«Δεν θα μείνουν στην Λέσβο αφού δεν μπορούν να επωφεληθούν της δομής του Καρά Τεπέ» υποστηρίζουν κυβερνητικοί εκπρόσωποι

Και οι αφίξεις των αναγνωρισμένων προσφύγων

05/10/2020 - 14:34 Ενημερώθηκε 05/10/2020 - 14:49

Ζήτημα έχει προκύψει με το γεγονός ότι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες επιστρέφουν πίσω στη Λέσβο. Όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές καθημερινά από τον Πειραιά φτάνουν στο λιμάνι της Μυτιλήνης – κατά μέσο όρο- 35 άτομα. Από την άλλη στελέχη του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου υποστηρίζουν ότι τα άτομα αυτά έρχονται στο νησί με την προοπτική να επωφεληθούν της πρόχειρης δομής του Καρά Τεπέ, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει και αναγκαστικά επιστρέφουν πίσω.  

Σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση αναγνωρισμένοι πρόσφυγες μπορούν να κινούνται ελεύθερα σε όλη την επικράτεια. Οι τελευταίοι ακούγοντας ότι είναι καλές οι συνθήκες που επικρατούν στον Καρά Τεπέ έρχονται από τον Πειραιά στην Μυτιλήνη, ωστόσο, όπως τονίζουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, δεν μπορούν  να επωφεληθούν της πρόχειρης δομής και προφανώς επιστρέφουν στην ηπειρωτική Ελλάδα.  Τα στελέχη του υπουργείου υποστηρίζουν ότι ο πληθυσμός αυτός, για τον οποίο γίνεται λόγος, αντιστοιχεί σε πολύ μικρό ποσοστό και από τη στιγμή που δεν μπορεί να επωφεληθεί της δομής δεν θα μείνει στη Λέσβο.

«Οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες είναι σαν Έλληνες πολίτες»

«Σίγουρα δεν υπάρχει πλοίο που να φέρει πίσω στοχευμένα μετανάστες» δηλώνει εκπρόσωπος του Υπουργείου ωστόσο πρόσθεσε «Οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες, είναι σαν Έλληνες πολίτες» γεγονός που τους επιτρέπει- βάση νομοθεσίας- να κινούνται ελεύθερα στην χώρα και χρήζουν δικαιωμάτων. Μάλιστα εκπρόσωπος του υπουργείου έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι  το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου είναι αρμόδιο για τους αιτούντες άσυλο και πως από εκεί και πέρα ευθύνη φέρουν  τα συναρμόδια υπουργεία.

Στον Καρά Τεπέ

Τέλος θα πρέπει να αναφέρουμε ότι, σύμφωνα με επίσημη πληροφόρηση, έχουν εισέλθει στην πρόχειρη δομή φιλοξενίας μεταναστών 8.421 άτομα, ενώ εκείνοι που πηγαίνουν για καταγραφή στην πρόχειρη δομή είναι πλέον ελάχιστοι.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey