Αγρότισσα, μητέρα 7 παιδιών, κάτοικος Βρίσας

Κόντρα στα συνηθισμένα

15/04/2021 - 14:48 Ενημερώθηκε 16/10/2021 - 11:35

Κάπου διάβασα «πολλοί ταπεινοί άνθρωποι, σε ταπεινούς τόπους, κάνοντας ταπεινά πράγματα, μπορούν ν’ αλλάξουν τον κόσμο» η φράση αυτή μου θύμισε μια γυναίκα που κάποιοι μπορεί να πουν ότι δεν κάνει κάτι ιδιαίτερο, όμως για κάποιους άλλους μπορεί και να είναι κάτι ξεχωριστό, γιατί δείχνει με τις επιλογές της, ότι αγαπάει τον τόπο της και τον στηρίζει όπως εκείνη μπορεί.

Αυτός είναι ο λόγος που επέλεξα αυτή τη φορά να πάρω συνέντευξη από έναν άνθρωπο που για τα δεδομένα κάποιων θεωρείται άσημος, όμως οι επιλογές του θεωρούνται σημαντικές γιατί δείχνουν εμπράκτως την αγάπη για το νησί του και τον τόπο καταγωγής του. Δεν θεωρείται παράγοντας πολιτικός ή οικονομικός, όμως κάνει αυτό που οι περισσότεροι παράγοντες ξεχνάνε, να στηρίζουν την Λέσβο.  

Είναι πραγματική αγρότισσα - όχι μόνο στα χαρτιά- είναι μητέρα 7 παιδιών και μένει σε ένα χωριό που η πολιτεία, με τις επιλογές της δείχνει να αγνοεί, παρά τις πληγές του, τη Βρίσα.

Η Ειρήνη Θαλασσέλλη αποτελεί παράδειγμα γυναίκας που επέλεξε να μείνει σε ένα μικρό χωριό της Λέσβου και να ακολουθήσει έναν επαγγελματικό προσανατολισμό κάθε άλλο παρά εύκολο, ενώ παράλληλα είναι πολύτεκνη μητέρα και μεγαλώνει μαζί με το σύζυγό της 3 κορίτσια και 4 αγόρια.

Είναι 37 χρονών και τα πρώτα της χρόνια τα έζησε στο Σταυρό, ενώ αργότερα μετακόμισε με την οικογένειά της στον Πολιχνίτο, όπου μεγάλωσε. Όταν μας παραχώρησε την συνέντευξη η ίδια βρισκόταν πάνω σε ένα τρακτέρ οργώνοντας τη γη.

Η καθημερινότητά της είναι γεμάτη δουλειές, δεν έχει καθόλου ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό της. Το πρωί ετοιμάζει τα παιδιά της το πρωί για να πάνε σχολείο και έπειτα πηγαίνει στα κτήματα έως το μεσημέρι. Θα επιστρέψει βοηθήσει τα παιδιά της στο διάβασμα και αν έχει χρόνο θα πάει και πάλι στα κτήματα.

Είναι πολύ δύσκολο να συνδυαστούν δουλειές και παιδιά «Υπήρξαν στιγμές που ήταν δύσκολες και αναρωτήθηκα πως θα τα καταφέρω, ωστόσο πήρα βαθιά ανάσα και συνέχισα». Δύναμή της η ίδια η οικογένειά της όπως μας είπε.

Η Ειρήνη Θαλασέλλη παραμένει σε ένα χωριό που οι περισσότεροι κάτοικοί του το εγκατέλειψαν λόγω των συνθηκών μετά τον καταστροφικό σεισμό τον Ιούνιο του 2017. Εκείνη και η οικογένειά της στάθηκαν τυχεροί, αφού το σπίτι δεν έπαθε ζημιές. Επέλεξε ένα επάγγελμα που θα την βοηθήσει να επιβιώσει στη περιοχή που γεννήθηκε και μεγάλωσε, όταν άλλοι ξενιτεύονται ψάχνοντας τόπους που να τους προσφέρουν επαγγελματικές ευκαιρίες. Έδωσε πνοή σε άλλους 7 ανθρώπους για να συνεχίσει να έχει μέλλον ο τόπος της.

Για μένα, αυτός ο ταπεινός άνθρωπος, που ζει σε έναν ταπεινό τόπο, που κάνει ταπεινά πράγματα, μπορεί να αλλάξει τον κόσμο…

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey