Μια ακόμα συνάντηση ενημέρωσης και διαλόγου στο Μόλυβο

Με ένα Καφέ… Δημιουργούμε!

25/01/2018 - 15:44 Ενημερώθηκε 25/01/2018 - 13:51

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (20/1) στο ξενοδοχείο «Γοργόνα» του Μολύβου ακόμα μία συνάντηση ενημέρωσης και διαλόγου στο πλαίσιο της δράσης «Με έναν καφέ… Δημιουργούμε!».

Η συνάντηση ξεκίνησε με ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Φορέα Τουρισμού Μολύβου κ. Νίκο Μόλβαλη, γύρω από τις προωθητικές ενέργειες προβολής που γίνονται αυτό το μήνα στη Γερμανία και ειδικότερα στο Ντίσελντορφ και στο Μόναχο με δαπάνη των μελών, καθώς και τις κινήσεις που γίνονται και αφορούν την τουριστική ανάκαμψη της Λέσβου. Παράλληλα, έγινε συζήτηση και αναδείχθηκαν τα ζητήματα και το έλλειμμα των συνεργασιών σε τοπικό επίπεδο που έχουν να κάνουν με το γενικότερο πλάνο της προώθησης της Λέσβου ως προορισμού.

 

Και… Φεστιβάλ Ευεξίας

Στη συνέχεια το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Αφροδίτη Βατή, υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του Φορέα και μέλος της ομάδας για το νέο φεστιβάλ Ευεξίας, παρουσίασε τη δομή του φεστιβάλ και το πλάνο των δράσεων και των εκδηλώσεων που θα περιλαμβάνει. Το νέο φεστιβάλ, το οποίο επίσημα θα ανακοινωθεί τον επόμενο μήνα, έχει σκοπό να αναδείξει άλλη μια ειδική κάθετη (εναλλακτική) αγορά μέσα από το σχεδιασμό που έχει εκπονηθεί και υλοποιείται από το δίκτυο εδώ και έξι χρόνια, σύμφωνα με το brand «Lesvos The Other Aegean» για την ανάδειξη της Λέσβου ως διακριτό τουριστικό προορισμό.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση και την ενημέρωση από τον κ. Παύλο Παπουτσάνη, υπεύθυνο ασφαλειών, γύρω από το πρόγραμμα της ομαδικής ασφάλισης υγείας των μελών του Φορέα Τουρισμού Μολύβου, για το οποίο συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες.

 

Γενική συνέλευση στους εστιάτορες Μολύβου

 Και με  κοπή πίτας

 

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (21/1) στο ξενοδοχείο «Γοργόνα» η γενική συνέλευση του Σωματείου Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελματιών Μολύβου.

Ο Πρόεδρος κ. Νίκος Μόλβαλης κάνοντας ένα μικρό απολογισμό των δράσεων, αναφέρθηκε στα προγράμματα για την εκπαίδευση και την κατάρτιση των εργαζομένων στις επιχειρήσεις-μέλη του, τα οποία υλοποιεί κάθε χρόνο, στη συνεργασία και τη συμμετοχή του στο δίκτυο «Lesvos The Other Aegean» για την ανάδειξη και την προώθηση της Λέσβου ως διακριτού τουριστικού προορισμού, στην ίδρυση του φεστιβάλ γαστρονομίας και στη συνεργασία με φορείς και παραγωγικές επιχειρήσεις της Λέσβου για την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου, στις δράσεις και παρεμβάσεις για τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο (εργασιακά, φπα κ.λπ.).

Έγινε παρουσίαση της νέας αναβαθμισμένης ιστοσελίδα του Σωματείου www.molivoswinendine.com με πληροφορίες για τα μέλη του, με την ανάδειξη της γαστρονομίας του νησιού, συνδεδεμένη με το μεγάλο φεστιβάλ γαστρονομίας της Λέσβου www.lesvosfoodfest.com, με τη σελίδα του δικτύου www.theotheraegean.com, από το οποίο αντλεί όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται ο επισκέπτης του νησιού και με την σελίδα της Π.Ο.Ε.Σ.Ε. για την ενημέρωση των μελών.

Έγινε ενημέρωση για τη ΔΙΕΠΠΥ για την κατανάλωση του ελαιολάδου στον καταναλωτή για επιτραπέζια χρήση, που εφαρμόζεται από τις αρχές του χρόνου στις επιχειρήσεις της εστίασης, τη στήριξη που θα πρέπει να δώσει ο κλάδος για τη σωστή εφαρμογή και την υιοθέτηση μόνο λεσβιακών ελαιολάδων για την ανάδειξη ενός πολύ σημαντικού προϊόντος του νησιού μας. Ακολούθησε συζήτηση, έγινε η κοπή της βασιλόπιτας του σωματείου και στη συνέχεια η βραδιά ολοκληρώθηκε με μικρό μουσικό γλέντι των μελών και των οικογενειών τους.

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey