4,5 εκατ. ευρώ από το Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για την ενεργειακή αναβάθμιση κτιρίων

Για το Μουσείο Απολιθωμένου και Επιμελητήριο

01/08/2018 - 14:52

Τη θετική αξιολόγηση και κατ’ επέκταση και τυπική ένταξη τριών ακόμη έργων ενεργειακής αναβάθμισης συνολικού προϋπολογισμού 4,5 εκ. ευρώ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, ανακοίνωσε χθες η Περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου. Και ξεχωρίζει η ένταξη της δράσης για ενεργειακή αναβάθμιση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, συνολικού προϋπολογισμού 454.427 ευρώ με δικαιούχο το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Σίγρι.

Στο ίδιο μέτρο, εντάχθηκε και η ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου του Επιμελητηρίου Λέσβου, συνολικού προϋπολογισμού 327.502 ευρώ και δικαιούχο τον Δήμο Λέσβου. Τη μερίδα του λέοντος του προγράμματος παίρνει ωστόσο η ενεργειακή αναβάθμιση του κολυμβητήριου Χίου ύψους περίπου 3.7 εκ. ευρώ.

Καλογήρου: «Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα»

«Αξιοποιούμε τις δυνατότητες των ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και χρηματοδοτούμε την ενεργειακή αναβάθμιση του Κολυμβητηρίου της Χίου, του Επιμελητηρίου Λέσβου και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους στο Σίγρι.

Με τη συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα αναβαθμιστούν οι υποδομές αυτών των κτιρίων και παράλληλα θα επιτευχθεί συνολική ενεργειακή εξοικονόμηση, με άμεσο αποτέλεσμα, τόσο τη μείωση των λειτουργικών δαπανών, όσο και τη συνολική προσπάθεια που κάνουμε για την προστασία του περιβάλλοντος και τη συνεπακόλουθη βελτίωση της ποιότητας ζωής των νησιωτών», δήλωσε για την ένταξη των παραπάνω έργων η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey