Το κορίτσι από τη Σκάλα Καλλονής που καθήλωσε το Πανελλήνιο με το ταλέντο και το ήθος της

Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη είναι η πρώτη γυναίκα «MasterChef» [Vid]

10/06/2021 - 07:53 Ενημερώθηκε 11/06/2021 - 09:58

Μετά από έναν γαστρονομικό "μαραθώνιο" πέντε περίπου μηνών και έναν τελικό που κράτησε 10 σχεδόν μέρες καθώς χωρίστηκε σε πέντε στάδια, η Μαργαρίτα Νικολαΐδη είναι εκείνη που κατάφερε να λάβει τον τίτλο της φετινής «Master Chef», μαζί και το έπαθλο των 50.000 ευρώ!

Η νικήτρια του Silver Award επιβεβαίωσε τις προβλέψεις όλων που την ήθελαν νικήτρια. Θυμίζουμε ότι η αδερφή της Ξένια που τον Μάρτιο δήλωνε στο empronet.gr ότι η αδερφή της μπορεί  να είναι η νικήτρια του Master Chef  5 γιατί έχει στην φαρέτρα της όλα εκείνα τα προσόντα που μπορούν να την οδηγήσουν στο έπαθλο. Και η Μαργαρίτα, εκ του αποτελέσματος δεν θέλησε να διαψεύσει την δήλωση αυτή ούτε και εμάς που την θέλαμε να μαγειρεύει την συνταγή της επιτυχίας.

Η 27χρονη σεφ από την Σκάλα Καλλονής, είχε καλύτερη συγκομιδή βαθμών (38-36) από τον Διονύση στη συγκεντρωτική βαθμολογία των κριτών (μαζί με αυτή του επίτιμου καλεσμένου, Τζέισον Άθερτον) και έτσι αναδείχτηκε μεγάλη νικήτρια του Master Chef5.

Μάλιστα, έγινε η πρώτη "MasterChef" του διαγωνισμού, αφού σε κανέναν άλλο διαγωνισμό των προηγούμενων ετών δεν υπήρξε γυναίκα που να κατέκτησε τον τίτλο.

Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη 

Η Μαργαρίτα Νικολαΐδη όταν ήταν μικρή, αγαπούσε να παίζει με το αλεύρι δημιουργώντας τα πρώτα της παιχνίδια. Βέβαια με τα χρόνια η αγάπη μετατρέπεται σε πάθος για την μαγειρική η οποία θα γίνει αντικείμενο σπουδών. 

Η 27χρονη παίκτρια του Master Chef που κατέκτησε τους καθηγητές της με τις επιδόσεις της γεννήθηκε στην Ρωσία, μεγάλωσε στην Σκάλα Καλλονής και πήγε σχολείο στην Καλλονή. 

Αργότερα όταν έπρεπε να σπουδάσει, το περιβάλλον της, την παρότρυνε να ακολουθήσει το κλάδο των τουριστικών επιχειρήσεων, όμως μετά από λίγες μέρες στην σχολή συνειδητοποίησε ότι αυτό που έπρεπε να μάθει καλά ήταν εκείνο που αγαπούσε πραγματικά.  Έτσι η Μαργαρίτα προσανατολίστηκε στην μαγειρική, αφήνοντας πίσω την σχολή τουριστικών επαγγελμάτων, παίρνοντας τελικά, όπως ομολογούν οι δικοί της άνθρωποι, την σωστή απόφαση. Μετά από δύο χρόνια σπουδών στη Θεσσαλονίκη και αφού τελείωσε με την μαγειρική, σειρά είχε για εκείνην η ζαχαροπλαστική. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές της, λοιπόν, ξεκίνησε την πρακτική της και το ταξίδι στο κόσμο των γεύσεων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η Σκάλα Καλλονής ήταν το επίνειο του χειμώνα καθώς το επάγγελμά της συνδέεται με την τουριστική περίοδο, όταν και βρισκόταν για δουλειά σε ξενοδοχεία της χώρας.

Το φυτίλι για την είσοδό της στο παιχνίδι, όπως είπε στο emprosnet.gr , η αδερφή της Ξένια είχε ανάψει από το Master Chef 3. Όμως τότε δεν ένιωθε αρκετά έτοιμη για τον εαυτό της και περίμενε την κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσει σε αυτό το βήμα. 

Στην  είδηση ότι το Master Chef 5 ξεκινά η Μαργαρίτα Νικολαΐδη, πήρε το ρίσκο και δήλωσε συμμετοχή. Μάλιστα, από την πρώτη στιγμή εντυπωσίασε  με τις επιδόσεις της το Σωτήρη ΚοντιζάΠάνο Ιωαννίδη και το Λεωνίδα Κουτσόπουλο  βγάζοντας αληθινές τις φήμες που την ήθελαν νικήτρια του διαγωνισμού.

«Είναι πολύ μεγάλη τιμή που τρεις καταξιωμένοι σεφ βλέπουν το ταλέντο στη Μαργαρίτα μας. Είναι μεγάλη χαρά που έχει ξεχωρίσει τόσο πολύ και είμαι σίγουρη ότι στο μέλλον θα αποσπάσει ακόμη καλύτερα σχόλια όχι μόνο από τους τρεις κριτές αλλά και από το υπόλοιπο περιβάλλον» είπε η αδερφή της Ξένια, που χωρίς δεύτερη σκέψη στην ερώτηση αν πιστεύει ότι θα είναι η αδερφή της νικήτρια του Master Chef  5 απάντησε καταφατικά γιατί όπως υποστηρίζει η Μαργαρίτα έχει στη φαρέτρα της όλα εκείνα τα προσόντα που μπορούν να την οδηγήσουν στο έπαθλο του Master Chef 5.

MasterChef Τελικός: "Έσπασαν" καρδιές σε κουζίνα και... βαθμολογία

Έπειτα από ένα γεμάτο μαγειρικό ταξίδι με πολλές δοκιμασίες, οι δύο φιναλίστ έδωσαν την τελευταία τους μάχη μέχρι τη στιγμή που οι τρεις κριτές, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης και Λεωνίδας Κουτσόπουλος  ανακοίνωσαν σε live μετάδοση την τελική τους βαθμολογία, η οποία ανέδειξε και τον μεγάλο νικητή.

Θυμίζουμε πως ο τελικός του Master Chef5 ξεκίνησε την προηγούμενη εβδομάδα και χωρίστηκε σε πέντε διαγωνιστικές φάσεις και ισάριθμες δοκιμασίες, με πέμπτη αυτή του τελικού.

Η Μαργαρίτα και ο Διονύσης μπήκαν για τελευταία φορά στην κουζίνα του Master Chef5, μάζεψαν τις δυνάμεις που τους απέμειναν και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, διεκδικώντας τον χρυσό τίτλο. Από τον εξώστη, τους παρακολουθούσαν οι φίλοι τους, οι πρώην συμπαίκτες τους, αλλά και οι συγγενείς τους, που τους έδιναν δύναμη, αλλά και... οδηγίες την ώρα που οι ίδιοι έδιναν τη δική τους μάχη στην κουζίνα.

Οι βαθμολογίες των δύο φιναλίστ από όλες τις δοκιμασίες των τελευταίων ημερών συμψηφίστηκαν για να προκύψει το τελικό αποτέλεσμα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως τις προσπάθειές τους στον τελικό της Τετάρτης βαθμολόγησε μόνο ο εκλεκτός καλεσμένος της βραδιάς.

Τζέισον Άθερτον, το "αλατοπίπερο" της βραδιάς

Από τον τελικό του Master Chef δεν έλειψαν οι εκπλήξεις, καθώς επίτιμος καλεσμένος στην ειδική αυτή βραδιά ήταν ο διάσημος σεφ  Τζέισον Άθερτον. Ο σπουδαίος σεφ συμβούλευσε τους παίκτες, τους ενέπνευσε και φυσικά επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα, αφού η ψήφος του έκρινε τον μεγάλο νικητή του φετινού Master Chef. O γνωστός σεφ μαγειρεύει επαγγελματικά εδώ και 36 χρόνια, ενώ την τελευταία δεκαετία έχει ανοίξει 19 εστιατόρια σε τέσσερις ηπείρους.

Μάλιστα, το κορυφαίο του εστιατόριο έχει βραβευτεί με ένα αστέρι Michelin. Πρόκειται για το Pollen Street Social, το οποίο άνοιξε τον Απρίλιο του 2011 στο Mayfair στο Λονδίνο. Το εστιατόριο έχει καταταχθεί στον νούμερο έξι στα κορυφαία 50 εστιατόρια του Good Food Guide 2013 & 2014 και το νούμερο τρία στον οδηγό του 2016, ενώ έχει λάβει ποικίλες διακρίσεις και βραβεία.

Παίκτες και πρώην διαγωνιζόμενοι τον υποδέχτηκαν με χειροκροτήματα και με μεγάλο ενθουσιασμό. Μάλιστα, ο ίδιος μίλησε και με εξαιρετικά λόγια για τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο, λέγοντας "ήταν πολύ καλός" εν μέσω... χειροκροτημάτων από παίκτες και κριτές.

MasterChef Τελικός: Τα τρία απαιτητικά πιάτα αντιγραφής

Ο μεγάλος τελικός του MasterChef 5 περιείχε τρία πιάτα αντιγραφής του κορυφαίου σεφ της Μεγάλης Βρετανίας. Ο Τζέισον Άθερτον δημιούργησε για τους φιναλίστ του φετινού τελικού τρία πιάτα υψηλής γαστρονομίας.

Ορεκτικό: Το πρώτο πιάτο ήταν ένα ορεκτικό με χτένια, σχεδόν σε μορφή σεβίτσε, μαριναρισμένα σε ιαπωνική σάλτσα wasabi. To γευστικό πιάτο είναι γαρνιρισμένο με τραγανό ραπανάκι, τζελ λεμονιού και λάδι από αφυδατωμένες ελιές και σχοινόπρασο. Το πιάτο συνοδεύεται με γρανίτα αγγουριού και πιπεριά jalapeno.

Κυρίως πιάτο: Ο Βρετανός chef ετοίμασε μία ψητή σέλα κουνελιού, parma ζαμπόν, με μορχέλες, κολοκύθι και τρούφα. Συνοδεύεται με ζυμαρικά με λιαστή ντομάτα.

Γλυκό: Ο Τζέισον Άθερτον το χαρακτήρισε ως "τακτοποιημένη ακαταστασία", καθώς ήταν μια πολύ λεπτή μαρέγκα με σάλτσα από κόκκινα φρούτα, σορμπέ, μους και χτυπημένη κρέμα βανίλια.

Οι δύο φιναλίστ είχαν στη διάθεση τους τρεις ώρες και 30 λεπτά για να αντιγράψουν πιστά τα τρία πιάτα του επίτιμου καλεσμένου σεφ. Η διαδικασία αποδείχτηκε ιδιαίτερα δύσκολη, ενώ ειδικά προς το τέλος, οι παίκτες αγχώθηκαν αρκετά. Με τη λήξη του χρόνου, αμφότεροι ήταν ιδιαίτερα συγκινημένοι, με τη Μαργαρίτα μάλιστα να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά της.

MasterChef Τελικός: Οι βαθμολογίες των κριτών

Όταν ήρθε η ώρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, η αγωνία χτύπησε... κόκκινο. Υπενθυμίζεται, πως ήδη από την πρώτη δοκιμασία της προηγούμενης εβδομάδας, η Μαργαρίτα είχε πάρει 8/10, ενώ ο Διονύσης είχε πάρει 7/10.

Έτσι, οι κριτές ανακοίνωσαν τις βαθμολογίες των φιναλίστ στις τέσσερις δοκιμασίες που ακολούθησαν:

  • Η Μαργαρίτα, για τη δεύτερη δοκιμασία πήρε 8/10, για την τρίτη 7/10, όπως και για την τέταρτη, ενώ για την πέμπτη δοκιμασία πήρε 8/10.
  • Ο Διονύσης από την πλευρά του, για τη δεύτερη δοκιμασία πήρε 7/10, για την τρίτη 8/10,για την τέταρτη 7/10, ενώ την ίδια βαθμολογία πήρε και για την πέμπτη δοκιμασία.

Το άθροισμα των πέντε αποτελεσμάτων, λοιπόν, (38 έναντι 36) ανέδειξε την Μαργαρίτα μεγάλη νικήτρια.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey