Η γιατρός Αφροδίτη Ζαφειρίου μοιράστηκε μαζί μας συγκλονιστικές εικόνες που έχει συναντήσει μέσα από τη δουλειά της

Η μητρότητα μέσα από τα μάτια μιας γυναίκας Μαιευτήρα

12/05/2019 - 10:40

Η γυναικολόγος Αφροδίτη Ζαφειρίου μοιράστηκε μαζί μας εμπειρίες και εικόνες που έχει ζήσει μέσα από αυτό τη δουλειά της, από τα πρώτα της βήματα στη μαιευτικής κλινική στο Βοστάνειο, όπου ήρθε αντιμέτωπη με δυο εντελώς αντιφατικές εικόνες, στον ένα θάλαμο γεννούσε μια γυναίκα και στον άλλον ακριβώς απέναντι μια γυναίκα έκανε διακοπή κύησης σε δίδυμα. Αλλά και τώρα στο ιατρείο της όπου οι άνθρωποι που ζητούν τις υπηρεσίες της έχουν κάποιους πόθους. Συνήθως τον πόθο της μητρότητας. Πάρα πολλά περιστατικά με γυναίκες μεγάλης ηλικίας που ήθελαν να γίνουν μητέρες και τα κατάφεραν, αλλά και περιπτώσεις γυναικών που στερήθηκαν το παιδί τους για διαφορετικό λόγο η κάθε μια. Παρόλα αυτα πιστεύει πως δεν υπάρχει ζευγάρι που να μην μπορεί να αποκτήσει παιδί και πως όλα είναι θέμα θέλησης.

Δύσκολα περιστατικά

Από το ιατρείο της έχουν περάσει αρκετά περιστατικά γυναικών στην ηλικία των πάνω των 40 ετών, που κατάφεραν να μείνουν έγκυες. Ένα από αυτά μιας γυναίκας όπου το έμβρυο διαγνώστηκε με παθολογίες. Καθώς η ίδια αρνήθηκε κατηγορηματικά να προβεί σε άμβλωση, θέλοντας να του παρέχει οποιαδήποτε ιατρική περίθαλψη και αν είχε μετά την γέννησή του, έφτασε η μέρα όπου έσπασαν τα νερά απρόσμενα. Το μωράκι γεννήθηκε με καρδιολογικό πρόβλημα και πέρασε από αρκετά χειρουργεία και τελικά να καταλήξει. Από την άλλη πάρα πολλά είναι τα περιστατικά εξωσωματικής ακόμα και σε νέες ηλικίες, όπου τα κατάφεραν και έφεραν στην ζωή ένα υγιή μωρό. Περιπτώσεις μόνων γυναικών. Όπου ο άντρας αρνείται να αναλάβει τις ευθύνες του και εξαφανίζεται αδιαφορώντας για το ίδιο του το παιδί. Μιλάμε για αυτές τις γυναίκες που διάλεξαν να φέρουν στην ζωή αυτό το παιδί, να το αγαπήσουν και να το μεγαλώσουν μόνες.
Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι μιας γυναίκας 49 ετών η οποία λίγα χρόνια πριν την εμμηνόπαυση κατάφερε να μείνει έγκυος. Το διάστημα που ανακάλυψε πως είναι έγκυος ήταν ήδη 4 μηνών και το διάστημα αυτό βρισκόταν σε διαδικασία χωρισμού με τον σύζυγό της. Η ίδια σκέφτηκε να προβεί σε άμβλωση, τελικά το κράτησε και έφερε στην ζωή ένα αγοράκι το οποίο το μεγαλώνει μόνη της.



Η γυναίκα είναι πηγή ζωής


Η κ.Ζαφειρίου πιστεύει πως δεν υπάρχει ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη για μια γυναίκα. Πως αυτό που ωθεί τις γυναίκες να οδηγηθούν στην άμβλωση είναι είτε η οικονομική πίεση, είτε η κοινωνική πίεση, είτε η οικογενειακή. Έχει ακούσει από μητέρα 2 παιδιών, η οποία είχε διαγνωστεί με καρκίνο, να ανησυχεί για το μέλλον των παιδιών της και όχι για το δικό της. Όπως επίσης έχει δει γυναίκα να παντρεύεται και να κλαίει που δεν είναι δίπλα της πλέον η μητέρα της, καθώς έχει φύγει από την ζωή. Έχει να θυμάται πάρα πολλά πράγματα για την δύναμη που έχει η αγάπη μιας μάνας και το τι μπορεί να κάνει. Θεωρεί ότι το μητρικό ένστικτο το έχει η κάθε γυναίκα, διότι είναι στην φύση της. Πως η γυναίκα θέλει να δώσει ζωή και πως είναι πηγή ζωής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey