Συγκινητικές και όμορφες εικόνες στο Σίγρι για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή

Από την συνάντηση με την κα Σοφία Από την συνάντηση με την κα Σοφία Οι φωτογραφίες είναι του Αντώνη Καρίπη

Μια καντάδα και μια μικρασιάτισσα πρόσφυγας 102 ετών

28/07/2022 - 11:30 Ενημερώθηκε 28/07/2022 - 14:10

Με μια σεμνή αλλά ταυτόχρονα μεγαλοπρεπή γιορτή ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σιγρίου «Θεοφάνης Σιγριανής» θέλησε να τιμήσει, στο πλαίσιο του «No entry festival», τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή καλώντας τα μέλη της διαπολιτισμικής χορωδίας Αιολείς και τον πρωτεργάτη αυτής Αργύρη Χατζημαλλή να τραγουδήσουν μικρασιάτικα τραγούδια στα σοκάκια του χωριού.

Η καντάδα έγινε για όλους εκείνους τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας που δεν μπορούν να μετακινηθούν από τα σπίτια τους για να πάνε σε κάποια εκδήλωση. Έτσι αποφασίστηκε η εκδήλωση να τους χτυπήσει την πόρτα!

Ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές και τραγουδώντας τραγούδια για τις αλησμόνητες πατρίδες οι Αιολείς κινήθηκαν στους δρόμους του Σιγρίου μέχρι που τα βήματά τους έφτασαν στο σπίτι της κυρίας Σοφίας, μιας γιαγιάς 102 ετών που γεννήθηκε το 1920 στα Χουχλιά της Αλώνης, στη θάλασσα του Μαρμαρά και ήρθε στο νησί μας σαν πρόσφυγας. Η κα Σοφία είναι η τελευταία πρώτης γενιάς μικρασιάτισσα πρόσφυγας που κατοικεί στο Σίγρι με τον Αργύρη Χατζημαλλή να περιγράφει τις στιγμές εκείνες που τους ένωσαν συγκινησιακά φορτισμένες.

«Όμορφες συγκινητικές στιγμές στα σοκάκια του πανέμορφου Σιγρίου, με μικρασιατικά τραγούδια. Κορυφαία στιγμή, η επίσκεψή μας στη γιαγιά Σοφία, γεννημένη το 1920 στα Χουχλιά της Αλώνης, στη θάλασσα του Μαρμαρά.

Άπειρα ευχαριστώ στον Εκπολιτιστικό Σύλλογος Θεοφάνης Σιγριανής και σε όλα τα μέλη του για την υπέροχη φιλοξενία και την τόσο θετική διάθεσή τους. Να είμαστε γεροί να ανταμώνουμε» αναφέρει σε ανάρτησή του, ενώ σε δήλωσή του στο «Ε» έκανε λόγο για μια ιδιαίτερη εκδήλωση που θα ήθελε να επαναληφτεί.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey