Προκαλεί αίσθηση η διαμαρτυρία των Σιγριανών πως η τοπική Εκκλησία επιχειρεί να ιδιοποιηθεί παρανόμως τμήμα του κήπου του χωριού, για να χτίσει διώροφο κτήριο

Η Μητρόπολη... «επενδύει» στο Σίγρι;

07/05/2018 - 14:38

Επάνω στα αμφισβητούμενα όρια «ιδιοκτησίας» του χαρακτηριστικού κήπου του Σιγρίου, που αποτελεί ως τα σήμερα έναν χώρο αναψυχής και με ιδιαίτερο συμβολισμό για τους κατοίκους του χωριού, εμφανίζεται η Μητρόπολη Μυτιλήνης να επιθυμεί να χτίσει ένα διώροφο κτήριο για να στεγάσει στον πρώτο όροφο ένα «κατάστημα» και στο δεύτερο ένα πνευματικό κέντρο. Η πρόθεση αυτή, αποκαλύπτεται από επιστολή διαμαρτυρίας των κατοίκων του χωριού προς τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ.κ. Ιάκωβο, που τον παρακαλούν όχι μόνο να μην «μαγαρίσει» τον κήπο για ένα διώροφο μάλιστα κτήριο, αλλά και να παραιτηθεί η Εκκλησία από μία διαχρονική αντιδικία για τα όρια της ιδιοκτησίας της Μητρόπολης και του κήπου του χωριού.

Η διαμαρτυρία των κατοίκων που εστάλη στον Μητροπολίτη, απευθύνεται σε έντονο ύφος -δείγμα του ότι η αντιδικία για τα όρια ιδιοκτησίας της Εκκλησίας και του κήπου του Σιγρίου είναι από παλιά- και κάνει λόγο ως και προσπάθεια της Εκκλησίας να ιδιοποιηθεί παρανόμως, τμήμα του κήπου. Και κάνει και πολλούς να… σκανδαλίζονται ξανά από τον «επιχειρηματικό» τρόπο σκέψης της Εκκλησίας, σε μία περιοχή που εκτιμάται πως σε λίγα χρόνια, με την κατασκευή του λιμένα Σιγρίου και την οδική σύνδεση «Καλλονής-Σιγρίου», δύναται να μην αποτελεί πια περιοχή που θα βρίσκεται στο… «τέρμα Θεού».

Η επιστολή

«Εμείς οι κάτοικοι του Συγρίου από πολλού χρόνου μετά λύπης μας, έχουμε πληροφορηθεί και είμαστε μάρτυρες της αντιδικίας μεταξύ της εκκλησίας και της κοινότητας  μας, σχετικά με την προσπάθεια της εκκλησίας να ιδιοποιηθεί, παρανόμως  τμήμα του κήπου του χωριού μας, προκειμένου να προβεί εντός αυτού, σε ανέγερση διωρόφου κτηρίου, όχι πνευματικού κέντρου, αλλά ισογείου καταστήματος και πνευματικού κέντρου», σημειώνουν χαρακτηριστικά στην διαμαρτυρία τους οι υπογράφοντες κάτοικοι της επιστολής προς τον Μητροπολίτη και στη συνέχεια εξειδικεύουν:  «Εμείς σαν Σιγριανοί, γνωρίζουμε πολύ καλά και πάντως καλύτερα παντός τρίτου, τα όρια της ιδιοκτησίας της Εκκλησίας και του κήπου του χωριού μας, μέσα στον οποίο παίξαμε σαν παιδιά, μεγαλώσαμε, ζήσαμε και θα θέλαμε να παραμείνει κληρονομία στα παιδιά μας χωρίς ανεγέρσεις κτισμάτων από οποιονδήποτε. Προφανώς παρασυρθείς από κακούς συμβούλους, επιμένετέ σε μια αντιδικία η οποία, μόνο αμαυρώνει την εικόνα της Εκκλησίας και από την οποία παρακαλούμε να παραιτηθείτε».

Η επιστολή καταλήγει και μία σειρά υπενθυμίσεων, τονίζοντας σε κάθε περίπτωση πως η Εκκλησία έχει ρόλο να ενώνει και όχι να διχάζει, βάλλοντας ανοιχτά κατά κάποιων συγκεκριμένων τοπικών εκπροσώπων της. Ουδείς από εμάς είναι αντίθετος στην δημιουργία Πνευματικού Κέντρου από την Εκκλησία. Προς τούτο γνωρίζετε ότι υπάρχει κατάλληλος χώρος στο ισόγειο του κτηρίου, όπου με μικρή δαπάνη και κατά τα ειωθότα, σε όλες τις Εκκλησίες της χώρας, θα μπορούσατε να δημιουργήσετε το Πνευματικό σας Κέντρο. Είμαστε πολλοί, πολλοί περισσότεροι από τους υπογράφοντες, και κατά την λαϊκή ρήση:  ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΦΩΝΗ ΘΕΟΥ!

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey