Κίνδυνος τροχαίου εξαιτίας... περιπολικού;

06/02/2021 - 18:52 Ενημερώθηκε 06/02/2021 - 18:56

Σε όλες σχεδόν τις διασταυρώσεις - κομβικά σημεία του οδικού δικτύου του νησιού, το τελευταίο διάστημα, κλιμάκια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λέσβου, βρίσκονται κάνοντας ελέγχους με επίκεντρο την πανδημία.

Βέβαια το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι ότι κάποιες φορές τα σημεία που σταθμεύουν τα περιπολικά, για να μην είναι αντιληπτά από διερχόμενους οδηγούς που ενδεχομένως θέλουν να ξεφύγουν τον έλεγχο, είναι άκυρα. Ενδεικτικά αναφέρουμε τη διασταύρωση του δρόμου Καλλονής - Πέτρας με το δρόμο Καλλονής - Δαφίων. Τις τελευταίες ημέρες τα στελέχη της Αστυνομίας διαλέγουν να σταθμεύουν τα αυτοκίνητα στην είσοδο της διασταύρωσης που οδηγεί στα Δάφια, στην δεξιά λωρίδα λίγο μετά την είσοδο επιχείρησης.

Το γεγονός ότι υπάρχει σταθμευμένο όχημα στην είσοδο κεντρικής διασταύρωσης του οδικού δικτύου του νησιού προφανώς εγκυμονεί κινδύνους για τους διερχόμενους οδηγούς. Θυμίζουμε ότι από το σημείο διέρχονται αυτοκίνητα από και προς τα χωριά που βρίσκονται στο δυτικό μέρος του νησιού. Ενδεικτικά αναφέρουμε Δάφια, Φίλια, Ανεμώτια, Σκαλοχώρι, Βατούσα, Άντισσα.

Ο οδηγός που θα μπει στη διασταύρωση έχοντας κινούμενος προς Δάφια θα συναντήσει μπροστά του εμπόδιο (περιπολικό). Την ίδια στιγμή κάποιος έρχεται από τα Δάφια με κατεύθυνση την Καλλονή θα πρέπει να σταματήσει δεδομένου ότι στο μπροστινό όχημα γίνεται έλεγχος. Αυτομάτως γεννάται ένας συνωστισμός στην είσοδο της διασταύρωσης με ότι αυτό συνεπάγεται και με ανοιχτό το ενδεχόμενο πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος. 

Υπήρξαμε μάρτυρες του φαινομένου αυτού επί δύο συνεχόμενες ημέρες της εβδομάδος που διανύουμε.

Το ερώτημα που γεννάται είναι αν προκληθεί ατύχημα σε αυτό το σημείο ποιος θα βρει τον μπελά του; Προφανώς, οι ευθύνες θα στραφούν στον οδηγό - πολίτη.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey