Ψήφισμα συμπαράστασης της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νήσου Λέσβου ΗΠΑ και Καναδά

Φωνή ομογενών: «Να μην γίνει καμία νέα δομή»

23/02/2021 - 13:06

Να μην γίνει καμία δομή στη Λέσβο αναφέρουν στο ψήφισμά τους ο Πρόεδρος, Αναστάσιος Νικοδήμου και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νήσου Λέσβου ΗΠΑ και Καναδά.

Το ψήφισμα συντάχθηκε με αφορμή την επικείμενη δημιουργία Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Λέσβο. «Με απλά λόγια ζητάμε, όσα ζητούσαν ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουτζούρης, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης, Ευστράτιος Κύτελης, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, και γενικά ο Λαός της Λέσβου, τον Μάρτιο του 2020 όταν έγιναν τα γεγονότα της Καράβας, δηλαδή: ‘Να μην γίνει καμιά νέα Δομή’» αναφέρει καταλήγοντας το ψήφισμα.

Ακολουθεί ολόκληρο το ψήφισμα:

Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νήσου Λέσβου ΗΠΑ και Καναδά στην συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την 15η Φεβρουαρίου 2021 αποφάσισαν:

  • Να εκφράσουμε την απορία, γιατί το 2020 ένα νέο Κέντρο στην Καράβα ήταν αρκετό και γιατί τώρα σχεδιάζονται δύο νέα Κέντρα, ένα στην Δημοτική Ενότητα Λουτρόπολης Θερμής, και ένα στην Δημοτική Ενότητα Μήθυμνας. Θέλουμε να ρωτήσουμε εάν οι ροές των Μεταναστών θα συνεχιστούν για τα επόμενα δέκα, εκατό, ή περισσότερα χρόνια; Εάν υπάρχουν σχεδιασμοί να γίνει όλη η Ελλάδα, σταδιακά, ένα Ελεγχόμενο Κέντρο δυστυχισμένων ψυχών, που θα τους εκμεταλλεύονται μεγαλομανείς, προπαγανδιστές, λαοπλάνοι, και δουλέμποροι, που πιθανώς να βρίσκονται εκτός Ελλάδος.
  • Να εκφράσουμε την σκέψη ότι η ιδέα να γίνουν νέες Δομές στα ακριτικά νησιά και στην ακριτική περιοχή του Έβρου δεν βρίσκεται μέσα στα όρια της λογικής, δεν βοηθάει στο έργο των Ακριτών, αδικεί τους Πρόσφυγες γιατί τους υπόσχεται αγαθά που δεν μπορεί να τους προσφέρει, αδικεί τους Νόμιμους Κατοίκους γιατί τους αναγκάζει να ζουν σε ένα περιβάλλον με αυξημένο δείκτη εγκληματικότητας προερχόμενο, πιθανώς, από άτομα εγχώριας και ξένης καταγωγής που δεν έχουν τα απαραίτητα βασικά αγαθά.
  • Προσκαλούμε τον Πρωθυπουργό, την Κυβέρνηση, την Βουλή, τον Περιφερειάρχη, τους Δημάρχους, τους Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων, τον Αρχιεπίσκοπο, τον Μητροπολίτη, τον Ιερέα, τον Καθηγητή, τον Μαθητή, τον Εργοδότη, τον Εργάτη, και γενικά ολόκληρο τον Ελληνικό Λαό, και όλοι μαζί να σταματήσουμε όλες τις «Ροές» και όλες τις νέες «Δομές» που στην ουσία είναι φασιστικές φυλακές με μικρά αθώα παιδάκια κλεισμένα μέσα σε ένα μικρό χώρο, συντροφιά με την θλίψη και την αγωνία.
  • Προτείνουμε να πάρει το κάθε Κράτος όσα άτομα έχει την δυνατότητα και τα υπόλοιπα άτομα να επιστρέψουν στην πατρίδα τους με την αιγίδα του ΟΗΕ.
  • Οι Πρόσφυγες να επιτρέψουν στην χώρα τους, σε Προστατευόμενα Κέντρα από Διεθνή Στρατό με σημαία του ΟΗΕ.
  • Οι Μετανάστες, με οικονομικά κίνητρα, να επιστρέψουν στην χώρα τους, και με ευθύνη της Διεθνούς Κοινότητας να δημιουργηθούν παραγωγικά έργα και θέσεις εργασίας, και έτσι να σταματήσουν να γίνονται μετανάστες για ένα κομμάτι ψωμί.
  • Να δημιουργηθούν από τον ΟΗΕ Κέντρα Ταυτοποίησης Προσφύγων στα Κράτη που έχουν σύνορα με τις Εμπόλεμες Περιοχές, για καλύτερη διευκόλυνση των Προσφύγων.
  • Προτείνουμε να σταματήσουν οι πόλεμοι, η οικονομική εκμετάλλευση, και η νέα μέθοδος αποικιοκρατίας στις υποανάπτυκτες χώρες, γιατί αυτές οι πρακτικές δημιουργούν τεράστια κύματα Προσφύγων και Μεταναστών.
  • Με απλά λόγια ζητάμε, όσα ζητούσαν ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Δρ. Κωνσταντίνος Μουτζούρης, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Δρ. Ευστράτιος Κύτελης, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου κ. Ταξιάρχης Βέρρος, και γενικά ο Λαός της Λέσβου, τον Μάρτιο του 2020 όταν έγιναν τα γεγονότα της Καράβας, δηλαδή: <<Νά μήν γίνει καμιά νέα Δομή>>

Με πίστη στον αγώνα για τα δίκαια της Πατρίδος,

Αναστάσιος Νικοδήμου                           Ιωάννης Ρήγας

Πρόεδρος                                                       Γραμματέας

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey