Πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 19 Μαρτίου

Η 12η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στη Μυτιλήνη

20/05/2019 - 11:54

Φέτος λόγω αναβολής της προγραμματισμένης Πανελλήνιας Ποδηλατοπορείας ένα μήνα πριν, δεν έγινε μαζί με άλλες πόλεις της Ελλάδας, αλλά σε ημερομηνία που επιλέχθηκε τοπικά από τον Ποδηλατικό Σύλλογο Λέσβου.

Πλήθος κόσμου από τις 12:00, χθες Κυριακή 19 Μαΐου, άρχισε να μαζεύεται στην Πλατεία Σαπφούς. Την βόλτα ξεκίνησαν 150 ποδήλατα, εκ των οποίον τα σχεδόν 90 απ' αυτά ήταν παιδιά, το μέλλον αυτού του τόπου.

Τα συνθήματά τους ακούστηκαν σε όλη τη Μυτιλήνη, σε όλους τους κεντρικούς δρόμους και τα δρομάκια. Από την Επάνω Σκάλα, μέχρι τη Χρυσομαλλούσα ακουγόταν το «Ντου Ντου Ντου Ποδήλατα Παντού».

Ζήτησαν και φέτος ότι ζητάνε κάθε χρόνο. «Ποδήλατα στην πόλη για να χωράμε όλοι».
Εκτενές δίκτυο ποδηλατόδρομων μέσα στην πόλη, ελεύθερα πεζοδρόμια και πλατείες, δίκαιη διαχείριση Δημόσιου χώρου, ελεύθερες ράμπες, ελεύθερες θέσεις ΑΜΕΑ, και καλύτερα μέσα μεταφοράς.

Για τελευταία ίσως χρονιά δεν διανύσανε κανένα ποδηλατόδρομο στην διάρκεια της πορείας τους. «Ελπίζουμε από του χρόνου να αλλάξουμε ίσως την 8 χρόνια τώρα, προκαθορισμένη πορεία μας και να πεταλάρουμε σε δρόμους που θα είναι φτιαγμένοι γι αυτό» σημειώνουν.

Στον αγώνα που δώσανε χθες για όλη τη Λέσβο, δεν ήταν μόνο ποδηλάτες, ήταν και πεζοί, ήταν γονείς με καροτσάκια, άνθρωποι όλων των ηλικιών που αναζητούν πεζοδρόμιο, άνθρωποι με κινητικά προβλήματα που αναζητούν ράμπες.

«Χθες βάλαμε όλες τις παραπάνω ομάδες στην ατζέντα των δημοτικών αρχών που θα προκύψουν από τις εκλογές της επόμενης Κυριακής. Είμαστε η μεγαλύτερη πορεία - διαμαρτυρία που έλαβε χώρα την τελευταία Κυριακή πριν τις εκλογές κι ελπίζουμε ν' αφήσαμε το στίγμα μας. Κάναμε όλοι μαζί πετάλι για μια ιδέα που επιτέλους πρώτη φορά στην Μυτιλήνη, ωριμάζει».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey