Συνεχίζουν με Αποκριάτικο Πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης στις 9 Μαρτίου

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης οργάνωσε ΗΜΕΡΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

04/03/2019 - 16:01

Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης οργάνωσε ΗΜΕΡΑ ΥΙΟΘΕΣΙΑΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ, κουταβιών αλλά και γατιών, το πρωί της Κυριακής 03 Μαρτίου, στο χώρο της Μαρίνας Μυτιλήνης.
Δυνατότητα δινόταν σε ενήλικες μόνο που επιθυμούσαν να υιοθετήσουν κουταβάκια η φιλοξενία στα πλαίσια δοκιμαστικής υιοθεσίας 7-10 ημερών. Επιπλέον, τα ζωάκια που αναζητούσαν σπίτι ήταν όλα εμβολιασμένα και αποπαρασιτωμένα . Για λόγους ασφαλείας οι ενδιαφερόμενοι για να παραλάβουν το ζωάκι τους έπρεπε υποχρεωτικά να υποδείξουν την ταυτότητα τους.

Μιλώντας με την Έρη Τακτικού, μέλος και εθελόντρια της Κιβωτού Μυτιλήνης, μας είπε «Ήρθε αρκετός κόσμος. Μέχρι στιγμής έχουμε δώσει δυο αδέσποτα σκυλάκια, για φιλοξενία για αρχή και μετά προχωράμε στην υιοθεσία. » ενώ τόνισε πως ο αριθμός των αδέσποτων στην Μυτιλήνη είναι πολύ μεγάλος.
Εθελοντικά και ο καθένας όπως μπορεί, συμβάλει σε αυτό το έργο που από το 2008 προσφέρει η Κιβωτός Μυτιλήνης, καθώς δεν έχουν κάποια στέγη.« Διοργανώνουμε event για οικονομική ενίσχυση» συνέχισε η Έρη Τακτικού.

Στο Μουσικό Καφενείο στις 9 Μαρτίου μετά τις 10 το βράδυ θα οργανωθεί Αποκριάτικο πάρτυ οικονομικής ενίσχυσης της Κιβωτού Μυτιλήνης, όπου οι διοργανωτές προσκαλούν τον κόσμο να μεταμφιεστεί και να παρευρεθεί παρέα με τα αγαπημένα τους ζωάκια.
Προσκλήσεις μπορούν να προμηθευτούν οι ενδιαφερόμενοι από το pet shop «Γατάκι» στην οδό Θεόφιλου Χατζημιχαήλ 21 στην Μυτιλήνη.


Η δράση τους όμως δεν σταματάει εκεί, αφού επισκέπτονται σχολεία με οργανωμένο εκπαιδευτικό τμήμα σύμφωνα με την κ. Τακτικού, «επισκεπτόμαστε Νηπιαγωγεία και Δημοτικά του νησιού. Ενημερώνουμε τα παιδάκια για την ευζωία των ζώων ». Καθώς η έλλειψη της σωστής διαπαιδαγώγησης των παιδιών ως προς τον σεβασμό για τα ζώα είναι ένα φαινόμενο που διαιωνίζεται.
Το κύριο είναι ο κόσμος να ενημερωθεί. Ενώ όσον αφορά το θέμα της στείρωσης είναι το πιο σημαντικό σύμφωνα με την ίδια.


Ο Σύλλογος Μέριμνας Απροστάτευτων Ζώων "Η ΚΙΒΩΤΟΣ Μυτιλήνης" συστάθηκε τον Ιούλιο του 2008 με σκοπό να βοηθήσει τα ζώα που υποφέρουν και να συνεισφέρει στη λύση του προβλήματος των αδέσποτων. Μέλη του είναι εθελοντές φιλόζωοι συμπολίτες μας, και όχι μόνο.


Η δράση της ΚΙΒΩΤΟΥ


Η Κιβωτός της Μυτιλήνης προσφέρει τα εξής:
1. Στειρώσεις, εμβολιασμοί & αποπαρασιτώσεις αδέσποτων ζώων.
2. Συνδρομή στη Μεταφορά χτυπημένων και άρρωστων ζώων σε κτηνιάτρους και φροντίδα αυτών μέχρι τη αποθεραπεία τους στα σπίτια των μελών, τις περιόδους κατά τις οποίες το Κέντρο Περίθαλψης ζώων του Δήμου ΔΕΝ είναι διαθέσιμο.
3. Βρίσκουν κατάλληλες οικογένειες για να υιοθετήσουν κυρίως τα κουτάβια και τις νεογέννητες γάτες που κάποιοι ανεύθυνοι εγκαταλείπουν στο δρόμο απροστάτευτα.
4. Φροντίζουν για την υποχρεωτική εγκατάσταση μικροτσίπ στα ζώα που δίνουν για υιοθεσία για να τα προστατέψουν από τυχόν μελλοντική εγκατάλειψη.
5. Διατηρούν σελίδα στο Facebook για την άμεση ενημέρωση των μελών σχετικά με τις δραστηριότητές τους. Μπορείτε να τους βρείτε στην σελίδα Κιβωτος, Μυτιληνη - Kivotos, Mytilene, Greece .
6. Σε συνεργασία με την Ολλανδική φιλοζωική οργάνωση CANILOS έχουν εγκαταστήσει και γεμίζουν με τροφή ταϊστρες για τα αδέσποτα ζώα στην Μυτιλήνη.
7. Ελέγχουν τις καταγγελίες για κακοποίηση ζώων.
8. Οργανώνουν, μία φορά ετησίως, καμπάνια προώθησης στειρώσεων των ιδιόκτητων θηλυκών σκυλιών με μειωμένες τιμές.
Ενώ όλες οι δραστηριότητές τους υποστηρίζονται αποκλειστικά με ιδιωτικές δωρεές και τις συνδρομές των μελών τους. Δεν λαμβάνουν καμία επιδότηση, ούτε από το Δήμο ούτε από κάποιον άλλο φορέα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey