Ζητά τα δεδουλευμένα του ΟΠΕΚΕΠΕ γιατί φοβάται ότι από τα χρέη θα μπει στη φυλακή

Η απόγνωση την οδήγησε σε απεργία πείνας![Vid]

28/09/2018 - 17:14 Ενημερώθηκε 06/11/2018 - 16:41

Η απόγνωση είναι λίγη ως έννοια για να περιγράψει αυτό που βιώνει η Δήμητρα Κινικλή, μητέρα τεσσάρων παιδιών που από τα χρέη κινδυνεύει να μπει στη φυλακή, την ίδια ώρα που ο ΟΠΕΚΕΠΕ τις χρωστά χρήματα ετών. Αυτό το αδιέξοδο την οδήγησε σήμερα, Παρασκευή το πρωί στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής όπου ανάρτησε πανό που γράφει «Ο ΟΠΕΚΕΠΕ καταδικάζει τους πραγματικούς αγρότες. Ντροπή» και ξεκίνησε απεργία πείνας, αποφασισμένη να μείνει εκεί μέχρι να παρέμβει το αρμόδιο υπουργείο και πιστωθούν τα χρωστούμενα στον λογαριασμό της.

Η ίδια μίλησε στην κάμερα του «Ε» για αυτό που περνάει: «Δεν μας πληρώνουν» λέει για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, που επισημαίνει ότι το 2015 έκανε ένα λάθος και πλέον η ίδια δεν μπορεί να βρει άκρη. «Πριν από μήνες είχα πάει με τα τέσσερα παιδιά μου στην Αθήνα στα κανάλια. Βγήκε ο κ. Κέντρος (σ.σ. αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ), δεσμεύτηκε ότι θα πληρωθούμε μέσα στον Οκτώβριο. Εχτές (σ.σ. την Πέμπτη) μιλήσαμε στο τηλέφωνο. Μου είπε ότι δεν πιστεύει ότι θα πληρωθώ πριν βγει η χρονιά. Του είπα ότι είχε δεσμευτεί και μου απάντησε κάτι για τα κονδύλια. Εγώ δεν μπορώ να αντεπεξέρχομαι πλέον, ούτε εμείς, ούτε τα ζώα μας, ούτε τα παιδιά μας. Έχουμε χρεωθεί σχεδόν παντού. Μας στέλνουν δικαστικούς κλητήρες και ζητούν χρήματα, χρωστάμε κτηνοτροφικά δάνεια, ΟΓΑ, ρεύματα. Δεν μπορούμε να ζήσουμε. Και πρόκειται για λεφτά που είναι δικά μας, λεφτά που τα έχουμε δουλέψει» πρόσθεσε.

Η κ. Κινικλή ζητά την επέμβαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης να συνδράμει, «να δει το πρόβλημά μας, δεν είμαστε πουθενά λάθος. Δεν ζητάμε ελεημοσύνη, αλλά αυτά που έχουμε δουλέψει, θα μας πάνε φυλακή! Χρωστάμε παντού. Θα κάνω απεργία πείνας μέχρι να έρθει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, θα είμαι εδώ μέχρι να αντέξω μέχρι να δικαιωθώ εγώ και η οικογένειά μου, να δω στο λογαριασμό μας χρήματα» κατέληξε.

Όλα ξεκίνησαν το 2015 όταν με την αναθεώρηση της κοινής αγροτικής πολιτικής και από ένα λάθος του συστήματος κόπηκε η πληρωμή των επιδοτήσεων που ελάμβανε και αφορά τα δικαιώματα βασικής ενίσχυσης για τους κτηνοτρόφους.

Ειδικότερα, η 34χρονη μητέρα κλήθηκε να καταθέσει τα απαραίτητα έγγραφα (για λογαριασμό του συζύγου της που είναι ο δικαιούχος)  ώστε να συνεχίσει να λαμβάνει τις αγροτικές επιδοτήσεις. Ωστόσο και προς μεγάλης της έκπληξη εμφανίστηκε ένα εσωτερικό πρόβλημα στο σύστημα του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) πετώντας 358 δικαιούχους εκτός λίστας.

Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε για ορισμένους εξ αυτών, όμως η Δήμητρα με τον σύζυγό της έμειναν ξανά εκτός συστήματος, με την αίτησή τους να μην παίρνει αριθμό πρωτοκόλλου, ώστε να τους πιστωθούν τα χρήματα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey