Εθνική Ελλάδος: Τι έχασε μαζί με την πρόκριση για το Μουντιάλ της Ρωσίας;

13/03/2018 - 18:25 Ενημερώθηκε 13/03/2018 - 18:44

@greeknational

Μετά την καταπληκτική σειρά εμφανίσεων που είχε κάνει η Εθνική Ελλάδος στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, όπου είχε καταφέρει να προκριθεί στη φάση των 16 και έπειτα από την αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος, ακολούθησε μια πολύ άσχημη περίοδος για την ομάδα. Η επόμενη διετία ήταν τραγική για την Ελλάδα καθώς οι τεχνικοί, Κλαούντιο Ρανιέρι και Σέρχιο Μαρκαριάν απέτυχαν να οδηγήσουν την ομάδα στην τελική φάση του Euro 2016.

Το 2015, σε μια περίοδο όπου η απόδοση της Εθνικής ήταν αναμφίβολα χαμηλή, ο Μίχαελ Σκίμπε κλήθηκε να αναλάβει τη θέση του ομοσπονδιακού τεχνικού στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προκειμένου να δώσει νέα μορφή και ουσία στο αγωνιστικό προφίλ της ομάδας. Ο Γερμανός τεχνικός έβαλε ένα δύσκολο στοίχημα και το κέρδισε. Οδήγησε την Εθνική στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018.

Έτσι λοιπόν, η Ελλάδα ξεκίνησε τη μάχη της για την τελική φάση του Μουντιάλ της Ρωσίας στον όγδοο όμιλο, όπου αντιμετώπισε εκτός έδρας το Γιβραλτάρ και νίκησε με 1-4, την Κύπρο στο Γ. Καραϊσκάκης, της οποίας επικράτησε με 2-0 και την Εσθονία στην έδρα της, όπου σημείωσε 2 γκολ χωρίς να δεχθεί κανένα. Τις τρεις αυτές νίκες, ακολούθησε η ισοπαλία με 1-1 που έφερε κόντρα στη Βοσνία, ενώ με το ίδιο σκορ έφυγε και από το Βέλγιο, όπου έκανε μια εκπληκτική εμφάνιση που παραλίγο να της χαρίσει τη νίκη. Μετά την ισοπαλία 0-0 με την Εσθονία και την ήττα της εντός έδρας με 1-2 από το Βέλγιο, η Ελλάδα βρέθηκε στην τρίτη θέση του ομίλου της, ενώ οι πιθανότητες για πρόκριση μειώθηκαν.

Στον πρώτο αγώνα των πλέι-οφ των προκριματικών του Μουντιάλ της Ρωσίας, η Εθνική Ελλάδος ήρθε αντιμέτωπη με την Κροατία στο Ζάγκρεμπ, όπου ηττήθηκε με 4-1. Παρά την αξιόλογη εμφάνιση που έκανε στον επαναληπτικό αγώνα με την Κροατία στο Καραϊσκάκης, η ισοπαλία με 0-0, δεν ήταν αρκετή για πάρει η Ελλάδα την πρόκριση. Παρ' όλα αυτά, αποχώρησε από τη διοργάνωση με το κεφάλι ψηλά.

Ωστόσο, μαζί με την πρόκρισή της στους τελικούς του Μουντιάλ του 2018 στη Ρωσία, η Εθνική Ελλάδος έχασε και μέρος του χρηματικού επάθλου που θα λάμβανε αν είχε περάσει στους 32 της διοργάνωσης. Αλλά δεν ήταν η μόνη. Ιστορικές ομάδες, όπως η Ιταλία, η Ολλανδία και η Χιλή έμειναν επίσης εκτός διοργάνωσης.

Η FIFA, δυο μήνες πριν τη λήξη του 2017, έκανε γνωστό ότι το ποσό του χρηματικού επάθλου που σκοπεύει να απονείμει στις 32 εθνικές ομοσπονδίες με βάση τη θέση στην οποία θα τερματίσουν στο τουρνουά, είναι 400 εκατομμύρια δολάρια. Από αυτά, το ποσό ρεκόρ των 38 εκατομμυρίων δολαρίων θα δοθεί μαζί με την κούπα στην ομάδα που θα στεφθεί Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Και είναι ένα ποσό ρεκόρ, αν αναλογιστεί κανείς ότι το ποσό που εισέπραξε η Γερμανία στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, ήταν μικρότερο κατά τρία εκατομμύρια.

Επομένως, αν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε καταφέρει να πάρει το εισιτήριο για τους 32 της διοργάνωσης, ακόμα και αν αποκλειόταν από τον πρώτο γύρο της φάσης των ομίλων, δεν θα έφευγε με άδεια χέρια. Αντιθέτως, θα εισέπραττε οκτώ εκατομμύρια δολάρια όπως όρισε η Διεθνής Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Πλέον, ο πιο κοντινός στόχος της Ελλάδας είναι η πρόκρισή της στο Euro 2020, καθώς το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στο Κατάρ το 2022 είναι ακόμα μακριά. Εντούτοις, το Μουντιάλ της Ρωσίας απέχει μόνο τρεις μήνες και 32 εθνικές ομάδες ετοιμάζονται να ριχτούν στην μάχη. Ανάμεσά τους είναι οι κολοσσοί του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και κύριοι διεκδικητές του φετινού τροπαίου, Γερμανία και Βραζιλία.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey