εξοπλισμού, ήρθαν στο νησί τους να πολεμήσουν για την απελευθέρωσή του. Ηγετικό στέλεχος αυτής της εξόχως πατριωτικής κίνησης ήταν ο Πλωμαρίτης Ευστράτιος Αθανασιάδης, γιος του μεγάλου ευεργέτη της πόλης, Ιωάννου Αθανασιάδη. Την προσπάθεια εντοπισμού και πιστοποίησης των ονομάτων μελών της «Λ.Φ.», ξεκίνησε και ολοκλήρωσε με την συνεργασία της Λέσχης Πλωμαρίου, η κ. Ντίνα Βάκκα-Κυριαζή, της οποίας η σχετική μελέτη δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος των «Λεσβιακών».

Την εισήγηση στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου, για την παραχώρηση του χώρου όπου θα τοποθετηθεί το μνημείο, έκανε ο αντιπρόεδρος του διοικητικού του συμβουλίου και περιφερειακός σύμβουλος Κυριάκος Πετρέλλης, ο οποίος και επιστατεί προσωπικά στην εκτέλεση των έργων. 

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey