Αντιδρούν οι κάτοικοι του Βουναρακίου στην τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας μέσα σε κατοικημένη περιοχή – Στο πλευρό τους η «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ»

«Η Δημοτική Αρχή και η Δικαιοσύνη πάνε να μας δολοφονήσουν»

20/07/2021 - 09:45 Ενημερώθηκε 20/07/2021 - 09:52

Σε κινητοποίηση πρόκειται να προχωρήσουν οι κάτοικοι στην περιοχή Βουναράκι καθώς επρόκειται να τοποθετηθεί σε κτίριο επί της οδού Ιμέρτης Κεραία Κινητής Τηλεφωνίας. Οι κάτοικοι έχουν ήδη βάλει δικηγόρο και έχουν καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα καθώς ανησυχούν για τις επιπτώσεις που θα έχει στην υγεία τους η κεραία κινητής τηλεφωνίας της WIND. Στο πλευρό των κατοίκων τάσσεται και η Δημοτική Παράταξη «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ» του Κώστα Αστυρακάκη.

Οι κάτοικοι προγραμματίζουν την κινητοποίηση στις 7:30 το απόγευμα της Τρίτης 20 Ιουλίου, στο πάρκο της περιοχής.

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, έγινε αναφορά για το θέμα σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες, όπως Πολεοδομία, Δήμο. «Πήγαμε χτες στο Δήμαρχο και μας είπε ότι δεν δόθηκε η εντολή από κείνον, την απέρριψε η Πολεοδομία, αλλά δόθηκε εντολή από τον Εισαγγελέα» είπε ο κ. Νίκος Αμπελικιώτης κάνοντας παράλληλα λόγο για εμπαιγμό.   

Οι κάτοικοι εκπροσωπούμενοι από δικηγόρο προσέφυγαν στην δικαιοσύνη. «Πήγαμε στο δικαστήριο και μια νεαρή δικαστής που τον επόμενο μήνα παίρνει μετάθεση, μέσα σε μισή ώρα από την υποβολή του φακέλου τον απέρριψε. Μέσα σε μισή ώρα σύνταξε την απάντησή της, πότε πρόλαβε να διαβάσει όλα τα έγγραφα στον φάκελο που υποβάλλαμε; Είναι δυνατόν; Είναι δικαιοσύνη αυτή; Έτσι προστατεύουν τους πολίτες; Η Δημοτική Αρχή και η Δικαιοσύνη πάνε να μας δολοφονήσουν» είπαν σε δήλωσή τους στο «Ε», αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχει δάκτυλος «άνωθεν»  αφού όπου πάνε βρίσκουν «τοίχο-πόρτα».

Στο πλευρό των κατοίκων η «Επανεκκίνηση»

«Τασσόμαστε ανεπιφύλακτα με την άποψη των κατοίκων Βουναρακίου και επικροτούμε τις αντιδράσεις τους για την εγκατάσταση κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή τους. Η εκάστοτε Δημοτική αρχή και οι υπηρεσίες της οφείλουν να συνδιαλέγουν με τους πολίτες ως ένδειξη ελάχιστου σεβασμού προς αυτούς.

Φαίνεται πόσο ανάγκη είναι σήμερα οι πολίτες να κινήσουν διαδικασίες αυτό-οργάνωσης στις γειτονιές τους και είτε με τη μορφή συνοικιακών συμβουλίων, είτε ως σύλλογοι - που θα χαρακτηρίζονται από τα κοινωνικά, πολιτιστικά και ιστορικά στοιχεία της περιοχής τους - να διεκδικούν και να πετυχαίνουν λύσεις σε προβλήματα που αφορούν την καθημερινότητά τους, πόσο μάλλον την υγεία τους όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Παράταξης Μυτιλήνης  «ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ», Κώστας Αστυρακάκης και το μέλος Θεόδωρος Ψωμάς – Ατσίδης.

Οι επιπτώσεις στην υγεία

Σύμφωνα με μελέτες επιδημιολογικές και πειραματικές σε κύτταρα και στ πειραματόζωα συνηγορούν υπέρ της άποψης ότι η ένταση της ακτινοβολίας κινητής τηλεφωνίας κάτω από τα όρια ασφάλειας προερχόμενες είτε από κεραίες βάσης είτε από την χρήση των κινητών τηλεφώνων είναι επιβλαβής, με συμπτώματα όπως: πονοκέφαλοι, κόπωση, προσωρινή απώλεια μνήμης αλλά ακόμη και περιπτώσεις λευχαιμίας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey