«Το Πολυτεχνείο πάντα θα ζει»

Μήνυμα του Παναγιώτη Χριστόφα για την επέτειο του Πολυτεχνείου

17/11/2020 - 09:05

«Το Πολυτεχνείο πάντα θα ζει» αναφέρει στο μήνυμά του για την επέτειο του Πολυτεχνείου ο Αντιπεριφερειάρχης Προγραμματισμού, Βιομηχανίας και Ενέργειας και Επικεφαλής του Τολμάμε για το Βόρειο Αιγαίο, Παναγιώτης Χριστόφας, ο οποίος επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι ελάχιστος φόρος τιμής είναι η πίστη μας στα ιδανικά του Πολυτεχνείου και η διασπορά του μηνύματός του στο διηνεκές.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός εκπέμπει με μια φωνή τρεμάμενη, “εδώ Πολυτεχνείο”…
Οι φοιτητές στέκονται με τόλμη απέναντι από τη χούντα στην κορυφαία στιγμή του αντιδικτατορικού αγώνα, φωνάζοντας “Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία”, συμπαρασύροντας πλήθος κόσμου. Όλοι μαζί την 17η Νοέμβρη του 1973, καταφέρνουν να δώσουν στην ελευθερία, στην δημοκρατία, στην κοινωνική δικαιοσύνη το πραγματικό της νόημα.
Το νόημα που κληρονομήσαμε και ως πολύτιμο θα το κληροδοτήσουμε στις επόμενες γενιές. Το σύνθημα τους ήταν το ζητούμενο απέναντι στον αυταρχισμό, στην κατάλυση της Δημοκρατίας και είναι πάντα επίκαιρο επιτάσσοντας την ανάγκη για επαγρύπνηση και διαρκή αγώνα.
Ελάχιστος φόρος τιμής από εμάς, στη θυσία των αγωνιστών του Πολυτεχνείου, είναι η πίστη μας στα ιδανικά του και η διασπορά του μηνύματός του στο διηνεκές.
Το Πολυτεχνείο (πάντα θα) ζει.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey