Η δημοτική κοινότητα Μυτιλήνης έκοψε στην αίθουσα της Γ.Γ. Αιγαίου της πίτα της

Με βραβεύσεις και διαβούλευση για το κυκλοφοριακο της πόλης

07/02/2019 - 12:27 Ενημερώθηκε 07/02/2019 - 12:45

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή (3 Φεβρουαρίου 2019) στην αίθουσα συνεδρίων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής με αθρόα συμμετοχή δημοτών, η προγραμματισμένη εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της Δ/Κ Μυτιλήνης, που συνδυάστηκε με την έναρξη του ανοιχτού διαλόγου, για το “κυκλοφοριακό” του κέντρου & των προαστίων (θέμα διαβούλευσης: “Δεκαετία 2020: Συνέχιση εφαρμογής μελέτης Φραντζεσκάκη ή …. ”). 

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μυτιλήνης Ιάκωβου Πρωτοσύγκελος π. Ιάκωβος Καραμούζης, οι ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης π. Αντώνιος Αναστασέλλης, του Αγίου Νικολάου Επάνω Σκάλας π. Παναγιώτης Δήμου και του Αγίου Εφραίμ Καλλιθέας π. Γρηγόρης Μαριγλής, ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, ο εκπρόσωπος του Διοικητή της “98 ΑΔΤΕ”, η Αντιδήμαρχος Λέσβου Αναστασία Αντωνέλλη, ο Αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Μανώλης Αρμενάκας, ο Δημοτικός Σύμβουλος Θεόδωρος Στεργίου, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Ζερδελής, πολλοί επιχειρηματίες διατροφικών επιχειρήσεων, εθελοντές δράσεων της Δ/Κ Μυτιλήνης, τα προεδρεία και μέλη των τοπικών - συνοικιακών συμβουλίων της Μυτιλήνης, εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων, καθώς και πολλοί δημότες της πόλης.

Στο συντονιστικό panel της εκδήλωσης, συμμετείχαν ο Πρόεδρος και τα μέλη του Συμβουλίου της Δ/Κ Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος, Γιάννης Τσεκούρας, και Άγγελος Μουζάλας, καθώς και ο Διευθυντής της Δ/Κ Μυτιλήνης Γιώργος Καρίνος. 

 

Α. EΥΛΟΓΙΑ & ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευλογία της βασιλόπιτας από τους ιερείς της πόλης και την κοπή της συμβολικά προς τις 11 συνοικίες της Μυτιλήνη, με τα παρευρισκόμενα μέλη των Συμβουλίων τους να παραλαμβάνουν τα κομμάτια.

Ακολούθησε κλήρωση των λαχνών με τα δώρα (δωρεάν ταξίδια και διανυκτερεύσεις), που είχαν προσφερθεί από τον Όμιλο Ακτοπλοϊκών Εταιρειών “Attica Group” και τα ξενοδοχεία “Lemnos Village” της Λήμνου, “Viva Mare” της Εφταλούς και “Panselinos” της Εφταλούς, τα οποία κέρδισαν οι 4 τυχεροί της βραδιάς.

 

Β. ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΧΟΡΗΓΩΝ & ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑΣ

Στη συνέχεια και σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, ακολούθησαν βραβεύσεις με απονομή τιμητικών διπλωμάτων, σε εθελοντές & επιχειρήσεις - χορηγούς, δράσεων εξωστρέφειας της Μυτιλήνης & του νησιού, καθώς και σε εθελοντές - μέλη συντονιστικών επιτροπών & ομάδων εργασίας εποχικών & θεματικών projects στη Μυτιλήνη (Νοέμβριος 2014 - Δεκέμβριος 2018).

Ο Πρόεδρος της Δ/ Κ Μυτιλήνης Πάνος Πίτσιος, προλογίζοντας την ενότητα αυτή, τόνισε: «Από τον Ιανουάριο του 2015 έως σήμερα, η Λέσβος έχει συμμετάσχει σε 24 εξωστρεφείς δράσεις (τουριστικές εκθέσεις, γαστρονομικά festivals, εκθέσεις τροφίμων & ποτών, κ.α.), με εξαιρετική επιτυχία και σχεδόν ανέξοδα (αλλά με ασύλληπτα σκληρή εθελοντική εργασία). Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στη ιστορία του Δήμου Μυτιλήνης ή του Δήμου Λέσβου. Ποτέ στο παρελθόν, η Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού δεν είχε δραστηριοποιηθεί  ούτε στο ελάχιστο, με την προώθηση του τουριστικού προϊόντος & της γαστρονομίας της Μυτιλήνης και του νησιού γενικότερα. Η Δ/Κ Μυτιλήνης & ο Δήμος Λέσβου, οφείλουν ως μία ελάχιστη αναγνώριση προς όλες τις διατροφικές & χειροτεχνικές επιχειρήσεις, που προσφέρουν αφιλοκερδώς τα εξαιρετικά τους προϊόντα και προς όλους τους εθελοντές που εργάζονται ανιδιοτελώς και με αυταπάρνηση για την προώθηση του τόπου όλα αυτά τα χρόνια, την απονομή ενός μικρού τιμητικού επαίνου. Οι απόδημοι εθελοντές της διασποράς, που επίσης έχουν συμβάλλει τα μέγιστα σε όλες αυτές τις δράσεις εξωστρέφειας, θα τιμηθούν κατά τη διάρκεια της 3ης Συνάντησης Αποδήμων , που θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο 2019 στη Μυτιλήνη».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey