Νέες εργασίες της ΔΕΥΑΛ θα κόψουν για λίγες ώρες το νερό σήμερα, αλλά και προβλήματα στην Κουλμπάρα που δεν τα αντιμετώπισε εγκαίρως

Λειψυδρία και στον… Συνοικισμό

05/10/2018 - 17:48 Ενημερώθηκε 05/10/2018 - 17:50

Σειρά του… Συνοικισμού να μείνει χωρίς νερό, έστω και για λίγες (ελπίζεται) ώρες, αφού η ΔΕΥΑΛ με ανακοίνωσή της, ενημερώνει ότι σήμερα θα γίνει διακοπή υδροδότησης από 08:00 π.μ έως 15:00 μ.μ σε τμήματα του Συνοικισμού λόγω σύνδεσης του νέου δικτύου ύδρευσης στην οδό Μυρίνης. Οι οδοί που θα επηρεαστούν είναι: Κρήνης, Ηλιοπούλου, Αγίου Νικολάου, Προύσης, Κορνάρου & πάροδοι. Πληροφορίες θα δίνονται στο τηλέφωνο 22510 24444 με τη ΔΕΥΑΛ να τονίζει στην ανακοίνωσή της ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για την όσο δυνατόν μικρότερη όχληση και την ταχύτερη αποκατάσταση της υδροδότησης. Τη στιγμή ωστόσο που η ΔΕΥΑΛ εμφανώς καταπιάνεται με πολλά ζητήματα τους τελευταίους μήνες και τούτο αποδεικνύεται από τις συχνές ανακοινώσεις της που ενημερώνουν για προσωρινές διακοπές παροχής είτε λόγω βλαβών είτε λόγω εργασιών βελτίωσης των δικτύων, η καταγγελία του Συλλόγου των κατοίκων της Κουλμπάρας, προκαλεί προβληματισμό. Καθώς υποστηρίζει ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι η ΔΕΥΑΛ αγνόησε πριν από λίγες ημέρες σχετικό αίτημα να παρέμβουν τα συνεργεία της σε βλάβη που προκλήθηκε, με αποτέλεσμα να υποστεί η περιοχή μία «μίνι»… πλημμύρα.

Με αφορμή λοιπόν σοβαρή βλάβη σε κεντρικό αγωγό ύδρευσης της ΔΕΥΑΛ στην οδό Βερναρδάκη, στη συμβολή της με την οδό Τζουμαγιάς, ο Σύλλογος κατοίκων της περιοχής, υποστήριξε με ανακοίνωσή του ότι η ΔΕΥΑΛ ενημερώθηκε για να παρέμβει, αλλά δεν το έκανε.

 

Η παρέμβαση του Συλλόγου της Κουλμπάρας

Η βλάβη σε σημείο ένωσης του πυροσβεστικού κρουνού με κεντρικό αγωγό ύδρευσης είχε σαν αποτέλεσμα να διαρραγεί ο αγωγός και να χαθεί τεράστια ποσότητα νερού. Ήταν τέτοια η ποσότητα του πολύτιμου νερού που χάθηκε, που τα καθαρισμένα από το μεσημέρι της ίδιας μέρας φρεάτια καθ’ οδόν της οδού Βερναρδάκη (μετά από παρέμβαση του Συλλόγου μας στο Δήμο), αδυνατούσαν να απορροφήσουν το υδάτινο ποτάμι που είχε σχηματιστεί και έφτασε έως την Κομνηνάκη! Πέραν της απώλειας νερού υπήρξαν ζημιές σε παρακείμενη κατοικία. Το πρόβλημα αντιμετωπίσθηκε δια της εξ αποστάσεως διακοπής της ύδρευσης σε όλη την περιοχή», σχολίασαν οι κάτοικοι της περιοχής για να καταλήξουν πως όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν την παλαιότητα του δικτύου ύδρευσης στην περιοχή. «Δυστυχώς όμως αποδεικνύουν και την ανάγκη συνεχούς συντήρησης του δικτύου έως αντικατάστασης του. Πράγμα το οποίο δεν γίνεται.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey