Βρέθηκε συμβατή και θα γίνει δότρια μυελού των οστών

Μια Μυτιληνιά θα σώσει 17χρονο Λονδρέζο!

03/10/2017 - 11:10 Ενημερώθηκε 03/10/2017 - 11:14

Μια Μυτιληνιά εκπαιδευτικός θα σώσει τη ζωή ενός 17χρονου παιδιού από το Λονδίνο! Χάρη στην ευαισθητοποίησή της και βέβαια πρωτίστως την κινητοποίηση χρόνων του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Μυτιλήνης, η εκπαιδευτικός «δεν δίστασε ούτε στιγμή» μας λέει η πρόεδρος του Συλλόγου, Μαρία Ζερβού και αυτές τις ημέρες ολοκληρώνεται η διαδικασία με τη λήψη και την αποστολή του μοσχεύματος μυελού των οστών στο Λονδίνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και τρία χρόνια ο Σύλλογος έχει συγκεντρώσει 800 δείγματα μυελού των οστών- αριθμός πολύ μεγάλος για τα δεδομένα της Λέσβου. Τα δείγματα εγγράφονται στην ελληνική τράπεζα και στη συνέχεια στην παγκόσμια τράπεζα μυελού των οστών. Σε αυτή την παγκόσμια δεξαμενή εντοπίστηκε η συμβατότητα της Μυτιληνιάς υποψήφιας δότριας με του 17χρονου που πάσχει από κακοήθες νόσημα του αίματος. «Είμαστε πολύ συγκινημένοι στο Σύλλογο που μπορεί να σωθεί ένας άνθρωπος. Ενημερωθήκαμε από αρχές Αυγούστου και χαρήκαμε ιδιαίτερα που η συμβατή δότρια αμέσως δέχτηκε να μπει στη διαδικασία μεταμόσχευσης» λέει η κ. Ζερβού. Και παρά το γεγονός, μάλιστα, ότι τις επόμενες ημέρες, επρόκειτο να παντρευτεί.

 

Πράγματι, η εκπαιδευτικός μετέβη στην Αθήνα και για μία εβδομάδα της δόθηκαν ορμόνες για να παράγει ο οργανισμός της αρχέγονα αιμοποιητικά κύτταρα και παράλληλα έγινε ο απαραίτητος προμεταμοσχευτικός έλεγχος. Όπως μας θυμίζει η κ. Ζερβού, «ο μυελός των οστών είναι το εργοστάσιο παραγωγής αίματος του οργανισμού μας». Έτσι με το μόσχευμα ο 17χρονος που ζει στο Λονδίνο θα μπορέσει να αντιμετωπίσει το κακοήθες νόσημα και να παράγει αίμα, ή αλλιώς, θα σωθεί μια ζωή! Η λήψη του μοσχεύματος έγινε χτες στο Αττικό Νοσοκομείο.

Η κ. Ζερβού και με αφορμή τη μεγάλη κινητοποίηση που έγινε τον περασμένο Μάιο για 30χρονο συμπολίτη μας που πάσχει από λευχαιμία και συγκεντρώθηκαν 300 δείγματα, ότι ο εκάστοτε υποψήφιος δεν «διαλέγει» πού θα δώσει μόσχευμα. Αντίθετα, τον «διαλέγουν» ανάμεσα σε χιλιάδες δείγματα ανά τον κόσμο. Έτσι, όπως στην εν λόγω περίπτωση που γράφουμε σήμερα, ο υποψήφιος μπορεί να γίνει δότης για κάποιον άλλον που βρίσκεται στην άλλη άκρη του κόσμου. Εξάλλου το μόσχευμα μπορεί κατεψυγμένο, να μεταφερθεί παντού. 

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey