Βελτιώνονται οι συνθήκες για τα άτομα με αναπηρία

Η «Κυψέλη» προχωρεί!

15/05/2018 - 12:59

Έχει, ήδη ολοκληρωθεί ένα έτος υλοποίησης της πράξης, «Μικτό Κέντρο Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Α.με.Α. η Κυψέλη», με κωδικό ΟΠΣ 5002353, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και στην οποία ο φορέας είναι Δικαιούχος. Και στο πλαίσιο του συγκεκριμένου προγράμματος, συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου και για τα επόμενα δύο έτη.

Στο πρώτο έτος της υλοποίησης  η Κυψέλη  παρείχε υπηρεσίες στήριξης και κοινωνικής φροντίδας, σε 15 ωφελούμενους Α.με.Α., με πλήρη στελέχωση της δομής  από επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό.

Κατά, τη διάρκεια υλοποίησης της πράξης,  επιτεύχθηκαν οι κάτωθι στόχοι:

-    Η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία που χρήζουν υποστηρικτικές υπηρεσίες

-    Η ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και της πρόληψης φαινομένων περιθωριοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού 

-    Η καταπολέμηση των διακρίσεων και η προώθηση της ισότητας των ευκαιριών

Εκανε αισθητή την παρουσία της

Το Σωματείο Α.με.Α. η «Κυψέλη» ιδρύθηκε το 1997. Ως Μικτό Κέντρο Διημέρευσης- Ημερήσιας Φροντίδας έχει άδεια λειτουργίας από το 2011 με την απόκτηση ιδιόκτητου χώρου. Διοικείται από 7μελές συμβούλιο και έχει πιστοποιηθεί ως Φορέας Παροχής Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Κοινωνικής Φροντίδας ( ΦΕΚ 1524/4/5/2017).

Στα 20 χρόνια λειτουργίας της, η «Κυψέλη» έκανε αισθητή την παρουσία της στο Νομό, αγωνιζόμενη τόσο για τα ίδια τα άτομα με αναπηρία όσο και για τις οικογένειες τους, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους προσφέροντας υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας. Κατάφερε να απεγκλωβίσει τα παιδιά από το σύνηθες περιβάλλον της οικογένειας και της γειτονιάς και να τους προσφέρει μια ζεστή αγκαλιά συνδυάζοντας την ψυχαγωγία και την μάθηση. Με συλλογική φωνή και δράση επιτεύχθηκαν σημαντικά βήματα για την αυτόνομη και αξιοπρεπή διαβίωση ατόμων με αναπηρία.

Από 1/5/2017 οι παρεχόμενες υπηρεσίες του Κέντρου χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Βόρειο Αιγαίο 2014-2020», σύμφωνα με την αρ. πρωτ : οικ. 4637/ 20/12/2016 απόφαση ένταξης. Αυτό είχε ως συνέπεια την αναβάθμιση των υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας και την πλήρη στελέχωση του κέντρου.

Έτσι, καθημερινά  εφαρμόζονται προγράμματα στο κέντρο με απώτερο στόχο την κοινωνική ενσωμάτωση των μελών, την αξιοποίηση των δυνατοτήτων και των ικανοτήτων τους, την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων, την κοινωνικοποίηση, την συμβουλευτική τους υποστήριξη κ.α.Εκπροσωπεί τα Άτομα με αναπηρία όλου του Νομού με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey