Σκληρά ανταπαντά η ΦΕΜ στην καταγγελία της Εργατικής Λέσχης εναντίον της

«Μετέτρεψαν τον χώρο μας σε ξενοδοχείο για τους μετανάστες»

10/11/2017 - 16:16

«Ουδέποτε παραχωρήσαμε το χώρο για να μετατραπεί σε κοιτώνα ή μαγειρείο ή οποιαδήποτε άλλη παρόμοια χρήση, αφού ευθυνόμαστε έναντι του ιδιοκτήτη για οποιαδήποτε φθορά τυχόν προκληθεί και επιπλέον φυλάσσουμε πανάκριβο φωτογραφικό και μη εξοπλισμό, βιβλιοθήκη, φωτογραφικά έργα δικά μας και μελών και τρίτων, το αρχείο μας κ.λ.π. Σε κάθε περίπτωση λοιπόν είχαμε και έχουμε την αξίωση να γνωρίζουμε ποιος κάνει και τι μέσα στο χώρο μας»,απαντά μεταξύ άλλων η Φωτογραφική Εταιρεία Μυτιλήνης (ΦΕΜ) στην καταγγελία που έκανε σε βάρος της η Εργατική Λέσχη Λέσβου σημειώνοντας ότι άφησε στο δρόμο πρόσφυγες. 

Η ΦΕΜ τονίζει ότι το πρωί του Σαββάτου της 4ης Νοεμβρίου  διαπίστωσε ότι «οι υπεύθυνοι της Εργατικής Λέσχης είχαν μετατρέψει το χώρο μας σε ξενοδοχείο και φιλοξενούσαν άγνωστο αριθμό μεταναστών και όχι βεβαίως μια μετανάστρια με το παιδί της όπως ψευδέστατα ανέφεραν για να προκαλέσουν συγκίνηση και να ενεργοποιήσουν τις ευαίσθητες χορδές της κοινής γνώμης (που στη συνέχεια η μία μετανάστρια έγινε δυο και τρεις και πέντε και ο αριθμός όλο και μεγάλωνε …), αφού ο χώρος ήταν πλήρης από ανθρώπους με τους υπνόσακους και τα λογής λογής αντικείμενα τους. Νομίζουμε γίνεται αντιληπτό με τι συνθήκες υγιεινής διέμεναν οι άνθρωποι, καθώς ο χώρος δεν πληροί καμία προϋπόθεση για φιλοξενία κοινού.»

 

Ζητήσαμε εξηγήσεις... 

Αμέσως, προσθέτει ότι ζήτησε εξηγήσεις από τον υπεύθυνο πρόεδρο της Λέσχης Αριστείδη Σγατζό, ο οποίος «μας διαβεβαίωσε ότι η φιλοξενία των ανθρώπων αυτών ήταν κάτι «ευκαιριακό» λόγω βροχόπτωσης και ότι το ζήτημα θα τακτοποιούνταν άμεσα και δεν θα επαναλαμβανόταν. Την ίδια ημέρα πληροφορηθήκαμε από καταστηματάρχες της περιοχής ότι αυτή η «ευκαιριακή» φιλοξενία δεν ήταν τόσο «ευκαιριακή», αλλά τουλάχιστο γινόταν επί δίμηνο! Και όπως πράγματι διαπιστώσαμε στην ολιγόωρη παραμονή μας στο χώρο, οι υπεύθυνοι της Εργατικής Λέσχης είχαν παραχωρήσει ως και κλειδί της πόρτας του χώρου, αφού μετανάστες την ίδια στιγμή συνέχιζαν να καταφτάνουν με τα πράγματά τους για να μείνουν! Κατόπιν τούτου καλέσαμε ξανά τον κ. Σγατζό πρόεδρο της Εργατικής Λέσχης και συμφωνήσαμε στη λύση κάθε περαιτέρω συνεργασίας και συγκατοίκησης.» 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey