Καταβολή έκτακτης οικονομικής βοήθειας ποσού 10.000 € στο σύζυγο θανόντος

Καταβολή οικονομικής βοήθειας στις οικογένειες θανόντων από τον σεισμό στη Βρίσα

08/03/2019 - 16:32 Ενημερώθηκε 08/03/2019 - 16:38

Καταβολή οικονομικής βοήθειας ύψους δέκα χιλιάδων ευρώ στις οικογένειες των ατόμων που έχασαν τη ζωή τους από φυσικές καταστροφές όπως πλημμύρα ή σεισμό, προβλέπει η ΚΥΑ που πήρε ΦΕΚ.

Συγκεκριμένα η οικονομική ενίσχυση θα καταβάλλεται στο σύζυγο του θανόντος ή στο πρόσωπο με το οποίο είχε συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή, εάν δεν υπάρχουν, στον πλησιέστερο συγγενή του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ant1news.gr και με την παράγραφο 1, δικαιούχοι είναι οι συγγενείς των θανόντων εξαιτίας του σεισμού που έπληξε το Δήμο Λέσβου την 12η Ιουνίου 2017. Επιπλέων, δικαιούχοι είναι και οι συγγενείς των θανόντων εξαιτίας των πλημμύρων που έπληξαν το Δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας Νομού Εύβοιας την 30η Σεπτεμβρίου 2018, το Δήμο Μάνδρας Αττικής την 15η Νοεμβρίου 2017 και το Δήμο Ευρώτα Νομού Λακωνίας την 7η Σεπτεμβρίου 2016.

Αναλυτικά η απόφαση:

Άρθρο 1

Καταβολή έκτακτης οικονομικής βοήθειας - Δικαιούχοι

  1. Καταβολή έκτακτης οικονομικής βοήθειας, ποσού δέκα χιλιάδων ευρώ (10.000 €), στο σύζυγο θανόντος από σεισμό ή άλλα φυσικά φαινόμενα (πλημμύρες) και εξαιτίας τους, ή στο πρόσωπο με το οποίο είχε συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή, εάν δεν υπάρχουν, στον πλησιέστερο συγγενή του.
  2. Δικαιούχοι της έκτακτης οικονομικής βοήθειας σύμφωνα με την παράγραφο 1 είναι ο σύζυγος ή το πρόσωπο με το οποίο είχε συνάψει σύμφωνο συμβίωσης ή, εάν δεν υπάρχουν, ο πλησιέστερος συγγενής των θανόντων εξαιτίας των πλημμύρων που έπληξαν το Δήμο Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας Νομού Εύβοιας την 30η Σεπτεμβρίου 2018, το Δήμο Μάνδρας Αττικής την 15η Νοεμβρίου 2017 και το Δήμο Ευρώτα Νομού Λακωνίας την 7η Σεπτεμβρίου 2016 και εξαιτίας του σεισμού που έπληξε το Δήμο Λέσβου Δήμου Λέσβου την 12η Ιουνίου 2017. Ως προς τον προσδιορισμό των δικαιούχων για την καταβολή της έκτακτης οικονομικής βοήθειας, εφαρμόζονται αναλογικά οι διατάξεις του Κληρονομικού Δικαίου, ιδίως δε οι διατάξεις περί κληρονομικής διαδοχής και δικαιώματος αποποίησης.
  3. Η εφάπαξ έκτακτη οικονομική βοήθεια της προηγούμενης παραγράφου χορηγείται ανεξάρτητα από οποιαδήποτε άλλη τακτική ή έκτακτη οικονομική ενίσχυση ή επίδομα που καταβλήθηκε ή καταβάλλεται για την στήριξη των πληγέντων από το σεισμό ή τη φυσική καταστροφή.
  4. Το ανωτέρω ποσό ορίζεται ως αφορολόγητο, ανεκχώρητο και ακατάσχετο στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε γενικής ή ειδικής διάταξης, δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση ή εισφορά, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη φορολογική διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey