Η κυρία Μαρίτσα (στη μέση), μαζί με τις άλλες δύο γιαγιάδες της Συκαμιάς και τον φωτογράφο Λευτέρη Παρτσάλη που τις έκανε διάσημες παγκοσμίως Η κυρία Μαρίτσα (στη μέση), μαζί με τις άλλες δύο γιαγιάδες της Συκαμιάς και τον φωτογράφο Λευτέρη Παρτσάλη που τις έκανε διάσημες παγκοσμίως

Η δημοτική αρχή για τη γιαγιά Μαρίτσα

16/01/2019 - 16:06

Συλλυπητήρια ανακοίνωση για το χαμό της 89χρονης Μαρίτσας Μαυραπίδου, μιας εκ των τριών διάσημων πλέον γιαγιάδων της Σκάλας Συκαμιάς, εξέδωσε η δημοτική αρχή.

Συγκεκριμένα: «Εκφράζουμε τα θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια για την απώλεια της Μαρίτσας Μαυραπίδου, μια από τις τρείς γιαγιάδες, σύμβολα των κατοίκων της Λέσβου, που συγκίνησαν με την έμπρακτη και ανιδιοτελή συμπαράσταση που προσέφεραν με όποιο τρόπο μπορούσαν στους πρόσφυγες που έφθαναν στο νησί μας και ιδιαίτερα στις γυναίκες και στα μικρά τους παιδιά.

Ο συμβολισμός και η αξία της προσφοράς της - που καταγράφηκε από το φωτογραφικό φακό μαζί με δυο συγχωριανές της, την κυρία Ευστρατία και την κυρία Μηλίτσα, την ώρα που φροντίζουν ένα μικρό παιδί, που μαζί με την πρόσφυγα μητέρα του μόλις είχαν φθάσει στο νησί μας - αποτύπωσε την ανεκτίμητη συνεισφορά όλων των γυναικών και γενικότερα του Λεσβιακού Λαού, στις εξαιρετικά δύσκολες εποχές της έξαρσης της μεταναστευτικής κρίσης.

Η Μαρίτσα Μαυραπίδου, με τη δύναμη ψυχής και το παράδειγμά που έδωσε, συγκλόνισε και ενέπνευσε την παγκόσμια κοινότητα. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα την σκεπάσει.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey