Ποια τα κριτήρια ένταξης

Κοινωνικό Φροντιστήριο και φέτος

14/09/2017 - 17:09

Ανακοίνωση εξέδωσε η αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου, Αναστασία Αντωνέλλη, αναφορικά με το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Λέσβου.

Σε αυτή γνωστοποιείται η πρόθεση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει και εφέτος στη συγκρότηση και λειτουργία του συγκεκριμένου θεσμού, καλώντας έτσι τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου που ενδιαφέρονται, να καταθέσουν αίτηση μαζί με αντίγραφο εκκαθαριστικού, στα γραφεία του Οργανισμού Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, επί της οδού Αγίας Ειρήνης 10 στη Μυτιλήνη (τηλ. 22510-27501 εσωτ. 1, υπεύθυνη κα Βάσω Λαγουτάρη) μέχρι την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου. Τα γραφεία θα είναι ανοικτά όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. 

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι μαθητές που το οικογενειακό τους εισόδημα δεν υπερβαίνει τις 8.000 ευρώ με ένα παιδί, τις 10.000 ευρώ με δύο παιδιά κ.λπ.. Θα συνεκτιμηθούν κοινωνικά κριτήρια (παιδιά μονογονεϊκών, πολυτέκνων οικογενειών). Ως εκ τούτου παρακαλούνται οι γονείς που διαθέτουν ανάλογα αποδεικτικά, να προσκομίσουν αντίγραφα τους.

Υπενθυμίζεται ότι το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Λέσβου λειτουργεί με εθελοντές καθηγητές. Ωστόσο, κάθε χρόνο υπάρχει επάρκεια φιλολόγων και έλλειψη από καθηγητές Μαθηματικών, Φυσικής και Χημείας, που να μπορούν να διδάξουν και στο Λύκειο.

Στην ανακοίνωση, γίνεται θερμή παράκληση προς τους εκπαιδευτικούς με τις αναφερόμενες ειδικότητες, να βοηθήσουν το Κοινωνικό Φροντιστήριο, ώστε να μην στερηθούν αυτά τα παιδιά τις πολύτιμες γνώσεις.

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey