Μέσα από τον φακό του Κώστα Μακρόγλου

Η Λέσβος όπως μας αρέσει [pics & video]

06/09/2021 - 11:36 Ενημερώθηκε 06/09/2021 - 13:41

Τον γνωρίσαμε μέσα από τις υπέροχες φωτογραφίες του. Μέσα σε αυτές κατόρθωνε να φυλακίζει όλη την ομορφιά που σου χαρίζει απλόχερα η Ελλάδα, σε κάθε τόπο, σε κάθε σημείο.

Το επάγγελμά του πωλητής, το χόμπι του η φωτογραφία, το πρώτο υποστηρίζει το δεύτερο, αφού με την δουλειά του ταξιδεύει σε όλη τη χώρα. Έτσι ο «συλλέκτης εμπειριών και εικόνων» - όπως θέλει να χαρακτηρίζει τον εαυτό του- Κώστας Μακρόγλου, με καταγωγή από την Κρήτη και τόπο διαμονής την Αθήνα, έχει καταφέρει να δημιουργήσει μία απίστευτη φωτογραφική συλλογή. Ξεχωριστή θέση στη συλλογή αυτή έχει η Λέσβος καθώς τα τελευταία χρόνια 11 χρόνια περνάει τα καλοκαίρια του στο νησί μας.

«Εδώ λοιπόν, στην Λέσβο, βρήκα το πιο ιδανικό υλικό που μου προσφέρει ικανοποίηση, πρόσφορο έδαφος για το πάθος μου με την φωτογραφία και μία ιδιαίτερη ευεξία. Σ’ αυτό το υπέροχο νησί, το γεμάτο ιστορία από αρχαιοτάτων χρόνων – Σαπφώ, Αλκαίος, Αρίων- μέχρι τη σύγχρονη ιστορία του – Εφταλιώτης, Θεόφιλος, Μυριβήλης, Ελύτης» είπε στο «Ε» ο κ. Μακρόγλου μιλώντας για την αγαπημένη του ενασχόληση και ξεκίνησε να μας μιλάει για τον εαυτό του και την σχέση του με την Λέσβο.

«Το χόμπυ μου είναι η φωτογραφία, γι’ αυτό και επέλεξα η φύση της δουλειάς μου να μου επιτρέπει να ταξιδεύω. Εδώ και πολλά χρόνια σαν πωλητής έχω γυρίσει όλη την Ελλάδα, αλλά κυρίως τα πανέμορφα νησιά της. Μέχρι που, πριν 11, περίπου, χρόνια άρχισα να περνάω τα καλοκαίρια μου στη Λέσβο.

Όσα χρόνια έρχομαι, τόσο περισσότερο δένομαι μ’ αυτό, μια και εκτός από τις πολυάριθμες παραλίες, τα μοναδικά τοπία του, τα ξακουστά σ’ όλον τον κόσμο μοναστήρια του, τα καταπράσινα τοπία του το παγκοσμίως γνωστό Απολιθωμένο δάσος του, έχει και υπέροχους φιλόξενους ανθρώπους.

Πάντα μου άρεσε να αποθανατίζω τη φύση και κυρίως το μοτίβο του Ελύτη: Αιγαίο, γλάροι, θάλασσα, ήλιος. Ο χαρακτηρισμός που έχω δώσει στον εαυτό μου είναι «συλλέκτης εμπειριών και εικόνων». Οι κάτοικοι του πανέμορφου χωριού μας, της Φίλιας, το αγκάλιασαν αυτό και μαζί με αυτό και εμένα! Ευχαριστιούνται κάθε μου ανάρτηση, απολαμβάνουν τη συμμετοχή τους, σ’ αυτές, αφού επιδιώκουν να συμμετέχουν, όπως για παράδειγμα τα παιδιά που παίζουν την παραλία της Τσιχράντας, εκδηλώσεις με άλογα, βιντεοστιγμιότυπα από παιχνίδια της αγαπημένης μας ποδοσφαιρικής ομάδας, ποδηλατοδρομίες, γιορτή τραχανά κλπ.

Προσπαθώ συνεχώς να γίνομαι όλο και καλύτερος να βελτιώνομαι, να επιδεικνύω το νησί μου και να δίνω χωρά στους κατοίκου του. Χαίρομαι ιδιαιτέρως γιατί αυτή μου την προσπάθεια επικροτούν και αγκαλιάζουν οι φίλοι – κάτοικοι του χωριού και, κάθε χρόνο, όταν έρχομαι στο νησί, με περιμένουν μ’ ένα χαμόγελο πλατύ, με μία μεγάλη αγκαλιά, πράγμα που μου δίνει την ώθηση να κάνω ακόμη πιο όμορφη τη δουλειά μου ως «αποθανατιστής εικόνων και στιγμών», αλλά και που τόσο με κάνει ευτυχισμένο συγχωριανό σας. Σας ευχαριστώ πολύ όλους».

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey