Από τον Γ. Στεφάνου του Lesvospost στο «Ε»

Μια ετεροχρονισμένη «συγνώμη»

27/04/2018 - 17:01

Τη «συγνώμη» του, τέσσερα χρόνια μετά εκφράζει στην εφημερίδα μας και στη δημοσιογράφο του «Ε», Ανθή Παζιάνου ο υπεύθυνος της ιστοσελίδας Lesvospost, Γιώργος Στεφάνου αναφορικά με το αποκλειστικό ρεπορτάζ μας τον Απρίλιο του 2014 σε σχέση με 42χρονη που έχασε τη ζωή της, επειδή δεν έπαιρνε τα φάρμακά της. Το πρωτοσέλιδό μας «Η φτώχεια της στέρησε τη ζωή» έκανε πανελλαδικό σάλο και επεσήμανε την έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ανασφάλιστους πολίτες. Θυμίζουμε ότι τότε δεν είχε θεσπιστεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους ανασφάλιστους, και με σχολαστική έρευνα της εφημερίδας μας είχε αποδειχτεί από γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και άλλους εμπλεκομένους ότι η 42χρονη που έπασχε από αρτηριακή πίεση δεν έπαιρνε τα φάρμακά της.

Ο κ. Στεφάνου έβαλλε κατά των αποκαλυπτικών μας ρεπορτάζ και της συντάκτριάς τους, σε τέτοιο βαθμό που η υπόθεση οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη. Μετά από αναβολές, η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί την περασμένη Τρίτη, αλλά ο κ. Στεφάνου, απολογούμενος ζήτησε να μην προχωρήσει η δίκη κατανοώντας το λάθος του.

«Αναληθή»

Έτσι ο ίδιος, όπως δημοσίευσε και στην ιστοσελίδα του τονίζει: «Σχετικά με τα δημοσιεύματά μου στην ιστοσελίδα LesvosPost.com στις 6, 10 και 11 Απριλίου 2014, αναφορικά με την δημοσιογράφο Ανθή Παζιάνου της εφημερίδας «Εμπρός» και την ανωτέρω εφημερίδα σε σχέση με το θάνατο γυναίκας 42 ετών στο Βοστάνειο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, δηλώνω τα εξής:

Τα όσα παραθέτει η ιστοσελίδα LesvosPost.com εναντίον των δημοσιευμάτων της αποτελούν προϊόν εσφαλμένης πληροφόρησης και τα όσα παραθέτει για την ίδια την κα Παζιάνου είναι αναληθή.

Η κα Παζιάνου είχε σκοπό να αναδείξει το σοβαρό κοινωνικό ζήτημα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων πολιτών, τηρώντας τη δημοσιογραφική δεοντολογία και ζητώ συγγνώμη αν έθιξα την τιμή και την υπόληψη της ίδιας αλλά και την φήμη της ως άνω εφημερίδας».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey