Ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για τους πληγέντες από τα πλημμυρικά φαινόμενα του Γενάρη

Ξεκινούν οι αιτήσεις για τους πληγέντες

27/01/2018 - 15:27

Σχετικά γρήγορα κινήθηκαν οι διαδικασίες προκειμένου να καταγραφούν οι πληγέντες από τα πλημμυρικά φαινόμενα του Ιανουαρίου και ειδικότερα εκείνων της Δημοτικής Ενότητας Ερεσού-Αντίσσης. Το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου ανακοίνωσε χθες ότι όσοι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Ερεσού - Άντισσας και της Τοπικής Κοινότητας Σκαλοχωρίου του Δήμου Λέσβου έχουν υποστεί ζημιές σε οικίες ή οικοσκευές ή και σε αυτοκίνητα εξαιτίας των πλημμυρικών φαινομένων της 15.1.2018 ως 22.1.2018 προκειμένου να λάβουν τυχόν οικονομική ενίσχυση, θα πρέπει το αργότερο ως τις 10 Φεβρουαρίου 2018 να προσκομίσουν στο πρωτόκολλο του Δήμου Λέσβου αίτηση συνοδευόμενη από τα παρακάτω δικαιολογητικά:

 

Τα δικαιολογητικά

Πρώτον αίτηση του δικαιούχου ή εξουσιοδοτημένου προσώπου καθώς και οποιοδήποτε στοιχείο κριθεί απαραίτητο από την Υπηρεσία, με το οποίο θα αποδεικνύεται ότι η πληγείσα κατοικία ήταν η κύρια κατοικία των δικαιούχων (ιδιόκτητη ή ενοικιαζόμενη) όπως π.χ. μισθωτήριο συμβόλαιο, ένορκη βεβαίωση, αντίγραφα λογαριασμών ΔΕΚΟ κλπ. Δεύτερον αντίγραφο φορολογικής δήλωσης ή Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 θεωρημένη από την Δ.Ο.Υ. Μυτιλήνης, όπου θα δηλώνει ότι δεν υπόκειται στην υποχρέωση υποβολής φορολογικής δήλωσης και τρίτον αντίγραφο Εντύπου Ε9. Ακόμη θα πρέπει στην αίτηση να προσκομίζεται και σχετικό πόρισμα της πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι σε περίπτωση που οι δικαιούχοι της οικονομικής ενίσχυσης είναι περισσότεροι του ενός, λόγω συγκατοίκησης κλπ., η οικονομική ενίσχυση χορηγείται σε έναν εξ αυτών, μετά από εξουσιοδότηση που θα του παρέχουν οι υπόλοιποι.

Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο Δήμο Λέσβου, Τμήμα Πολιτικής Προστασίας στα τηλέφωνα (κ. Δημήτρη Μάντζαρη τηλ. 2251350 574, mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και κ. Γιάννη Πατσέλη τηλ. 2251350595.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey