Με εντολή  Εισαγγελέα Αρείου Πάγου, και με δεδομένο το αυτόφωρο για τους αυτοδιοικητικούς, τίθεται ζήτημα ασφάλειας

«Λουκέτο» στις  παιδικές χαρές!

27/06/2019 - 13:56 Ενημερώθηκε 27/06/2019 - 14:13

Με εντολή του Εισαγγελέα μπαίνει λουκέτο σε όλες τις παιδικές χαρές του νησιού , λόγω ακαταλληλότητας τους, που μπορεί να προκαλέσουν ατυχήματα στα μικρά παιδιά. Το θέμα αυτό είναι γνωστό εδώ και χρόνια, αλλά έγιναν ελάχιστα για την ασφάλεια των παιδικών χαρών, σε όλη τη χώρα και στη Λέσβο. Το νέο στοιχείο στην υπόθεση αυτή είναι η νέα νομοθεσία που τραβά στο αυτόφωρο τους υπεύθυνους αυτοδιοικητικούς άρχοντες, αν οι εν λόγω παιδικές χαρές δεν έχουν πιστοποιητικά ασφαλείας.

Όπως  εξηγεί και ο αντιδήμαρχος Έργων, Κώστας Κατσαρός, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε ανωμοτί εξηγήσεις από όλους τους τοπικούς προέδρους, αλλά και τους Δημάρχους όλης της χώρας για την κατάσταση που επικρατεί και ότι πρέπει να ξηλωθούν όλες οι παιδικές χαρές.

Πρέπει να υπάρχουν οι απαραίτητες πιστοποιήσεις, από περίφραξη έως τάπητα και την ασφάλεια των οργάνων. Διαφορετικά οι τοπικοί πρόεδροι θα οδηγηθούν στο αυτόφωρο και αυτό προφανώς κανείς αυτοδιοικητικός δεν το ...ρισκάρει να μπλέξει με τη δικαιοσύνη , όπως είναι το πιθανότερο αν συμβεί κάτι ή υπάρξει κάποια καταγγελία.

Η εξέλιξη αυτή όμως και μάλιστα σε μια τέτοια εποχή δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε γονείς , αλλά και στα παιδιά που θα στερηθούν το παιχνίδι στις παιδικές χαρές με ότι σημαίνει αυτό.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey