Τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία Φύσσα

Με μεγάλη συμμετοχή νεολαίας η αντιφασιστική πορεία

20/09/2017 - 18:19

Τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον Χρυσαυγίτη Ρουπακιά και με σκοπό να γίνουν γνωστά τα όσα αποκαλύπτονται στη δίκη του νεοναζιστικού μορφώματος, αντιφασιστικές κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα και στη Μυτιλήνη το απόγευμα της Δευτέρας με τη μεγάλη συμμετοχή νεολαίας.

Εκτός από φοιτητές, συμμετείχαν μαθητές, μέλη του αντιφασιστικού συντονισμού Λέσβου, της ΛΑΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της Εργατικής Λέσχης. Ακολούθησε πορεία στην προκυμαία, στον Πλάτανο και από την οδό Θεοκρίτου η διαδήλωση επέστρεψε στην πλατεία Σαπφούς.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής, ξεκίνησε τον Απρίλη του 2015 και δεν αναμένεται να τελειώσει πριν από το τέλος του 2018. Πάντως η ηγεσία της Χρυσής Αυγής επιβεβαιώνει με τα δικά της λόγια όσα περιγράφει το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που την παρέπεμψε να δικαστεί ως εγκληματική οργάνωση.

Ομολογούν ότι η Χρυσή Αυγή έχει παραστρατιωτική δομή, κάθετη ιεραρχία και λειτουργεί με απόλυτη πειθαρχία. Ομολογούν την εγκληματική δράση των ταγμάτων εφόδου και το γεγονός ότι η μοναδική «πολιτική» τους είναι η βία, καθώς επίσης και το κίνητρο των εγκλημάτων τους που δεν είναι άλλο από τη ναζιστική ιδεολογία τους. «Αν υπήρχαν σήμερα οι ναζί ίσως να ήμασταν και μαζί, αλλά δεν υπάρχουνε ναζί, πώς θα το κάνουμε; (…) Ναι φασίστες είμαστε. Τι άλλο κακό χειρότερο θα σας συμβεί;» λέει ο ίδιος ο «φίρερ».

Ομολογούν τέλος και την απέχθειά τους για το Σύνταγμα και τη Δημοκρατία, αλλά και τη στρατηγική τους να διαλύσουν το Κοινοβούλιο και να εγκαθιδρύσουν και στην Ελλάδα το καθεστώς που «ακολούθησε μετά τη Βαϊμάρη», δηλαδή το εθνικοσοσιαλιστικό καθεστώς του Χίτλερ.

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey