Κινητοποιήσεις άλλης εποχής από τους κτηνοτρόφους

Τις παλιές κινητοποιήσεις των αγροτών θύμισε αυτή της Ομοσπονδίας στη Γ.Γ. Αιγαίου την περασμένη Τετάρτη, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας Τις παλιές κινητοποιήσεις των αγροτών θύμισε αυτή της Ομοσπονδίας στη Γ.Γ. Αιγαίου την περασμένη Τετάρτη, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας Παπαδόπουλος Γιώργος

Γάλατα και προβιές στο πάλαι ποτέ υπουργείο!

01/06/2018 - 14:11 Ενημερώθηκε 01/06/2018 - 14:23

Θυμίζοντας παλιότερες εποχές και εμφανώς αγανακτισμένοι οι κτηνοτρόφοι προχώρησαν σε μια δυναμική κινητοποίηση την περασμένη Τετάρτη, μέρα πανελλαδικής απεργίας, χύνοντας γάλατα και… αμολώντας προβιές στο πάλαι ποτέ υπουργείο Αιγαίου, νυν Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Μάλιστα από τα γάλατα σημειώθηκε και τροχαίο ατύχημα! Σύμφωνα με ανακοίνωση των Αρχών τρεις επιβαίνοντες, ηλικίας 46, 20 και 22 ετών αντίστοιχα, φορτηγού οχήματος που οδηγούσε 29χρονος «απέρριψαν υγρά (γάλα) επί του οδοστρώματος με αποτέλεσμα δύο αλλοδαποί οδηγοί, ηλικίας 21 και 27 ετών αντίστοιχα, μοτοποδηλάτων που ακολουθούσαν να χάσουν τον έλεγχο και να ανατραπούν επί του οδοστρώματος. Οι οδηγοί τραυματίστηκαν ελαφρά χωρίς να χρειαστεί να διακομιστούν σε Νοσοκομείο». Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, που διενεργεί την προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, συνελήφθησαν οι επιβαίνοντες του φορτηγού οχήματος.

Γάλατα, προβιές και ένα αγροτικό στην είσοδο του πάλαι ποτέ υπουργείου Αιγαίου, έδειξε ότι η αγανάκτηση των κτηνοτρόφων ξεχείλισε

Στο φορτηγό του Δήμου μπήκε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Γ. Κατζανός και ανέλαβε με τους υπαλλήλους του Δήμου να… σφουγγαρίσει τα λερωμένα!

Η καθαριότητα εν τέλει έφτασε ως… την προκυμαία!

Στο ΙΚΑ έγινε η προσυγκέντρωση των αγροτικών Συλλόγων και Συνεταιρισμών το πρωί της Τετάρτης

Η κινητοποίηση κάθε άλλο παρά αναιμική ήταν -όπως στην υπόλοιπη Ελλάδα- καθώς τον τόνο έδινε η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου που στο κάλεσμά της ανταποκρίθηκαν Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί αγροτών με προσυγκέντρωση στην πλατεία του ΙΚΑ. Όπως είπε στην ΕΡα Αιγαίου ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δημήτρης Καραγιάννης «από το γάλα φέτος ο παραγωγός έχασε 25 λεπτά, οι έμποροι αγοράζουν με 75 λεπτά το λίτρο, ενώ την ίδια ώρα πουλάνε πανάκριβα τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Στο κρέας συμβαίνει το ίδιο, την ίδια ώρα όλα τα αγροτικά εφόδια είναι στα ύψη, ενώ από 1η Ιουλίου με την αύξηση του ΦΠΑ η κατάσταση για μας θα γίνει ακόμα χειρότερη. Κάθε μέρα πετάμε το γάλα μας σε εξευτελιστικές τιμές στα καζάνια των εμπόρων, σήμερα εδώ που το ρίξαμε έπιασε τόπο, ακούστηκαν τα προβλήματά μας».
Αποφασίστηκε τέλος, να πραγματοποιηθεί συνάντηση των αγροτών από συλλόγους και συνεταιρισμούς όλου του νησιού την Δευτέρα στις 9 μ.μ στην Αγία Παρασκευή για να αποφασίσουν από κοινού τις περεταίρω κινήσεις τους.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey