Η κατασκηνωτική περίοδος των Προσκόπων

13/07/2018 - 14:05

Άλλο ένα όμορφο αλλιώτικο καλοκαίρι ζουν περίπου 150 παιδιά του νησιού. Τα Λυκόπουλα (παιδιά ηλικίας έξη έως 11 ετών), οι Πρόσκοποι (νέοι έφηβοι ηλικίας 12 έως 15 ετών) και οι Ανιχνευτές (μεγάλοι έφηβοι ηλικίας 16 έως 18 ετών) των Συστημάτων της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Λέσβου.

Η φετινή κατασκηνωτική περίοδος των Προσκόπων της Λέσβου ξεκίνησε με την κοινή κατασκήνωση των Αγελών Λυκοπούλων του 2ου Συστήματος Προσκόπων και του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης στον Άη Γιάννη του Βαφειού, στις πλαγιές του ψηλότερου βουνού της Λέσβου του Λεπέτυμνου.

Στη διάρκεια της κατασκήνωσης τους τα Λυκόπουλα έζησαν ένα μοναδικό ταξίδι με «τα μυαλά που κουβαλάς» στη βόρεια Λέσβο. Κι όλα αυτά παρά τις βραδινές νεροποντές, Η «πυρά λήξης» στην κατασκήνωση σήμανε το τέλος του παιχνιδιού και των όσων σημαντικών τα Λυκόπουλα έμαθαν αυτή την προσκοπική χρονιά.

Στον ίδιο χώρο ακολούθησε η κατασκήνωση της 2ης Ομάδας προσκόπων Μυτιλήνης. Με ένα «ταξίδι στο κέντρο της γης» οι Πρόσκοποι έζησαν το όνειρο της μοναδικής προσκοπικής ζωής στη φύση.

Παράλληλα στην ακτή της Ψειριάρας του Μολύβου πρώτα η Ομάδα και στη συνέχεια η Αγέλη των λυκοπούλων του 5ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μήθυμνας έζησαν τις δικές τους μοναδικές στιγμές στις δικές τους κατασκηνώσεις «simply scouting - απλά προσκοπικά».

Τη σκυτάλη των καλοκαιρινών δράσεων των Προσκόπων της Μυτιλήνης θα πάρουν το πρώτο 15θήμερο του Αυγούστου, τα παιδιά της Ομάδας του 3ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Μυτιλήνης με τη δικιά τους κατασκήνωση στο Σούνιο. Στο μεταξύ οι Ανιχνευτές της Μυτιλήνης δουλεύουν εντατικά προετοιμάζοντας τη μεγάλη καλοκαιρινή δράση τους στη Σύρο, τη Μύκονο, τη Δήλο και τη Γυάρο, που θα ξεκινήσει στις 23 Αυγούστου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey