Με μία ανακοίνωση με απίστευτους συμψηφισμούς για τις δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η κοινωνία λόγω προσφυγικού, η ΝΟΔΕ Λέσβου κατάφερε να προβληματίσει μέχρι και τη… ΝΔ!

Η ΝΟΔΕ Λέσβου έκοψε το τιμόνι τέρμα δεξιά!

14/09/2018 - 11:53 Ενημερώθηκε 14/09/2018 - 12:16

Όταν ο Σπύρος Γαληνός καταγγέλλει «συκοφάντες και υβριστές» του διαδικτύου και μάλιστα σε διατεταγμένη υπηρεσία από «κάποιους» και βγαίνει η ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ να απαντήσει, σα να «αναλαμβάνει την ευθύνη», προκαλεί προβληματισμό. Αλλά, επειδή εν προκειμένω μιλάμε για μία πολιτική (και κυρίως προσωπική) κόντρα ανάμεσα σε έναν δήμαρχο και μία τοπική κομματική οργάνωση, δεν έχει και πολύ νόημα να εμβαθύνει κανείς. Όταν όμως η ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ, βγάζει ανακοίνωση με αφορμή τους βανδαλισμούς των τριών προτομών στην πόλη της Μυτιλήνης και τοποθετείται συνολικά για τα ανησυχητικά και πράγματι διαλυτικά για την κοινωνία συμβαίνοντα των τελευταίων μηνών, υιοθετώντας απόλυτα την γνωστή μέσω του διαδικτύου ακροδεξιά ρητορική, δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια να αναζητήσει κανείς «στιγμιαία λάθη». Γιατί η ΝΟΔΕ Λέσβου, με την τελευταία της ανακοίνωση, εκτός του ότι προχώρησε σε πολύ επικίνδυνους συμψηφισμούς προκειμένου να αντλήσει όλα τα «κρέντιτς» της δεδομένης κόπωσης αλλά και αγανάκτησης της κοινωνίας γύρω από το προσφυγικό, κατάφερε τελικά να πάρει και θέση! Και λέμε κατάφερε, γιατί πρόκειται περί κατορθώματος το να βγαίνει ένα κόμμα του «δημοκρατικού τόξου» για να δώσει χαρακτήρα πολιτικής δίωξης(!), στις μηνύσεις δημοσιογράφων κατά χυδαίων υβριστών τους. Όπως πρόκειται και περί κατορθώματος να προδίδει ελαφρά την καρδία την επιλεκτική της… καταδίκη στα τελευταία φαινόμενα βανδαλισμών, «καταπίνοντας» την καταστροφή μνημείου προσφύγων στη Θερμή από γνωστή ακροδεξιά οργάνωση και εξυψώνοντας ως μείζον ζήτημα την υπόθεση και μόνο πως ο γνωστός Σταυρός που υψώθηκε ένα βράδυ στου Απελή, «ενοχλεί τους μετανάστες»! Μ΄ αυτά και με εκείνα, η τελευταία εμφάνιση της ΝΟΔΕ Λέσβου, προκάλεσε έντονη δυσαρέσκεια στον πολιτικό κόσμο της Λέσβου, ενώ προκάλεσε και έντονη αμηχανία και σε πολλά τοπικά στελέχη της ΝΔ…

«Η Νέα Δημοκρατία, εδώ και καιρό, έχει προειδοποιήσει ότι η πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ., στο μεταναστευτικό - προσφυγικό, θα γεννούσε την εκδήλωση ακραίων φαινόμενων», γράφει στον πρόλογο της ανακοίνωσης που υπογράφει ο πρόεδρός της Στρατής Καραγεωργίου, η ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ. Δυστυχώς επαληθευόμαστε ημέρα με την ημέρα. Για να απαριθμήσει στη συνέχεια μία… επιλεκτική σειρά από τις τελευταίες προβληματικές καταστάσεις που καταδεικνύουν την κόπωση της κοινωνίας, με επιχειρηματολογία, ταυτόσημη με αυτήν την άκριτη και επικίνδυνη που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο, πασπαλισμένη με χυδαίες ύβρεις.

 

Η αξιοπρόσεκτη αντίληψη της ΝΟΔΕ

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΝΟΔΕ γράφει: «Πριν μερικά χρόνια, στο νησί μας, κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι:

 1) Θα υπάρχουν άνθρωποι που ζητούν το γκρέμισμα ενός Χριστιανικού συμβόλου, όπως είναι ο Σταυρός, γιατί λέει τρομάζει τους παράνομους μετανάστες!

 2) Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα γινόταν ένας πόλεμος, ύβρεων και παραπληροφόρησης, γύρω από τη παράνομη μετανάστευση.

3) Φερέφωνα της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., θα χαρακτήριζαν αυθαίρετα «φασίστα» κάθε πολίτη που αντιδρά και θα χρησιμοποιούσαν ακόμα και τη δικαιοσύνη, για να σταματήσουν κάθε φωνή που αντιστέκεται στην κατάσταση που επικρατεί!

4) Θα γινόταν βανδαλισμοί σε προτομές, μέσα στο κέντρο της Μυτιλήνης!

5) Ο Μυτιληνιός δεν θα μπορούσε να είναι ασφαλής μέσα στη πόλη του ή στο χωριό του»!

Παρά το ότι όμως η ΝΟΔΕ υψώνει απροκάλυπτα «ασπίδα προστασίας» στους υβριστές που βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στην δικαιοσύνη και λησμονεί πως την «παραπληροφόρηση» που καταγγέλλει, την έχει υιοθετήσει πολλάκις στο παρελθόν, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις που αυτή προκαλούσε στην κοινωνία, στη συνέχεια υποστηρίζει ότι η θέση της (και της ΝΔ) «είναι καθαρή και καταδικάζει κάθε ακραίο φαινόμενο από όπου και αν προέρχεται».

 

«Εγγύηση για την επιστροφή της ομαλότητας»!

Πιστεύοντας όμως ότι «ηθικός αυτουργός, για όλα αυτά, είναι η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. καθώς και οι συνεργάτες τους στη Λέσβο», θεωρεί ότι λειτουργούν σκόπιμα με τρόπο διχαστικό: «Στην προσπάθεια τους να κρατηθούν στην εξουσία δεν διστάζουν να διχάσουν τον Λεσβιακό λαό, να χαρακτηρίζουν φασίστα κάθε πολίτη που είναι αντίθετος στη πολιτική τους και να κατασκευάζουν ειδήσεις και καταστάσεις». Εντυπωσιακό όμως, είναι και το κλείσιμο της ανακοίνωσης της ΝΟΔΕ, η οποία βάζοντας ξεκάθαρα απέναντί της επαγγελματικές ομάδες, οργανώσεις έως και την ίδια την δικαιοσύνη, εντούτοις υποστηρίζει ότι η ίδια και το κόμμα της είναι ενόψει εκλογών «η μόνη αξιόπιστη δημοκρατική παράταξη που μπορεί να εγγυηθεί την επιστροφή της ομαλότητας στο νησί της Λέσβου»!

 

Ο Βογιατζής πήρε αποστάσεις

Η δημοσιοποίηση τώρα της ανακοίνωσης της ΝΟΔΕ Λέσβου, χθες το μεσημέρι, προκάλεσε ποικίλα σχόλια, αλλά και έκπληξη για το περιεχόμενό της στα social media. Ωστόσο προκάλεσε και μεγάλη αμηχανία ακόμα και σε στελέχη της ΝΔ, με κάποια από αυτά να παίρνουν αποστάσεις με δημόσιες τοποθετήσεις τους. Με πιο χαρακτηριστική ίσως εκείνη του πρώην βουλευτή της ΝΔ στη Λέσβο αλλά και Νομάρχη Παύλου Βογιατζή, που χωρίς περιστροφές διείδε πως ο όλος χειρισμός της ΝΟΔΕ, «σπρώχνει κόσμο στην Χρυσή Αυγή». Χαρακτηριστικά ο κ. Βογιατζής σχολίασε: «Διαβάζοντας την ανακοίνωση του προέδρου της ΝΟΔΕ Λέσβου, έχω μείνει με το στόμα ανοικτό. 1ον για την επίθεση στη δικαιοσύνη, 2ον για την επίθεση στους δημοσιογράφους και τρίτο και χειρότερο γιατί σπρώχνει κόσμο στη Χρυσή Αυγή. Σωστά μόνο λέει ότι φταίει η κυβέρνηση για το χάος στο μεταναστευτικό. Οι δημοσιογράφοι πρέπει ελεύθερα να λένε την άποψη τους , άσχετα αν δεν συμφωνούμε. Η Νέα Δημοκρατία σίγουρα δεν έχει σχέση με την ΧΑ, ελπίζω ούτε στη Μυτιλήνη. Αυτά για τα τοπικά μας. Επίσης δεν λέει στην ανακοίνωση τίποτα για τις άθλιες μεθόδους που χρησιμοποιούνται εναντίον των δημοσιογράφων εκτός και αν συμφωνεί ο κύριος πρόεδρος. Αν κάποιος έχει θιχτεί από γραφόμενά κάνει μήνυση ή και αγωγή».

Η απάντηση του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ

«Η ακροδεξιά στροφή της ΝΟΔΕ είναι γεγονός»

Όπως ήταν φυσικό, το περιεχόμενο της ΝΟΔΕ Λέσβου της ΝΔ για τα τελευταία συμβαίνοντα στην κοινωνία, αποτέλεσε… «βούτυρο στο ψωμί» του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ, για να βγει και να καταγγείλει πως η επίμαχη ανακοίνωση «επιβεβαιώνει την ακροδεξιά στροφή της, που αντιστρέφει την πραγματικότητα και ταυτίζεται απόλυτα με τις ακραίες ομάδες που το τελευταίο διάστημα έκαναν την εμφάνισή τους στο νησί μας προσφέροντάς τους ανοιχτά πολιτική κάλυψη».

Η ανακοίνωση

Αναλυτικότερα ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε: «Η ΝΟΔΕ ισχυρίζεται ότι  «υπάρχουν άνθρωποι που ζητούν το γκρέμισμα ενός Χριστιανικού συμβόλου, όπως είναι ο Σταυρός, γιατί λέει τρομάζει τους παράνομους μετανάστες!» και κάνει ότι δεν γνωρίζει ότι η σχετική ανακοίνωση της Συνύπαρξης αναφέρονταν στον Σταυρό που, πρόσφατα, μέσα σε μια νύχτα «άγνωστοι» έστησαν στου Απελή, περιοχή όπου Ελληνες αλλά και πρόσφυγες και μετανάστες κάνουν το μπάνιο τους μαζί.

Η ΝΟΔΕ, επίσης, κάνει ότι δεν άκουσε, για τις απειλές και τις βρισιές που για μέρες τώρα δέχονται τα στελέχη της Συνύπαρξης, εξ’ αιτίας αυτού του γεγονότος.

Η ΝΟΔΕ ισχυρίζεται ότι: «στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γίνεται ένας πόλεμος, ύβρεων και παραπληροφόρησης, γύρω από τη παράνομη μετανάστευση» και κάνει ότι δεν διαβάζει τα ψέματα που όλο το προηγούμενο διάστημα, μέλη και στελέχη της έσπερναν στην περιοχή της Γέρας.

Η ΝΟΔΕ ισχυρίζεται ότι: «φερέφωνα της συγκυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., χαρακτηρίζουν αυθαίρετα «φασίστα» κάθε πολίτη που αντιδρά και χρησιμοποιούν ακόμα και τη δικαιοσύνη, για να σταματήσουν κάθε φωνή που αντιστέκεται στην κατάσταση που επικρατεί!» κάνοντας ότι δεν γνωρίζει ότι οι συγκεκριμένες μηνύσεις έγιναν από δημοσιογράφους που δέχτηκαν οργανωμένες, χυδαίες και σεξιστικές επιθέσεις από ακραίους κύκλους, είτε γιατί έγραψαν ένα χρονογράφημα που δεν τους ήταν αρεστό (υπόθεση Μπαλάσκα) είτε μετέδωσαν μια είδηση για υπόθεση ρατσιστικής επίθεσης (υπόθεση Παζιάνου).

Κάνει ότι δεν γνωρίζει, ότι για τις συγκεκριμένες υποθέσεις, έχει ξεσηκωθεί κύμα υποστήριξης και αλληλεγγύης στους δύο δημοσιογράφους τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Η ΝΟΔΕ μιλάει για τους «βανδαλισμούς σε προτομές, μέσα στο κέντρο της Μυτιλήνης!» όταν γνωρίζει πολύ καλά ποιους δείχνει ως δράστες, ο δημοκρατικός λαός της Λέσβου.

Η ΝΟΔΕ δεν λέει τίποτα, στην ανακοίνωσή της, για την καταστροφή του μνημείου των προσφύγων στη Θερμή και την ανάληψη ευθύνης, για αυτή τη δράση, από την νεοφασιστική οργάνωση «Κρυπτεία».

Για να καταλήξει με το συμπέρασμα πως η συγκρότηση ενός δημοκρατικού μετώπου απέναντι στην επικίνδυνη ακροδεξιά κατρακύλα της ΝΟΔΕ και των κύκλων που καλύπτει πολιτικά είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey