Αίτημα του Συλλόγου κατοίκων όμορων χωριών και των Προέδρων Κοινοτήτων Μόριας, Παναγιούδας, Αφάλωνα, Παμφίλων

Μικρή δομή έξω από τον αστικό ιστό και κλείσιμο όλων των υπολοίπων

28/01/2021 - 14:10 Ενημερώθηκε 28/01/2021 - 14:24

 

Το κλείσιμο όλων των δομών μέσα στη Μυτιλήνη και στα χωριά και η δημιουργία μίας εγκατάστασης καταγραφής και ταυτοποίησης μεταναστών είναι το αίτημα που εξέφρασαν οι Πρόεδροι των όμορων Κοινοτήτων Μόριας, Παναγιούδας, Αφάλωνα, Παμφίλων κατά τη συνάντησή τους με τον Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη, στην διάρκεια της οποίας  παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος Κοινότητας  Μυτιλήνης, Αλέκος Κουζινόγλου.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου και σε αυτή οι πρόεδροι εξέφρασαν την αγωνία τους για την συνέχιση της λειτουργίας της προσωρινής δομής στο πεδίο βολής του Καρά Τεπέ και στο μέλλον. Για το λόγο αυτό ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη την δημιουργία κλειστής δομής σε απομακρυσμένη περιοχή και το σταδιακό κλείσιμο όλων των άλλων δομών του Δήμου Μυτιλήνης.

 

Aκολούθησε κείμενο που υπογράφουν ο Σύλλογος κατοίκων όμορων χωριών και οι πρόεδροι Μόριας, Παναγιούδας, Αφάλωνα και Παμφίλων στο οποίο ζητείται η εγκατάσταση να είναι δυναμικότητας μικρού αριθμού ατόμων, να είναι κλειστή και ελεγχόμενη για τις ανάγκες υποδοχής και ταυτοποίησης και να είναι σε απομακρυσμένη περιοχή ώστε να μην υπάρχει σύνδεση με τον αστικό ιστό του νησιού. Το νέο κέντρο όπως υποστήριξαν θα πρέπει να ξεκινήσει τη λειτουργία του ενώ παράλληλα θα κλείνουν οι υπόλοιπες υπάρχουσες δομές της Λέσβου με εκκένωση της νήσου.

«Ζητάμε να ενώσουν τις δυνάμεις τους οι Δήμαρχοι και η Περιφέρεια ώστε να γίνει με τους δικούς τους όρους αφού όλοι έχουμε αντιληφθεί ότι πρέπει να υπάρχει μια εγκατάσταση καταγραφής και ταυτοποίησης» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, ενώ παράλληλα υποστηρίζεται ότι πρέπει να υπάρχει μια εγκατάσταση καταγραφής και ταυτοποίησης, σημειώνοντας στο κείμενό τους : «Επιτέλους ο τόπος δεν αντέχει άλλους πειραματισμούς και αδιέξοδα».

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey