Το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο έδωσε 6,6 ρίχτερ με επίκεντρο τη Σάμο

Ισχυρή σεισμική δόνηση στη Λέσβο [Update]

30/10/2020 - 15:29 Ενημερώθηκε 30/10/2020 - 15:30

Update

Ισχυρός σεισμός 6,7  Ρίχτερ με επίκεντρο τη Σάμο σημειώθηκε λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, όπως και στην Λέσβο, όπου δεκάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους αμέσως μετά το σεισμό.

Μάλιστα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε μήνυμά της παρακινούσε τους αποδέκτες να μείνουν μακριά από τις ακτές καθώς υπάρχει κίνδυνος υψηλού κυματισμού λόγω της σεισμικής δόνησης. 

Η πρώτη μέτρηση του γεωδυναμικού Ινστιτούτου ήταν 6,6 Ρίχτερ.

Ειδικότερα σύμφωνα με την ανάλυση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτο ο σεισμός διήρκησε 15 δευτερόλεπτα και έγινε αισθητός από την Κρήτη μέχρι και την Αθήνα και από τα νησιά του Αιγαίου μέχρι τη Θεσσαλία.

Το επίκεντρο εντοπίζεται βόρεια της Σάμου σε θαλάσσιο χώρο και το εστιακό βάθος σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είναι περίπου 2 χιλιόμετρα, πρόκειται δηλαδή για επιφανειακό σεισμό.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ακόμη πληροφορίες για εγκλωβισμένους.

Μεγάλη ζημιά σε κτίρια στο Καρλόβασι – Κατέρρευσε τμήμα εκκλησίας

Οι κάτοικοι στη Σάμο είναι σοκαρισμένοι, ενώ αρκετοί βγήκαν έντρομοι στους δρόμους.

Μεγάλη ζημιά έχει προκληθεί στο Ναό της Παναγίας της Θεοτόκου στο Καρλόβασι, καθώς μεγάλο μέρος του ναού έχει υποχωρήσει.  

Ρωγμές έχουν δημιουργηθεί και σε κτίρια στο Βαθύ Σάμου, χωρίς να υπάρχουν ακόμη αναφορές για κτίρια που έχουν καταρρεύσει.

14:02

Η σεισμική δόνηση, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είναι 6,6 Ρίχτερ κι έχει επίκεντρο στα ανοιχτά της Σάμου και έγινε αισθητή και στη Μυτιλήνη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey