FOLLOW US

Κοινωνία

Μια αγκαλιά, όλοι μαζί, για τον «Κυμ»!

Τη μνήμη του αδικοχαμένου Παναγιώτη Κυμούρη τίμησαν φίλοι, συνάδελφοι και απλοί γνωστοί το Μεγάλο Σάββατο, στον «Ταρλά», στο ποδοσφαιρικό τουρνουά που διοργανώθηκε για τον «Κυμ», ο οποίος ζει στις καρδιές όλων.  

Ένα χρόνο μετά τον απροσδόκητο χαμό του, που βύθισε στο πένθος όλη τη Λέσβο, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές του νησιού και συνοδοιπόροι του στο λιμενικό σώμα συναντήθηκαν στον «Ταρλά» και έπαιξαν… μπάλα, την οποία τόσο αγαπούσε ο ίδιος. Λίγο μετά τις 11 το πρωί, ο Σύλλογος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Λέσβου, ο Σύλλογος Παλαιμάχων Παλλεσβιακού, οι Παλαίμαχοι της Γέρας –τη δημιουργία των οποίων πρωτοστάτησε ο Παναγιώτης Κυμούρης- και η ομάδα του Λιμενικού Σώματος, μαζί με διαιτητές του Συνδέσμου Λέσβου παρέλασαν στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης και ακολούθως έγιναν όλοι μαζί μια αγκαλιά στο κέντρο του γηπέδου, κρατώντας ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του. Από μια τέτοια συνάντηση δεν θα μπορούσε να λείπει ο «Ντάρκο»! Ο σκύλος, ράτσας Μαλινουά, τον οποίο εκπαίδευσε εντατικά, αποτελώντας ένα αχώριστο δίδυμο στη δύναμη της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης.

Σε μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της εκδήλωσης, ο κουμπάρος του «Κυμ», Γιώργος Κουτρομπίλας διάβασε ένα γράμμα, κρατώντας τον «Ντάρκο». Χρειάστηκε να σταματήσει αρκετές φορές, αφού η φωνή του κόμπιαζε, την ώρα που ο αγαπημένος του σκύλος στεκόταν προσοχή, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τον «συνάδελφό» του. Υπενθυμίζεται ότι ο «Ντάρκο», μετά τον ξαφνικό χαμό του Παναγιώτη Κυμούρη σε ηλικία μόλις 43 ετών, αποστρατεύθηκε από το Λιμενικό Σώμα, αφού βρισκόταν σε περίοδο έντονου στρες. Μάλιστα, σε ένδειξη σεβασμού, δόθηκε στην οικογένεια του «Κυμ», ζώντας μαζί με τους γονείς του.

Στην είσοδο, φίλοι και γνωστοί που βρέθηκαν στον «Ταρλά» άφηναν ένα συμβολικό ποσό, το οποίο δόθηκε για φιλανθρωπικό σκοπό. Παρόντες, εκατοντάδες φίλοι του «Κυμ», καθώς και ο ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού Τάσος Χατζηγιοβάνης, ο οποίος παρέδωσε στην οικογένειά του μια φανέλα του «Τριφυλλιού», υπογεγραμμένη από όλους τους ποδοσφαιριστές. Άλλωστε, ο Παναγιώτης Κυμούρης ήταν φανατικός υποστηρικτής του ΠΑΟ. Εκεί, εκπροσωπώντας τις τοπικές αρχές, η Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου καθώς και αρκετοί σύμβουλοι της αυτοδιοίκησης.

Ήταν Μεγάλη Παρασκευή όταν ο Παναγιώτης Κυμούρης αισθάνθηκε αδιαθεσία, ενώ οδηγούσε το αυτοκίνητό του. Λίγο πριν φτάσει σπίτι του, υπέστη έμφραγμα και προσέκρουσε πάνω σε στύλο της ΔΕΗ. Άμεσα μεταφέρθηκε στο «Βοστάνειο», όπου οι γιατροί προσπάθησαν να τον επαναφέρουν. Δυστυχώς, η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά σχεδόν μια μέρα μετά, μέσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Ο Παναγιώτης Κυμούρης «έφυγε» ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα, σκορπώντας τεράστια θλίψη σε όλη τη Λέσβο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
Τελευταία τροποποίηση Τρίτη, 10 Απριλίου 2018 16:14
Ετικέτες
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top