Ο 35χρονος της εθνικιστικής οργάνωσης φέρεται να σπούδαζε στην Κοινωνιολογία

Φοιτητής στη Λέσβο ο δικηγόρος των Combat 18;

08/03/2018 - 00:15 Ενημερώθηκε 08/03/2018 - 12:33

Στους κατηγορούμενους για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κατά τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής στην περιοχή της Αττικής και σε επαρχιακή πόλη συγκαταλέγεται και 35χρονος δικηγόρος, ο οποίος συμμετείχε μέχρι πρότινος και είχε ενεργό ρόλο σε πολιτικούς σχηματισμούς και της άκρας Δεξιάς. Ο 35χρονος που φέρεται να εμπλέκεται στη νεοναζιστική οργάνωση «Combat 18 Hellas» σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες φέρεται να έχει «θητεύσει» και στη Μυτιλήνη, ως φοιτητής στο τμήμα της Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Αρκετοί τον θυμούνται για τις ακροδεξιές απόψεις του, αλλά και για τους λόγους του στο φοιτητικό αμφιθέατρο ως ενεργό μέλος τότε της ΔΑΠ- ΝΔΦΚ, αλλά και με μια εφημερίδα «Α1» στην τσέπη. Σύμφωνα με άλλη πηγή, ο 35χρονος, μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Μυτιλήνη, μετέβη σε Ίδρυμα του εξωτερικού για να σπουδάσει νομική και στη συνέχεια να ενταχθεί στο γραφείο του πατέρα του, που έχει μεγάλο δικηγορικό γραφείο στην Αθήνα. Μέχρι πρότινος πάντως φαίνεται να συνδέονταν με τον πολιτικό χώρο της "Νέας Δεξιάς" του Φαήλου Κρανιδιώτη.

Το 2016, μάλιστα, ανήμερα της επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου είχε δημοσιεύσει κείμενο αναφορικά με τα γεγονότα του 1973, στο οποίο μεταξύ άλλων έγραφε: «Κάποιοι αλητάμπουρες γρύλισαν για εξέγερση και ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης της χώρας» και σε άλλο σημείο: «Η 21η Απριλίου εκπορεύθηκε από τον ένοπλα συντεταγμένο Λαό, τις δοξασμένες ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, τον πολεμικό ανθό του Γένους, το υγιέστερο και πιο ρωμαλέο τμήμα του Έθνους. Τους προμάχους της Πατρίδας που είχαν αναπτύξει απόλυτη ανοσία απέναντι στην κομμουνιστική πανώλη∙ τα πιο γερά αντισώματα απέναντι στην προπαγάνδα των εαμοσλάβων χασάπηδων.».

Σύμφωνα με άλλες πηγές ενημέρωσης, ο κατηγορούμενος δικηγόρος είχε αναλάβει τη νομική υπεράσπιση ενός από τους τέσσερις νεαρούς που την 11η Ιανουαρίου είχαν συλληφθεί από την Αντιτρομοκρατική για συμμετοχή στην εξτρεμιστική ακροδεξιά οργάνωση «Απέλλα». Τα μέλη εκείνης της ομάδας είχαν κατηγορηθεί για την εμπρηστική επίθεση, τον Αύγουστο, στο στέκι «Φαβέλα» του Πειραιά.

Ποιοι είναι οι Combat 18

Πρόκειται για μία νεοναζιστική οργάνωση η οποία έχει εμπνευστεί το όνομά της από τον Αδόλφο Χίτλερ, καθώς ο αριθμός «18» αντιστοιχεί στο πρώτο και το όγδοο γράμμα της αγγλικής αλφαβήτου, «Α» και «Η», δηλαδή Adolf Hitler. Mάλιστα, σύμβολό τους έχουν την νεκροκεφαλή που παραπέμπει σε αυτήν των SS.

H «Combat 18 Hellas» φέρεται να έχει εμπνευστεί τη φυσιογνωμία της από τη βρετανική νεοναζιστική οργάνωση «Combat 18», η οποία είχε έντονη δράση στο Ηνωμένο Βασίλειο τη δεκαετία του '90 και όχι μόνο, με τους αντιπάλους της να θεωρούνται μετανάστες, αριστεροί και μειονότητες. Στην Ελλάδα έχει αναλάβει την ευθύνη πλήθους επιθέσεων, οι οποίες εκτός από παράνομες είναι και ιδιαίτερα βίαιες. Σε πολλές από τις δράσεις τους έχουν συνεργαστεί με τους Ανένταχτους Μαίανδρους Εθνικιστές, (σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, πρόκειται για παρακλάδι τους) οι οποίοι εξυμνούν τον πρώην χρυσαυγίτη καταδικασθέντα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας του Δημήτρη Κουσουρή, γνωστό ως «Περίανδρο» (κατά κόσμον Αντώνιο Ανδρουτσόπουλο). Σε συνέντευξή τους, μάλιστα, στον Ελεύθερο Τύπο, οι Μαίανδροι Εθνικιστές είχαν πει ότι η Combat 18 είναι κάτι παραπάνω από αδελφή οργάνωση, είναι «αίμα από το αίμα».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey